Grenzeloos crimineel: Robert Habeck, Annalena Baerbock, Olaf Scholz en Christian Lindner.

Hoe gek is dat? Terwijl wanhopige burgers thuis in hun koude flats zitten en niet meer weten hoe ze de afschuwelijke energieprijzen moeten betalen, voorziet Duitsland een Noord-Afrikaans land van gas.

Concreet gaat het om leveringen van vloeibaar petroleumgas uit de VS, die het Duitse energiebedrijf RWE sinds juli van dit jaar verricht, schrijft Günther Strauß. Het vloeibare gas wordt hervergast in een LNG-terminal in Spanje en vervolgens via een pijpleiding in de Middellandse Zee naar Marokko gestuurd. In Spanje is deze praktijk inmiddels scherp bekritiseerd. Bovendien rijst de vraag hoe Marokko de gasleveringen financiert, vooral omdat de reeds rijke westerse staten momenteel moeite hebben om de enorm hoge prijzen voor vloeibaar gas te betalen.

Nieuw geschil Voorgeprogrammeerd

Vanuit Europees oogpunt is de groeiende woede in Algerije echter het gevaarlijkst. Algerije en Marokko zijn al tientallen jaren verwikkeld in een fel conflict over soevereiniteitsaanspraken in de voormalige Spaanse kolonie Westelijke Sahara. Terwijl Marokko het gebied als deel van zijn staatsgebied beschouwt en hoogstens bereid is enige autonomierechten toe te kennen, steunt Algerije de rebellenorganisatie Frente Polisario, die een onafhankelijke staat Westelijke Sahara wil oprichten.

In Algiers ergert men zich al aan een plotselinge verschuiving in het buitenlands beleid van de regering in Madrid, die nu plotseling het standpunt van Marokko heeft ingenomen. De gasleveringen van RWE aan Marokko zullen waarschijnlijk de woede van de Algerijnse regering over de EU doen toenemen, wat kort voor het begin van het winterseizoen 2022/2023 nog een risico vormt voor de Europese gasleveringen. De Algerijnen bevoorraden de Medgaz-pijpleiding tussen Algerije en Spanje nu al slechts met beperkte vulhoeveelheden wegens “technische problemen”.

Baerbocks waterstofutopie

Een volledige stopzetting van de Algerijnse gasleveringen zou de EU dan eindelijk voor onoplosbare problemen stellen, want naast Spanje is nu ook Italië afhankelijk van Algerijns gas. Blijkbaar heeft de EU weer eens op het verkeerde geopolitieke paard gewed. Dat geldt ook voor Duitsland, waar minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock (Groenen) aandringt op een eenzijdige overname van het Marokkaanse standpunt in het conflict over de Westelijke Sahara, omdat Marokko volgens haar dubieuze energiestrategie een van de toekomstige belangrijkste invoerlanden voor groene waterstof moet worden.

In het licht van dergelijke waterstofdromen begrijpt zowel bij de Spaanse als bij de Duitse regering blijkbaar niemand meer dat het Algerijnse standpunt in het conflict over de Westelijke Sahara – namelijk het houden van een referendum over de toekomstige politieke status van het voormalige Spaanse koloniale gebied – onder het internationale recht valt. Op basis van enkele groene, troebele waterstofutopieën is het nu beter om een van de grootste gasleveranciers – afgezien van Rusland – die de EU in haar huidige situatie nog heeft, weg te jagen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Middenstand bedreigd met ondergang – Elektriciteitsleveranciers zeggen contracten met Duitse bedrijven op

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eva
Eva
3 maanden geleden

Spanje heeft gedaan om de immigratie te laten stoppen en ook de problemen in Melilla. Algerije moet de levering van gas stoppen. De EU colonisten vinden niet belangrijker de mensen rechten in dit gedeelte van Marokko. Dit gedeelte zou moet onafhankelijk zijn van Marokko zelfs. Pedro Sanchez is een ongeschikte politici die moet weg

Qvic
Qvic
3 maanden geleden

De gehele EU politiek met haar lidstaten hebben allemaal op Hongarije na. Zelfmoord plannen, om hun landen in de dood en verderf te storten? Als de bevolkingen zelf niet ingrijpen, zullen ze ten onder gaan. De pensioenen zijn al verdwenen, de bankrekeningen staan al op de tocht. De inflatie zal nog veel verder oplopen, nu alle koolwaterstoffen simpel weg geboycot worden door de lidstaten zelf. Je gaat het niet redden met die windmolentjes en met die zonnepaneeltjes.Zo ook waterstof is een energie drager, Je zult het eerst dat spul moeten maken, want het komt niet in de natuur voor. Dat vraagt veel energie en dat is er dan niet meer in de lidstaten. Kernenergie schaffen zij nu ook massaal af. De EU wordt zo energie arm.

De voedsel verbouwingen zijn ze ook massaal aan het afschaffen, maar ze blijven wel allemaal massaal moslim immigranten importeren, maar die moeten ook ergens wonen, eten, verwarmt worden in de winter, gekleed worden e.d. Hoe willen die randdebielen die in de politiek zitten dat gaan doen, als er nu al woningnood is. Dat je kinderen tot hun 40ste nog thuis wonen, omdat er geen woningen meer zijn. Geen genoeg voedsel, energie e.d. meer is voor al die mensen in de landen. Ik begrijp er steeds minder van wat het uiteindelijke doel is. Ja dat de bevolkingen zo alles kwijtraken.