Terwijl de internationale pers de sabotage van de Nord Stream gaspijpleidingen behandelt als een nieuwsbericht, analyseren wij het als een oorlogsdaad tegen Duitsland en de Europese Unie. De vier gastoevoerroutes naar West-Europa zijn namelijk tegelijkertijd afgesneden, terwijl tegelijkertijd een nieuwe gasleiding naar Polen is geopend.

Zoals Michail Gorbatsjov in de ramp van Tsjernobyl het onvermijdelijke uiteenvallen van de USSR zag, zo geloven wij dat de sabotage van de Nord Stream gaspijpleidingen het begin betekent van de economische ineenstorting van de Unie, schrijft Thierry Meyssan.

De strijd van de Verenigde Staten om hun wereldwijde hegemonie te behouden heeft zijn derde fase bereikt.

Na de uitbreiding van de NAVO naar het oosten, in strijd met de westerse toezeggingen om geen Amerikaanse wapens in Midden-Europa te stationeren, wordt Rusland, dat zijn enorme grenzen niet kan verdedigen, rechtstreeks bedreigd.

In strijd met zijn verplichtingen uit de Tweede Wereldoorlog heeft Washington “hardcore nationalisten” (“nazi’s” in de terminologie van het Kremlin) aan de macht gebracht in Kiev. Zij verboden hun Russisch sprekende landgenoten hun moedertaal te spreken, onthielden hen van openbare diensten en bombardeerden uiteindelijk die in de Donbass. Rusland had geen andere keuze dan militair in te grijpen om een einde te maken aan hun beproeving.

De derde ronde is de autoritaire verandering van de energietoevoer naar West- en Midden-Europa. Op dezelfde dag dat de Baltische pijpleiding in gebruik werd genomen, werden de twee Nord Stream-pijpleidingen stilgelegd, terwijl het onderhoud van Turkish Stream werd onderbroken.

Door Nederland nota bene:

Dit is de meest vernietigende sabotage in de geschiedenis. Een oorlogsdaad tegen zowel Rusland (51%) als Duitsland (30%), mede-eigenaren van deze enorme investeringen, maar ook tegen hun partners, Nederland (9%) en Frankrijk (9%). Voorlopig heeft geen van de slachtoffers publiekelijk gereageerd.

Om deze aanzienlijke vernietiging uit te voeren, waren onderzeeërs in het gebied nodig, die de machthebbers in de regio hebben geïdentificeerd. Als er officieel geen aanwijzingen zijn, in de zin van de politie, hebben de “bewakingscamera’s” (sonar) al gesproken. De betrokken staten weten met zekerheid wie de dader is. Ofwel reageren ze niet, en worden ze politiek weggevaagd, ofwel bereiden ze hun reacties op deze geheime actie in het geheim voor, en worden ze echte politieke actoren als ze dat doen.

Van Mark Rutte mag de enige staat die er belang bij heeft, de VS (en misschien Polen), niet als mogelijke dader genoemd worden. Het onderzoek komt dus onder leiding te staan van de dader. Net als met MH17. We zullen dus nooit een antwoord krijgen. Rutte acht zijn gehoorzaamheid aan Washington belangrijker dan het voortbestaan van Nederland.

Laten we denken aan de staatsgreep in Algiers in 1961 en de daaropvolgende moordaanslagen op de president van de Franse Republiek, Charles de Gaulle. De Gaulle deed alsof deze werden uitgevoerd door de Geheime Leger Organisatie (OAS), een groep Fransen die tegen de Algerijnse onafhankelijkheid waren. Maar zijn minister van Buitenlandse Zaken, Maurice Couve de Murville, maakte publiekelijk melding van de rol van het Spaanse Opus Dei en de Amerikaanse CIA bij de organisatie en financiering ervan. De Gaulle zocht en identificeerde de verraders, reorganiseerde de politie en het leger en kondigde vijf jaar later plotseling de terugtrekking van Frankrijk uit het geïntegreerde commando van de NAVO aan. Hij gaf de NAVO twee weken om haar hoofdkwartier in Parijs-Dauphine te sluiten en naar België te verhuizen; iets meer tijd om de 29 militaire bases van de NAVO in het land te sluiten. Daarna begon hij naar het buitenland te reizen om de hypocrisie van de VS aan te klagen, vooral de oorlog in Vietnam. Frankrijk werd onmiddellijk een leidende macht in de internationale betrekkingen. Deze gebeurtenissen zijn nooit in het openbaar verklaard, maar alle politieke leiders van die tijd kunnen ze bevestigen [1].

Sinds het verdwijnen van de Sovjet-Unie hebben de Verenigde Staten een kaart van de wereld ontwikkeld die de internationale betrekkingen verstoort, waardoor ze regeringen omverwerpen en oorlogen voeren om transportroutes voor energiebronnen aan te leggen. Dit was acht jaar lang de hoofdactiviteit van vice-president Al Gore, vandaag is het de activiteit van speciaal adviseur Amos Hochstein. We herinneren ons de oorlog in Transnistrië om een pijpleidingknooppunt in handen te krijgen [2], daarna de oorlog in Kosovo om een communicatieroute door de Balkan aan te leggen, de “8e corridor”. Nu komen alle andere stukjes van de puzzel aan het licht.

Het is bijzonder moeilijk om het kwaad te begrijpen dat de Europese Unie zojuist heeft getroffen en naar alle waarschijnlijkheid haar economische ineenstorting zal veroorzaken, omdat de Unie zelf een aantal van de beslissingen heeft genomen die nodig zijn voor haar faillissement.

Tot 26 september 2022 werd de Unie hoofdzakelijk van gas voorzien door Rusland. Dit werd geleverd via de Broederpijpleiding door Oekraïne, de Nord Stream-pijpleiding of de TurkStream. De Verenigde Staten, die de veiligheid van de Unie garanderen, hebben zojuist deze drie routes achter elkaar afgesloten. Natuurlijk functioneert de Broederschapspijpleiding nog, maar deze kan op elk moment door de wil van Kiev worden onderbroken, Nord Stream is gesaboteerd en TurkStream kan niet langer in stand worden gehouden vanwege de sancties die de Unie op verzoek van de VS heeft genomen.

Tot 26 september was de economie van de Unie hoofdzakelijk gebaseerd op de productie van de Duitse industrie. Door Nord Stream af te snijden, vernietigden de Verenigde Staten de Duitse industrie. In de beroemde woorden van Lord Ismay, de eerste secretaris-generaal van de NAVO, was het doel van de Angelsaksen “de Amerikanen binnen te houden, de Russen buiten en de Duitsers onder controle“.

Ronald Reagan was tegen de levering van Russisch gas aan Frankrijk en Duitsland. Nadat hij zonder succes sancties had opgelegd aan bedrijven in beide landen, gaf hij William Casey, de directeur van de CIA, opdracht om de Yamal-gasleiding in Polen te saboteren. Dit gebeurde.

Dit beleid is sinds de jaren vijftig zonder onderbreking door alle Amerikaanse regeringen gevoerd. Nord Stream werd gebouwd door 9 staten, waarvan er 4 eigenaar zijn. Het begon te werken in 2011. Vanaf de ambtstermijn van Donald Trump, in 2017, dreigde het Amerikaanse Congres met sancties tegen de bedrijven die betrokken zijn bij de exploitatie van Nord Stream 1 en die welke betrokken zijn bij het Nord Stream 2 project. President Trump zelf heeft de spot gedreven met Duitslands afhankelijkheid van Russisch gas. Niet alleen de Verenigde Staten, maar ook Polen hebben een aantal juridische obstakels opgeworpen om Russisch gas naar West-Europa te blokkeren. Vanuit dit oogpunt heeft de nieuwe Amerikaanse regering niets veranderd. Duitsland heeft zich vergist door te denken dat zij welwillender was.

Het is waar dat in juli 2021 een overeenkomst werd bereikt waarbij Nord Stream 2 zou worden vervangen door in Oekraïne geproduceerde waterstof die vanaf 2024 (de datum van het einde van het Russisch-Oekraïense contract) via de omgebouwde Broederpijpleiding zou worden getransporteerd.

Kanselier Olaf Scholz, die in december 2021 werd gekozen, heeft in een paar maanden tijd twee ernstige fouten gemaakt. Op 7 februari ging hij naar het Witte Huis waar hij de eis van de Verenigde Staten om geen Russisch gas meer te accepteren probeerde te weerstaan. Terug thuis koos hij ervoor Nord Stream te handhaven en Nord Stream 2 te blokkeren, terwijl hij op zoek ging naar hernieuwbare bronnen. Hij dacht, ten onrechte, dat hij een evenwicht zocht tussen de oorlogszucht van het Amerikaanse strategische denken, de behoeften van zijn industrie en de doctrine van de Groenen, leden van zijn regeringscoalitie.

Duitsland bereid zelfmoord te plegen in opdracht van de VS als die een oorlog uitlokken met Rusland

De bondskanselier had een close call: tijdens zijn persconferentie met de Amerikaanse president zei Joe Biden dat zijn land Nord Stream 2 kon vernietigen en dat hij dat zou doen als Rusland de Oekraïne zou binnenvallen. Het was absoluut beangstigend voor Scholz om zijn opperheer in zijn gezicht te horen spugen dat hij een investering van tientallen miljarden dollars zou kunnen vernietigen als een derde partij zou handelen zonder rekening te houden met zijn dictaten. We weten niet of president Biden tijdens de gesprekken met gesloten deuren ook de vernietiging van Nord Stream 1 heeft genoemd, maar het is niet onmogelijk. In ieder geval keerde de kanselier, volgens de Duitse journalisten die hem volgden, bleek terug naar Duitsland.

Zijn tweede fout maakte hij op 16 september 2022. Zijn land wilde onder de Angelsaksische paraplu vandaan en zijn eigen veiligheid en die van de hele Europese Unie waarborgen.

“Als volkrijkste natie, met de grootste economische macht en gelegen in het centrum van het continent, moet ons leger de pijler worden van de conventionele defensie in Europa.”

Door te specificeren dat hij alleen over “conventionele verdediging” sprak, wilde hij de gevoeligheid van zijn Franse buurman, de enige nucleaire macht in de Unie, ontzien. Hij besefte niet dat hij de Straussiaanse doctrine schond door te denken dat hij ontsnapte aan het militaire protectoraat van de VS. In 1992 ondertekende Paul Wolfowitz de Defense Policy Guidance, waarvan uittreksels werden gepubliceerd in de New York Times. Hij gaf aan dat de Verenigde Staten elk verlangen naar Europese emancipatie zouden beschouwen als een cassus belli [3].

De EU op de knieën gebracht door de Straussianen

Zes dagen later bliezen Navy Seals de twee gaspijpleidingen in de Baltische Zee op, waardoor Duitsland elf jaar terug werd gezet.

Tegelijkertijd werd de Baltic Pipe pijpleiding enkele uren na de sabotage met veel tamtam ingehuldigd door de Poolse president, de Deense premier en de Noorse minister van energie. Het heeft helemaal niet dezelfde capaciteiten als Nord Stream, maar het zal genoeg zijn om de tijden te veranderen. Ooit werd de Europese Unie gedomineerd door de Duitse industrie die Russisch gas gebruikte, nu zal zij worden gedomineerd door Polen die Noors gas gebruikt. De Poolse premier Mateusz Morawiecki verklaarde triomfantelijk tijdens de openingsceremonie:

“Het tijdperk van Russische gasoverheersing loopt ten einde; een tijdperk dat werd gekenmerkt door chantage, bedreigingen en afpersing.”

De oorlogsdaad tegen Rusland, Duitsland, Nederland en Frankrijk dwingt ons de gebeurtenissen in Oekraïne te heroverwegen. Het is veel belangrijker dan wat er eerder is gebeurd, voor zover de Verenigde Staten hun bondgenoten hebben aangevallen. Ik heb in eerdere artikelen uitvoerig uiteengezet wat de Straussianen met hun provocaties in Oekraïne beoogden. Wat zojuist is gebeurd, laat ons zien waarom Washington als staat het Straussiaanse project steunt, en dat zijn “grand strategy” sinds de jaren vijftig niet is veranderd.

Deelnemers aan de Three Seas Summit

In de praktijk zal de Europese Unie economisch instorten, met uitzondering van Polen en zijn elf Middeneuropese bondgenoten, leden van het Drie Zeeën Initiatief (Intermarium) [4]. Het tij keert. Vanaf nu loopt Warschau voorop.

De grote verliezers zullen West-Europa en Rusland zijn, maar ook Oekraïne, dat alleen vernietigd zal zijn om dit spel van bloedbad mogelijk te maken.

Referenties

[1] “When the Stay-Behind wanted to replace de Gaulle“, by Thierry Meyssan, Translation Anoosha Boralessa, Voltaire Network, 10 September 2001.

[2] “Au cœur de la “Guerre du gaz”, la petite République de Transnistrie“, par Arthur Lepic, Réseau Voltaire, 3 juillet 2007; et “En 1992, les États-Unis tentèrent d’écraser militairement la Transnistrie“, par Thierry Meyssan, Réseau Voltaire, 17 juillet 2007.

[3] “US Strategy Plan Calls For Insuring No Rivals Develop” Patrick E. Tyler and “Excerpts from Pentagon’s Plan: Prevent the Re-Emergence of a New Rival”, New York Times, March 8, 1992. “Keeping the US First, Pentagon Would preclude a Rival Superpower” Barton Gellman, The Washington Post, March 11, 1992.

[4] “The scuttling of peace in Europe“, by Thierry Meyssan, Translation Roger Lagassé, Voltaire Network, 29 June 2022.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Duitsland en de EU hebben een oorlogsverklaring overhandigd gekregen

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Johan P
Johan P
5 maanden geleden

De VS weet dat hun hegemonie ten einde loopt.
Om dat ten minste uit te stellen hebben ze meer industrie nodig. Die gaan ze niet uit China halen, aangezien dat voornamelijk goedkope arbeid en laagtechnologische producten betreft, en de hoogwaardige industrie daar in Chinese handen is.
Maar door Europa in een energiecrisis te storten kunnen ze de hoogwaardige Europese industrieen voor een prikkie overnemen of overhalen naar de VS te komen
Daardoor wordt Europa voor decennia uitgeschakeld als mogelijke concurrent en wordt de Amerikaanse industrie geboosterd. Met als extra bonus dat die industrieen (staal, machinebouw, chemie, raffinaderijen etc) eventueel ook relatief snel kunnen worden omgeschakeld naar een oorlogsindustrie.

It's me
It's me
5 maanden geleden

Hypocriet weer wat is er mis met gas uit Rusland, was het westen niet zo verrot dan was er niets mis met gas uit het oosten, nee de Navo en USA en het verrotte westen komen geen afspraken na en terroriseren graag andere landen en wil hun wil opleggen, of vernietigen met leugens hele landen, ik hoop met heel mijn hart dat Rusland en partners alles van hierboven wegvaagt en het ook nooit weer deze klap te boven komt.

Laatst bewerkt op 5 maanden geleden door It's me
Armand
Armand
5 maanden geleden

Opeens is Rutte pro-Amerika, in ieder geval eens met Amerikaans beleid nu het hem uitkomt.

D. G. Neree
D. G. Neree
5 maanden geleden

Rusland zal niet tot de verliezers behoren. want de Russen hebben de aandacht allang verlegd naar Azië. Zij beseffen al tijden dat Europa op zelfmoordkoers zit.