De wendingen in de Nord Stream 2 (NS2) saga hebben opnieuw een verbluffende game-changer opgeleverd.

Het begon ermee dat Gazprom onthulde dat de lijn B van NS2 intact is; niet alleen is hij ontsnapt aan de terreur tegen de pijpleiding, maar hij kan “mogelijk” worden gebruikt om gas naar Duitsland te pompen, schrijft Pepe Escobar.

Dat bevestigt eens te meer dat NS2 een technisch hoogstandje is. In feite het hele systeem: de leidingen zijn zo sterk dat ze niet gebroken zijn, maar slechts doorboord.

De Russische vicepremier Aleksandr Novak volgde, met een voorbehoud: herstel van het hele systeem, inclusief NS, is mogelijk, en “vereist tijd en passende middelen”. Maar eerst moeten, in Ruslands orde van prioriteiten, de daders onomstotelijk worden geïdentificeerd.

Bronnen in Moskou bevestigden Gazproms beoordeling van NS2. Zelfs Bloomberg moest het melden.

Vervolgens merkte Novak in Wenen, waar hij de Opec+ vergadering bijwoonde, op dat de Russische Federatie “klaar is om gas te leveren via de tweede lijn van Nord Stream 2. Dit is mogelijk indien nodig”.

Dus we weten dat het mogelijk is. “Noodzakelijk” zal afhangen van een politieke beslissing van Duitsland.

Novak merkte ook scherp op dat noch Rusland noch de Nord Stream-exploitanten de Pijplijnterreur mogen onderzoeken. Rusland houdt vol dat zonder zijn deelname het onderzoek niet deugt.

Wat de modus operandi van de Pijplijnterreur ook is, incompetentie maakte deel uit van het pakket. Op Lijn B van NS2 zijn geen explosieven geplaatst of tot ontploffing gebracht.

Dat betekent, zoals Novak zei, dat het zo goed als klaar is voor gebruik. Lijn B kan 27,5 miljard kubieke meter gas per jaar oppompen, toevallig de helft van de totale capaciteit van de NS.

De capaciteit van de NS was door de eindeloze turbine-saga teruggebracht tot 20%, voordat deze volledig werd stilgelegd. Cruciaal is dat Lijn B van NS2 nog steeds 2,75 maal de capaciteit van de onlangs in gebruik genomen Baltic Pipe van Noorwegen naar Polen via Denemarken zou pompen. Waarvan Polen in feite profiteert, in tegenstelling tot NS2 die verschillende EU-klanten bedient.

De NAVO onderzoekt

In een rationele wereld zou Berlijn de stapel Russische sancties schrappen en onmiddellijk opdracht geven tot de start van de eeuwig uitgestelde NS2, waardoor het huidige proces van de-energisering, de-industrialisering en diepe sociaal-economische crisis die door de usual suspects aan Duitsland wordt opgelegd ten minste zou worden afgezwakt.

Maar het collectieve Westen blijft geknecht door geopolitieke psychopaten die zich laten leiden door irrationaliteit. Dus dat zal waarschijnlijk niet gebeuren.

Om te beginnen lijkt het “onderzoek” naar hoe de Pijplijnterreur heeft plaatsgevonden op een door de NAVO herschreven Kafka.

De exploitanten van NS en NS2 – Nord Stream AG en het in Zwitserland gevestigde Nord Stream 2 AG – kunnen de plaats van het misdrijf niet bereiken vanwege absurde beperkingen die door de Denen en de Zweden zijn opgelegd. De exploitanten hebben niet minder dan 20 werkdagen nodig om de “vergunningen” te verkrijgen om hun eigen inspecties uit te voeren.

De politie van Kopenhagen behandelt de plaats delict in de buurt van de Deense exclusieve economische zone (EEZ), parallel aan de Zweedse kustwacht in de buurt van de Zweedse EEZ.

Als dit lijkt op een van die Scandinavische noir-series die populair zijn op Netflix, dan is dat ook zo. Met een cruciale twist: het is de NAVO die zichzelf onderzoekt – Zweden staat op het punt toe te treden tot de NAVO – zonder dat er Russen worden toegelaten. Alle werkhypotheses over Pijplijnterreur wijzen op een intra-NAVO vuile operatie tegen NAVO-lid Duitsland.

Zweden Democraten verklaren dat Zweden niet mag toestaan dat Nord Stream wordt gerepareerd

Dus elk verontrustend bewijs dat wijst op NAVO-actoren kan gemakkelijk “verdwijnen” of worden gemanipuleerd tijdens deze lange 20 dagen die nodig zijn voor de afgifte van de “vergunningen”.

Ondertussen zullen de gevolgen van de door de VS aan Europa opgelegde energieoorlog tegen Rusland zich blijven opstapelen en de EU maar liefst 1,6 biljoen euro kosten, volgens een rapport van Yakov & Partners, de voormalige divisie van McKinsey in Rusland.

Met een EU zonder NS2 en non-stop stijgende energieprijzen op de spotmarkt kan het BBP van de EU met maar liefst 11,5% (1,7 biljoen euro) dalen, waarbij ongeveer 16 miljoen mensen werkloos worden.

Het huidige hoge niveau van de gasopslag in de EU (90%) betekent niet dat er genoeg gas is voor de winter. De totale gasopslag bedraagt ongeveer 90 dagen van de vraag. De EU kan gemakkelijk in maart of zelfs eerder zonder gas komen te zitten bij het huidige tempo van slechts een kleine gasstroom.

Dit betekent dat de EU haar totale gasverbruik met minstens 20% zal moeten verminderen. En vergeet nooit dat geïmporteerd Noors of Amerikaans gas belachelijk veel duurder is dan Russisch gas met een vast contract.

De terugkeer van het Morgenthau-plan

De sancties houden echter nooit op. De G7 zal zich volgens het Amerikaanse ministerie van Financiën in drie opeenvolgende fasen richten op Russische ruwe olie, diesel en nafta. Zij blijven aandringen op een olieprijsplafond – waaraan noch Rusland, noch verscheidene klanten uit het Zuiden zich zullen houden.

Het grote plaatje blijft hetzelfde. De Pijplijnterreur was een wanhopige zet om Duitsland ervan te weerhouden een sanctie-uitzondering voor de Nord Streams met Rusland af te sluiten.

Een geheim onderhandelingskanaal was van kracht. Het is verhelderend om te bedenken dat alle eerdere acties van Berlijn en Moskou, die de gasstroom vertraagden en beperkten, werden uitgevoerd om te voorkomen dat het Rijk zijn dreigement om NS2 te beëindigen zou uitvoeren.

Toen kwam het Rijk in actie.

Vanuit het oogpunt van Moskou verandert dat niets aan het grote schaakbord. Het Kremlin heeft de absolute wanhoop van Washington gemanipuleerd door te weigeren het grootste debacle in de buitenlandse politiek sinds Vietnam toe te geven; de Russen blijven ondertussen de doelstellingen van de speciale militaire operatie (SMO) nastreven, die op het punt staat uit te groeien tot een contraterroristische operatie (CTO).

In de huidige situatie wordt Moskou niet getroffen door de onderling verbonden energie-, brandstof- en grondstoffencrises die gepaard gaan met immense, wereldwijde verstoringen van de toeleveringsketen.

De Russen zijn in wezen verdwaasde toeschouwers die de vertraging van de industriële productie in de eurozone, in combinatie met de uitstroom van kapitaal, de stijging van de inflatie en de op til zijnde sociale protesten, gadeslaan.

Er is een gevaarlijk venster voor irrationele imperiale acties vanaf nu tot de G20 volgende maand in Bali. Daarna wordt het een heel ander spelletje, niet alleen op de Oekraïense slagvelden, maar vooral in een in nood verkerende EU.

Het Morgenthau Plan na WOII werd bedacht om Duitsland letterlijk uit te hongeren via de vernietiging van de Ruhr-kolenmijnen. Het lijkt opvallend veel op het Straussiaanse plan van Amerikaanse neocon-psycho’s om Duitsland af te snijden van Russisch aardgas door NS en NS2 te bombarderen.

Het eerste Morgenthau Plan zou hebben geleid tot de de-industrialisatie van Duitsland. Volgens clausule 3 moet het hele Ruhrgebied “niet alleen worden ontdaan van alle…bestaande industrieën, maar zo worden verzwakt en gecontroleerd dat het in de nabije toekomst geen industriegebied kan worden.”

Het einde van Duitsland als industriële staat zou volgens Henry Stimson, de Amerikaanse minister van Oorlog, een enorme, permanente werkloosheid van 30 miljoen mensen hebben veroorzaakt. Morgenthau’s antwoord was dat de overtollige bevolking gedumpt kon worden in Noord Afrika.

De Amerikaanse geheime dienst was op de hoogte van de toenadering tussen Berlijn en Moskou. Het aanvallen van NS en NS2 was het kenmerk van het Morgenthau Plan, aangepast door het Straussische/neoconcombo.

Maar het is pas voorbij als de Wagneriaanse dame zingt. Gotterdammerung is niet nodig: Duitsland heeft misschien toch zijn eigen lot in handen. Zet gewoon de schakelaar van NS2 aan.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Duitsland en de EU hebben een oorlogsverklaring overhandigd gekregen

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
D. G. Neree
D. G. Neree
5 maanden geleden

Dit betekent dat de EU haar totale gasverbruik met minstens 20% zal moeten verminderen.”
Als de economie instort en de grote energie slurpende industrieën ermee stoppen, dan zal die 20% ruimschoots gehaald worden denk ik. Maar of de consequenties hiervan positief zijn…

Hagar
Hagar
5 maanden geleden

De daders van de aanslag gaan de aanslag onderzoeken.
Hoe belachelijk is dat?
Ze gaan natuurlijk alle bewijzen tegen zichzelf opruimen, en valse bewijzen tegen Rusland plaatsen.
Dat kan een blinde zien vanop een kilometer afstand.

De Nato is de dader, en moet dus alle schade vergoeden die voortkomt uit de aanslag, te betalen aan Rusland, in Roebels, plus een gigantische boete erbovenop, te betalen in goud, aan Rusland !