Door die leidingen te bombarderen, hebben de Verenigde Staten Europa in een energiecrisis gedwongen die hun economie zal vernietigen.

Deze mensen beweren dat ze de winter ternauwernood zullen overleven. Maar de hele Duitse industrie zal moeten sluiten, wat het hele continent in een doodsspiraal zal brengen, schrijft Andrew Anglin.

Ware het niet dat deze landen allemaal democratieën zijn, dan zouden ze leiders installeren die anti-EU zijn, die ervoor zorgen dat de staten soevereiniteit krijgen en zich dan aan Rusland aanpassen.

Geen enkel Europees land heeft er baat bij zich aan te sluiten bij de VS, terwijl de VS hen letterlijk aanvalt en doelbewust hun economie vernietigt. Maar ze zullen bij de VS blijven omdat het democratische landen zijn, en in een democratie heb je geen keuzes. De regering kan gewoon doen wat ze wil.

Reuters:

Europa kan de koude wintermaanden doorkomen met behulp van overvolle aardgastanks, ondanks een daling van de leveringen uit de voormalige topleverancier Rusland, om volgend jaar in een diepere energiecrisis terecht te komen, aldus het hoofd van het Internationaal Energieagentschap.

De Europese landen hebben hun opslagtanks tot ongeveer 90% van hun capaciteit gevuld nadat Rusland de gasleveringen heeft stopgezet als reactie op de westerse sancties die het land wegens zijn invasie in Oekraïne heeft opgelegd.

De gasprijzen, die in de maanden na het begin van de oorlog sterk stegen, zijn weer gedaald, maar dat kan van korte duur zijn nu landen met elkaar concurreren om vloeibaar aardgas (LNG) en andere alternatieven voor de Russische pijpleidingen te kopen.

Om duidelijk te zijn, de VS is degene die het LNG verkoopt, wat een van de belangrijkste redenen is om Nord Stream te bombarderen.

De Europese Unie overweegt een prijsplafond voor gas in te stellen om de pijn te verzachten. Dit heeft het blok van 27 landen verdeeld omdat sommige landen vrezen dat het moeilijker wordt om de gasvoorziening veilig te stellen.

“Met gasvoorraden die bijna op 90% zitten, zal Europa de komende winter met slechts enkele blauwe plekken overleven zolang er geen politieke of technische verrassingen zijn”, zei Fatih Birol, uitvoerend directeur van het in Parijs gevestigde IEA, tegen journalisten in Finland.

De echte uitdagingen zullen in februari of maart beginnen, wanneer de opslagplaatsen opnieuw moeten worden gevuld nadat de grote vraag in de winter ze tot 25%-30% heeft doen slinken.

“Deze winter is moeilijk, maar de volgende winter kan ook heel moeilijk worden,” zei Birol.

Tot de oorlog in Oekraïne eind februari uitbrak, was de Nord Stream 1-pijpleiding onder de Oostzee van Rusland naar Duitsland een van de belangrijkste gasbronnen van West-Europa.

Nord Stream 1 bestaat uit twee afzonderlijke leidingen, evenals Nord Stream 2, dat met gas werd gevuld, maar nooit gas aan Europa mocht leveren omdat Duitsland de toestemming opschortte vlak voordat Rusland op 24 februari Oekraïne binnenviel.

Drie van de vier lijnen zijn onklaar gemaakt door wat het Westen en Rusland als sabotage beschouwen, waardoor enorme lekken zijn ontstaan.

Ja, er is nog steeds één lijn die niet is opgeblazen. Er waren vier bommen, maar ze hebben een van de leidingen twee keer gebombardeerd, blijkbaar per ongeluk (lol).

De werkende lijn is echter NS2, en die is nooit ingeschakeld, en de VS zullen op geen enkele manier toestaan dat ze die nu inschakelen.

President Vladimir Poetin gaf vrijdag de schuld aan de Verenigde Staten en hun bondgenoten, beschuldigingen die door Washington werden verworpen. Rusland heeft de zogenaamde “domme” theorieën in het Westen veroordeeld dat het de pijpleidingen vorige week zelf zou hebben gesaboteerd door middel van explosies.

Dit zijn de domste theorieën.

Zelfs als we dit vergelijken met enkele van de domste dingen die we hebben gezien, waaronder het coronavirus en de opwarming van de aarde, lijkt het nog veel dommer. Dit is natuurlijk het patroon: het nieuwste domme ding is altijd dommer dan het vorige domme ding.

Vóór het coronavirus was de algemene gedachte dat mensen domme onzin van de overheid/media zouden geloven omdat er geen kosten aan verbonden waren. Maar de kosten van het coronavirus waren zeer hoog, en de mensen geloofden het toch, en bleven weigeren om duidelijk domme beweringen in twijfel te trekken.

Toen veranderde het pas echt. Westerse mensen betaalden daarvoor niet de kosten voor leugens. Maar nu zijn ze bereid een zeer hoge prijs te betalen om in leugens te geloven, en dat blijven ze blijkbaar gewoon doen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Amerikanen hielden oefeningen met onderwaterdrones bij Bornholm (Denemarken) waar Nordstream 1 en 2 opgeblazen zijn

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marko
Marko
3 maanden geleden

Nu dat een Nato land is aangevallen: vernieling van Nordstream pijpleidingen, ( economische aanval op Duitsland, en in mindere mate Nederland en Frankrijk) blijkt art. 5 van de nato overeenkomst een dode letter is. Geen van de andere Nato leden is bereid om Duitsland te steunen.
Onderzoek van de schade van de pijpleidingen: Rusland en Duitsland zijn uitgesloten in het onderzoek! Misschien moeten de daders eerst onderzoeken hoe ze in het vervolg het opblazen van deze pijpleidingen succesvoller kunnen uitvoeren, of zou er nog de springstof op de 4de pijpleiding zijn, die niet gewerkt heeft?

Petra
3 maanden geleden

De gelovigen in de ‘vreselijke opwarming’ zullen nu geconfronteerd worden met:

“wie niet horen wil moet de kou voelen…”

Net als hen die in de gifprikken geloven. Zij moeten de extreme bijwerkingen gaan voelen de komende jaren.