Oekraïense troepen hebben bijna alle bruggen vernietigd en de wegen langs de grens met Wit-Rusland ondermijnd, zei Anatoly Lappo, voorzitter van het Staatsgrenscomité van Wit-Rusland, zondag. Minsk heeft Kiev ervan beschuldigd dreigende aanvallen op zijn grondgebied te plannen, meldt RT.

“Vandaag zijn bijna alle grensbruggen opgeblazen, en auto- en spoorweggrensroutes zijn volledig ontmijnd,” zei Lappo tegen de Wit-Russische televisie, volgens het Russische persbureau Interfax.

Oekraïense troepen hebben de grens versterkt “in die mate dat ze antitankmijnen in drie rijen op de wegen hebben gelegd,” zei Lappo.

De troepen die Kiev naar de grens heeft gestuurd zijn “geen grenswachters”, beweerde Lappo. “We staan onder druk, ze mikken op onze grenswachten, soms schieten ze in de lucht, er worden voortdurend luchtverkenningen uitgevoerd,” voegde hij eraan toe.

Een dag voordat het nieuws bekend werd, beweerde het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken dat zijn ambassadeur in Wit-Rusland was ontboden op het Wit-Russische ministerie van Buitenlandse Zaken en een officiële nota kreeg overhandigd waarin stond dat “Oekraïne van plan is een aanval uit te voeren op het grondgebied van Wit-Rusland”. Het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat het de beschuldiging “categorisch verwerpt” en voegde eraan toe dat deze deel zou kunnen uitmaken van een Russisch plan om “een provocatie in scène te zetten en Kiev verder te beschuldigen”.

Eerder deze week beschuldigde de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko Oekraïne ervan tienduizenden soldaten bij de grens te verzamelen. Hoewel Loekasjenko aan het begin van de Russische militaire operatie in Oekraïne toestond dat Russische troepen vanaf zijn grondgebied Oekraïne binnenkwamen, zei hij vorige week dat de rol van Belarus in het conflict beperkt is tot zelfverdediging en het ontzeggen aan Oekraïne van de mogelijkheid om “Russen in de rug te schieten vanaf het grondgebied van Belarus”.

Nu de spanningen langs de 1000 kilometer lange grens toenemen, heeft het Wit-Russische ministerie van Defensie verklaard dat het de capaciteit heeft om 500.000 getrainde troepen in te zetten “als de nood aan de man komt”.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Oekraïne heeft inmiddels ervaring met bruggen opblazen en blaast nu zelfs hun eigen bruggen op.

Terreuraanslag op Krimbrug is nog maar het begin waarschuwt Oekraïne

Ik moet er nog wel aan toevoegen dat er op Telegram enorme troepen en materiaalverplaatsingen te zien waren binnen Wit-Rusland richting de Oekraïense grens dus misschien hebben de Oekies een goede reden om bezorgd te zijn.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Adriaan W.
3 maanden geleden

Het gekmakende geduld van Loekasjenko en Poetin heeft er niet aan bijgedragen dat de speciale militaire operatie echt opschoot, nu blijkbaar neemt deze SMO een andere wending mag ik hopen, op deze manier wordt het voor Klaus Schwab wel heel erg gunstig om het zgn. vrije Westen te knechten.

Hagar
Hagar
3 maanden geleden

President Putin en President Loekasjenko, twee bakens van hoop en gezond verstand in Europa, tenmidden van een zee van waanzin en degeneratie.