De Federal Reserve heeft de inflatie aangevallen. Het probleem is dat na het drukken van triljoenen dollars, ze slecht uitgerust zijn om in hun taak te slagen. Dat komt deels omdat al dat geld ergens heen moet en deels omdat hun mandaat zich niet uitstrekt tot het verzekeren van de wereldwijde energieproductie. Terwijl de Eigenaren Equivalent Huur en de lonen hoog zijn gebleven, worden deze vaak gezien als de “goede” soort inflatie, of tenminste de goedaardige soort.

Ondertussen worden alle andere vormen van inflatie als “slecht” gekenmerkt, en vaak wordt de “slechte” inflatie veroorzaakt door verhoogde energieprijzen, die vervolgens de kosten van productie en transport van al het andere verhogen. Hoewel de Fed de door haar veroorzaakte inflatie meer dan een jaar lang heeft genegeerd, voelde de Fed, toen de olie boven de 100 dollar per vat uitkwam, dat ze geen andere keuze had dan iets te doen, meldt Adventures In Capitalism.

Het probleem is dat de enige manieren om de olieprijs te verlagen, is door meer te produceren of minder te consumeren. Het is moeilijk om meer te produceren als de president en veel van zijn machtige oligarchenvrienden agressief ingrijpen om ervoor te zorgen dat het moeilijk is om de productie uit te breiden of te financieren. Ondertussen wil niemand investeren als er voortdurend wordt gedreigd met belastingen op overwinsten, koolstofheffingen, onteigening en prijsplafonds. Omdat de voor de hand liggende oplossing zo onmogelijk is gemaakt, is de Fed gedwongen een plan op te zetten om het wereldwijde energieverbruik te verminderen.

Hoe verminder je het olieverbruik? Nou, het lijkt erop dat hun plan is om een wereldwijde depressie te creëren. Dus, na een decennium van lippendienst aan “inclusieve economie” en “het dichten van de welvaartskloof”, is de Fed gedwongen om te draaien en de financiën van de armen in de wereld te vernietigen, in de hoop dat ze minder olie zullen verbruiken. Het afgelopen half jaar heeft dit plan zich ontvouwd met het gebruikelijke crescendo van minitembogen, terwijl de wereldwijde groei tot stilstand kwam en instellingen met te veel schulden zich aan de verkeerde kant van de waardevermindering van hun activa bevonden. De Fed is nu goed op weg om een economische crisis te creëren die de wereldwijde energieconsumptie zal doen afnemen, met alle gevolgen van dien.

Natuurlijk willen de meeste wereldburgers geen lagere levensstandaard zodat Amerikaanse consumenten hun orgie van overdaad kunnen voortzetten. In feite hebben veel wereldburgers hun huidige levensstandaard te danken aan de hoge energieprijzen. Nadat Biden de Strategic Petroleum Reserve heeft geliquideerd om zijn peilingen te verbeteren en de Fed zijn levensstandaard en die van zijn klanten rechtstreeks heeft aangepakt, heeft de OPEC er genoeg van. Ze gaan iets doen aan de Fed en haar oorlog tegen olie. De OPEC is eindelijk in de tegenaanval gegaan. Vorige maand kwamen ze overeen de productie met 100.000 bbl/d te verminderen. Het was bedoeld als een waarschuwing die niet werd opgevolgd. Morgen gaan ze de Fed bombarderen.

Niemand weet hoe groot de verlagingen zullen zijn en eerlijk gezegd maakt het niet uit hoe groot ze zijn. De boodschap is duidelijk: de Fed kan het mondiale BBP platgooien in haar strijd tegen olie, maar de OPEC heeft een veel grotere stok en zal de productie nog sneller verlagen. De OPEC zal doen wat nodig is als de Fed doorgaat op deze weg. De OPEC heeft een streep gezet onder de olieprijs en de Fed verteld dat ze haar tijd verdoet. De OPEC controleert de olieprijs en olie is ‘s werelds centrale bankier, niet de Fed.

Maandagochtend hoorde de markt die boodschap luid en duidelijk. De Fed zit in de val, olie gaat hoger, en de Fed is machteloos om het in te dammen. Waarom zou de Fed blijven proberen de financiële markten van de wereld op te blazen, als olie niet naar hun pijpen wil dansen?

Laten we eens kijken naar een land als India, dat bijna al zijn energie importeert. De Federal Reserve heeft effectief gezegd: “Ze zijn een arm land, we zullen ze breken en dan zal de wereldwijde olieconsumptie afnemen en zullen de Amerikaanse burgers goedkopere olie hebben.” Ondertussen zegt de OPEC: “India is een grote en groeiende klant van ons. We zullen ze verdedigen tegen de Fed. Zeker, ze zullen meer betalen voor hun olie, maar dat is veel beter dan dat de Fed hun valuta, banksysteem en economie laat ontploffen.” De strijdlijnen zijn nu getrokken en de OPEC neemt de mantel van de Fed over. De markt vindt het geweldig.

De Fed is meestal de laatste die iets beseft als het gaat om economie en de markten, dus ze hebben waarschijnlijk nog niet begrepen wat de OPEC hen net vertelde. Maar de aandelenmarkt begreep het meteen, met een van de grootste 2-daagse rally’s in jaren. We komen veel dichter bij De Pauze. De Fed moet nog iets doorbreken voordat ze de overwinning kan uitroepen en de rente kan verlagen, maar De Pauze is nabij – misschien niet nabij in termen van prijs, maar zeker in termen van wanneer ze pauzeren. De tegenaanval van de OPEC heeft de calculus veranderd en de Fed staat nu op achterstand. Als je iets niet kunt winnen, waarom zou je het dan proberen? Vooral als je slachtoffers maakt op de financiële markten.

Over OPEC gesproken, hier is wat rekenwerk. Wereldwijde vraag en aanbod zijn vandaag ongeveer in evenwicht. Tel daarbij op 1,5 miljoen bbl/d van de wereldwijde SPR-releases die binnenkort aflopen, tel daarbij op 2 miljoen bbl/d van de verminderde vraag als gevolg van de Chinese covid lock-downs die lijken af te lopen, tel daarbij op 1 miljoen bbl/d dat de Russische olie in 2023 (minimaal) zal afnemen, tel daarbij op de 1 miljoen bbl/d die de wereldwijde vraag elk jaar lijkt toe te nemen en neem aan dat het wereldwijde aanbod op de een of andere manier met 1 miljoen bbl/d groeit (hoewel het niet duidelijk is waar die groei vandaan komt) en je hebt een schommeling van 4,5 miljoen bbl/d in 2023. Tel daarbij op wat de OPEC kiest en je beseft dat er een dreigende en exponentiële crisis is voor de olieconsumenten.

Natuurlijk zou de Fed genoeg BBP kunnen vernietigen om 4,5 miljoen bbl/d van de wereldwijde vraag naar olie uit te wissen en te voorkomen dat de prijs explodeert, maar de OPEC heeft ze net verteld dat ze zullen doen wat nodig is. Denk je dat de Fed zijn oorlog tegen het BBP voortzet, nu ze weten dat ze er niet in zullen slagen de olieprijs te beheersen?

In 2023 is energie het enige dat telt voor beleggers. Al het andere, inclusief de Fed zal een bijzaak zijn. Wie is er klaar voor de krankzinnige golf? Sinds maandag heb ik alles op energie gezet.


Adventures In Capitalism, zegt in die laatste zin precies waarom ik tegen beursspeculatie ben. Speculanten profiteren van de ellende en vergroten die. Een ander zijn dood is hun brood. In het vroegere Christendom en de Islam was speculatie en rente – woeker- dan ook verboden. En dat was niet voor niks!!!

Hier wordt echter een belangrijker signaal afgegeven. Zelfs VS-bondgenoot Saoedie-Barbarije keert zich tegen de VS. Dat is waar de hele macht van de VS, dmv. de Petrodollar op gebaseerd is. Zonder SA geen Amerikaanse macht.

Het is over. Hopelijk zal Europa ook snel de kracht vinden om zich te bevrijden uit de Satanische grip die degenen die de VS besturen veel te lang over de wereld gehad hebben.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


In maart van dit jaar was het al duidelijk dat SA zich afwendde van de VS en koos voor China-Rus, maar nu is het definitief.

Het einde van de Petrodollar – Rusland, China en India zullen een concept internationaal financieel systeem ontwikkelen

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
pietjegeluk32
pietjegeluk32
3 maanden geleden

allemaal mannen met jurken an!

Hagar
Hagar
3 maanden geleden

wow Dissident, U krijgt blijkbaar van de globalistische rioolpijp “Twitter” een mooi kwaliteitslabel mee: Gelieerd aan de staat Rusland.

Blijkbaar is Twitter toch niet zo slecht als ik dacht, haha