Terwijl de troepen van Volodymyr Selenskyj in Oekraïne rondrijden met moderne type 2000 zelfrijdende houwitsers en onophoudelijk duizenden burgers aan stukken hakken, vragen Bundeswehr-soldaten zich af hoe zij Duitsland zullen verdedigen in geval van oorlog. Want volgens militaire experts is de munitievoorraad in dit land nauwelijks genoeg voor één of twee dagen.

Als je naar beelden van de oorlog in Oekraïne kijkt, zie je steeds weer de intensiteit waarmee gevochten wordt. Vooral de artillerie van beide partijen vuurt onophoudelijk op de posities van de tegenstanders. Een verslag van de zomer laat zien hoe hevig de gevechten zijn. Slechts vier weken nadat de Bundeswehr de zelfrijdende houwitser 2000 aan de Oekraïners had geleverd, meldden de strijdkrachten aldaar dat de buizen versleten waren. Continu vuur heeft zijn prijs, meldt Tobias Heimbach.

Als Duitsland zich plotseling in een oorlog zou moeten verdedigen, zou dit probleem zich vrijwel zeker niet voordoen. De reden: Duitsland heeft slechts munitie voor één of twee dagen oorlog. Dit wordt bevestigd door vertegenwoordigers van de wapenindustrie, deskundigen en defensiepolitici in de Bondsdag. Duitsland blijft dus ver achter bij zijn verplichtingen. Volgens een NAVO-voorschrift moeten de reserves ten minste 30 dagen meegaan.

Het probleem is al jaren bekend, zelfs trainingen en oefeningen hebben eronder geleden. Soldaten klagen er al enige tijd over. Daarnaast levert Duitsland ook munitie aan Oekraïne. Hoeveel is te volgen op de site van de Duitse regering. Dit omvat onder andere:

  • 167.000 rondes handwapenmunitie
  • 1.592 kogels van 155 mm artillerie munitie.
  • 255 kogels Vulcano artillerie munitie 155 mm
  • 30.000 rondes 40mm munitie

Als je te weinig voorraad hebt en ook nog eens materiaal inlevert, zou je denken dat je snel nieuw materiaal bestelt. Maar dat is duidelijk nog niet gebeurd. Hans Christoph Atzpodien, chief executive van de Duitse veiligheids- en defensie-industrievereniging (BDSV) luidt de noodklok: “Natuurlijk zal deze beschrijving van de situatie niet verbeteren als munitie uit voorraden van de Bundeswehr wordt overgedragen en niet tegelijkertijd overeenkomstige bestellingen bij de industrie worden geplaatst,” zei hij tegen het nieuwsblad Business Insider. Over hoeveel munitie er daadwerkelijk ontbreekt, zei Eva Högl, de Duitse Bondsdagcommissaris voor de strijdkrachten:

“We zouden alleen al voor de aanschaf van munitie 20 miljard euro extra nodig hebben. Tegelijkertijd zijn er niet genoeg munitiedepots. Hieruit blijkt dat hier nog een grote inspanning nodig is.”

Sommige deskundigen zeggen dat daarvoor tegen 2030 een totaalpakket tot 30 miljard euro nodig is. De munitie moet echter worden betaald uit de huidige defensiebegroting en niet uit het speciale fonds.

Högl waarschuwt: “Wil de ommekeer slagen, dan moet er op vele niveaus iets gebeuren.” Zij noemt materiaal, personeel en infrastructuur, maar ook procedures, processen, structuren, bevoegdheden en verantwoordelijkheid. Er moet iets veranderen, zegt ze, “zodat volledige operationele paraatheid kan worden bereikt.”

Zelfs leden van de coalitie vragen om meer snelheid

Het zijn juist de procedures en processen bij de krijgsmacht die de defensie-industrie irriteren wat betreft de aanschaf van munitie. Vertegenwoordigers van de industrie melden dat zij na de interventie van Rusland in Oekraïne hebben aangeboden sneller en meer te produceren, bijvoorbeeld door fabrieken om te schakelen naar een drieploegendienst. Tot nu toe zijn er echter geen belangrijke bestellingen geweest. Het ministerie van Defensie en de aankoopdienst van de Bundeswehr aarzelen.

Parlementsleden en vertegenwoordigers van de industrie waarschuwen ook dat de productiecapaciteit in de industrie snel moet worden opgevuld. Door de oorlog in Oekraïne is heel Europa aan het bestellen, en de vraag stijgt sneller dan de productielocaties kunnen worden uitgebreid. Als Duitsland te lang wacht, zal het moeten wachten met zijn orders.

Het aarzelende optreden van het ministerie van Defensie en het aankoopbureau van de Bundeswehr zorgt ook voor onbegrip binnen de coalitie. Parlementsleden schudden hun hoofd over het feit dat de kwestie niet sneller verloopt. “We moeten eindelijk vaart maken,” zegt een parlementariër van de coalitie.

19 projecten gepland tot het einde van het jaar

Tegen het einde van het jaar zijn immers 19 zogenaamde “25 miljoen rekeningen” gepland. Deze rekeningen worden gebruikt om aanbestedingsprojecten voor de Bundeswehr op te starten. Voor verscheidene daarvan zal munitie worden aangeschaft, waaronder diverse intelligente en vooral langeafstandsgranaten voor de zelfrijdende houwitser 2000 en 30 millimeter munitie voor het infanteriegevechtsvoertuig Puma.

Het budget voor de aankoop van munitie wordt ook verhoogd. Tot nu toe is hiervoor een miljard euro uitgetrokken en er ligt nu een voorstel om dit bedrag met 237 miljoen euro te verhogen, waarbij sommige parlementsleden zelfs spreken over 500 miljoen extra. Maar zelfs dat is te weinig om de zelfopgelegde doelstelling van 20 tot 30 miljard euro tegen 2030 te halen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Duitsland kan helemaal niks meer produceren. Zonder energie staat elke maak-industrie stil.

Duitslands energie-zelfmoord: een autopsie

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Matt
3 maanden geleden

Von der Leyen, de huidige dictator van de EU, was voorheen toch minister van defensie in Duitsland en heeft daar blijkbaar zo goed werk geleverd dat als de oorlog in Europa losbarst de Duitsers de eersten zullen zijn die zich moeten overgeven. En dat dan ook nog eens een oorlog die zijzelf volop aanwakkert.
Zoveelste bewijs dat de EU enkel dient om uitgerangeerde politici toch nog een vette baan te bezorgen want met kwaliteit van leidinggeven heeft het totaal niets te maken.

Matt
3 maanden geleden
Antwoord aan  Matt

comment image

Hagar
Hagar
3 maanden geleden

Dat Duitsland nooit meer de middelen mocht hebben om zich te verdedigen, was een essentieel onderdeel van het Verdrag van Versailles en het Morgenthau plan.

Johan
Johan
3 maanden geleden
Antwoord aan  Hagar

Europa: The Last Battle (documentaire) geheel Nederlands ondertiteld,

Deel 5:
De wortels van globalisme, multiculturalisme en blanke genocide
De Coudenhove-Kalergi, Kaufman, Morgenthau & Hootonplans voor de Europese Genocide
Joodse overheersingsdrang
De mythe van Duits racisme

https://www.erkenbrand.eu/artikelen/europa-the-last-battle-documentaire/