Onmiddellijk nadat Iran zeer effectieve drones aan Rusland leverde, brak er in Iran een hoofddoekjesopstand uit. En toeval bestaat niet.

Als een ‘revolutie’ gesteund wordt door alle slechte mensen; Jan Paternotte, Justin Trudeau, Guy Verhofstadt, George Soros, de CIA (national endowment for democracy in dit geval), dan is het niet de goede revolutie.

Leonid Savin op geopolitika.ru:

In Iran duren de rellen en massaprotesten al een derde week voort. De westerse globalistische media schreven dat dit werd veroorzaakt door de dood van Mahsa Amini, die door de zedenpolitie zou zijn gedood omdat zij geen hoofddoek droeg (in Iran zijn meisjes en vrouwen wettelijk verplicht hun hoofd te bedekken). Volgens officiële berichten kreeg zij echter een hartaanval op het politiebureau. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht, maar kon niet worden gered. De rest van de details zijn niet bekend, omdat de situatie verder sterk begon te verslechteren. Bovendien verscheen een groot aantal vervalsingen in sociale netwerken en buitenlandse publicaties.

Afgezien van de emotionele factor en de sociaal-politieke onrust in Iran (die minder is dan een jaar geleden), moet men aandacht besteden aan de geopolitieke context en de internationale betrekkingen. In Iran begint de golf van protesten onmiddellijk na de SCO-top in Samarkand, waar Iran werd aanvaard als volwaardig lid van de organisatie.

Bovendien werkt Iran momenteel aan de aanpassing van een aantal wetten overeenkomstig de normen van de EGEU, om van een vrijhandelszone over te gaan naar een volwaardig lidmaatschap van de Islamitische Republiek Iran. Er zijn talrijke overeenkomsten met Rusland ondertekend, onder meer betreffende de levering van aardgas aan Iran en het gebruik van het land voor doorvoer naar de naburige Republiek Pakistan, die eveneens belangstelling heeft voor de Russische energiebronnen. Ook de samenwerking op het gebied van infrastructuur en militair-technische samenwerking neemt toe. Het verschijnen van Iraanse kamikaze-drones in de gelederen van het Russische leger dat de operatie in Oekraïne uitvoert, verandert de situatie aan het front in het voordeel van Rusland.

Laten we nog een ander interessant feit noteren. Een dag eerder verbrak Albanië officieel de diplomatieke betrekkingen met Iran. De genoemde reden was een cyberaanval die door Iraanse speciale diensten zou zijn uitgevoerd op de infrastructuur van Albanië. Maar in feite heeft de zaak een dubbele kant. Op het grondgebied van Albanië bevinden zich kampen waar vertegenwoordigers van de terroristische organisatie Mujahedin-e Khalq van het Iraanse volk, die de omverwerping van de Iraanse regering bepleiten, worden opgeleid.


Dissident: Mujahedin-e Khalq bestaat bij de gratie van de CIA-Mossad.


Bovendien nadert het geschil over het nucleaire programma van Iran zijn einde. Rusland steunt Teheran volledig in deze kwestie. De EU-staten zijn ook geïnteresseerd in een terugkeer naar de stand van zaken van vóór het opleggen van nieuwe sancties door de VS. Alleen Washington is nog koppig, hetgeen verklaard wordt door de nauwe banden tussen de VS en Israël. Ook met Saoedi-Arabië, een oude tegenstander van Iran, zijn de betrekkingen genormaliseerd. Samen wijzen deze factoren op een aanzienlijke versterking van Iran in de regio in de afgelopen tijd, ondanks de aanhoudende Amerikaanse sancties.

Dit roept de vraag op – wie heeft er baat bij een crisis of staatsgreep in Iran?

Buurlanden Pakistan, Turkmenistan, Turkije en Irak zijn nauwelijks geïnteresseerd in een ernstige verslechtering van het politieke klimaat in het buurland, omdat elke onrust naar hen zou kunnen overslaan. Maar er zijn andere actoren die baat hebben bij een eventuele crisis in Iran.

Ten eerste zijn Israël, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten niet geïnteresseerd in een grotere rol en status van Iran. Israël en de VS hebben zich uitgesproken over de noodzaak om het “ayatollah-regime” in Iran omver te werpen.

Tenslotte was de slachtoffer-heldin van de protesten afkomstig uit de Koerdische regio van Iran, hetgeen zowel een regionale als een Koerdische factor aan het verhaal toevoegt, aangezien een aantal Koerdische organisaties subversieve activiteiten tegen de Iraanse regering ontplooien, van politieke propaganda tot het organiseren van aanvallen op grenswachten en veiligheidstroepen. Gezien de langdurige Israëlische en Amerikaanse banden met de Koerden in Irak, en het vermogen om sociale netwerken te manipuleren, kunnen we aannemen dat de betrokkenen de kans om de dood van het meisje te gebruiken om ontevredenheid en sociale onrust aan te wakkeren, waarschijnlijk niet zullen missen.

Van een klik op een knop in de VS tot geweld in de straten van Teheran

The Cradle heeft er ook een goed stuk over staan, maar ik heb geen zin het te vertalen/samen te vatten, omdat het zo’n stuk is dat me teveel tijd kost. Wel interessant als je meer over de achtergrond wilt weten.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Het stinkt naar een Kleurenrevolutie en regime-change nu Iran Rusland bijstaat – Georkestreerde Westerse campagne voor protesten en geweld in Iran

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Adriaan W.
3 maanden geleden

Hoofddoekjesopstand of kleurenrevolutie/regime-change in Iran?
Regime -change naar mijn mening, de CIA komt precies met goede timing om Iran onder te dompelen in home made democratie the American way. Hoeveel regime-changes zullen nog volgen Noord-Korea? Lijkt mij sterk Rocketman blijft stevig aan de weg timmeren door constant herhalen van raketten lanceringen, de Yankees blijven het angstvallig in de gaten houden.

Hagar
Hagar
3 maanden geleden

En al die stomme geiten hier in het westen knippen een stukje van hun haar af als steunbetuiging aan de CIA-staatsgreep in Iran.

Elke achterlijke trut die hieraan meedoet mag voor de rest van haar leven bekendstaan als CIA marionet en WEF activist.