Een demonstratie in Lubmin, Noord-Duitsland, waarbij de start van de stilgelegde Nord Stream 2-gaspijpleiding wordt geëist.

De stijgende energieprijzen zijn de schuld van de EU-Green Deal, de EU-sancties, de EU-oorlog in opdracht van de NAVO tegen Rusland, de EU-Lockdowns voor de Coronahoax, de EU-opgelegde stillegging van onze gas-, kolen-, en kerncentrales.

Als u zo meteen doodvriest of afgesloten wordt omdat de rekeningen onbetaalbaar zijn, dan komt dat door de ongekozen Klimaat-commissaris Frans Timmermans.

Als u het koud heeft, of honger heeft, weet u waar u terecht kunt. Hij heeft een groot warm huis en eet meer dan goed voor hem is en is zeer gastvrij en bovenal heeft hij het beste voor met de ‘gewone mensen’, dus u bent vast meer dan welkom.

Nu het nieuws bekend is dat Nord Stream misschien toch nog in gebruik genomen kan worden, heeft het voor de Duitsers, en ons, weer zin om te protesteren.

Misschien zijn protestmarsen nog wel het enige dat ons warm kan houden deze winter.

Press-TV:

Mensen zijn in de Duitse hoofdstad bijeengekomen om te protesteren tegen de stijgende energie- en grondstofprijzen en om de houding van hun regering ten aanzien van de oorlog in Oekraïne aan de kaak te stellen.

De Duitsers gingen maandag in Berlijn voor de tweede keer in drie dagen de straat op en zeiden dat het regeringsbeleid inzake de oorlog in Oekraïne had geleid tot een energiecrisis, een stagnerende economie en stijgende prijzen.

“Mensen kunnen het zich niet veroorloven hun huizen te verwarmen en bovendien verslechtert de situatie nog steeds,” zei een demonstrant.

De demonstranten riepen ook de door de VS geleide NAVO op om onmiddellijk te stoppen met het sturen van wapens naar Oekraïne en te werken aan een vreedzame oplossing van de crisis door middel van diplomatie.

De EU dreigt […] uiteen te vallen

De Duitse kanselier Olaf Scholz heeft vrijdag een plan van 200 miljard euro (194 miljard dollar) aangekondigd om bedrijven en huishoudens te beschermen tegen de gevolgen van de stijgende energieprijzen. Volgens de geplande maatregelen, die zullen lopen tot het voorjaar van 2024, zal Berlijn een noodrem op de gasprijzen invoeren.

Het plan werd echter bekritiseerd door andere EU-lidstaten, waaronder Frankrijk, dat zei dat het plan van Berlijn verder ging dan dat van zijn Europese buren.

Scholz ging in tegen de kritiek en zei dat andere landen ook maatregelen namen om burgers te beschermen tegen prijsschokken.

“De maatregelen die wij nemen zijn niet uniek, maar worden ook elders genomen, en terecht”, zei hij op een persconferentie.

‘Donkere winter’

EU-commissaris voor crisisbeheersing Janez Lenarcic waarschuwde intussen dat het continent door de crisis deze winter met wijdverspreide en langdurige stroomuitval kan worden geconfronteerd.

Energiecrisis: Europa moet zich voorbereiden op lange, koude winter

Breitbart:

Kleed je dik aan om warm te blijven. Consumenten in heel Europa kregen maandag een sombere waarschuwing dat de komende winter lang, koud en oncomfortabel zal zijn, gezien de problemen met de wereldwijde energievoorziening.

Zij werden verzocht hun thermostaten lager te zetten en hun gedrag aan te passen omdat de regio geconfronteerd wordt met “ongekende risico’s” voor de wereldwijde aardgasleveringsnetwerken.

Het in Parijs gevestigde Internationaal Energieagentschap (IEA) zei in zijn driemaandelijks gasrapport dat de landen van de Europese Unie (E.U.) hun verbruik tijdens de winter met minstens 13% zouden moeten verminderen in geval van een volledige Russische onderbreking tijdens de oorlog in Oekraïne.

Veel van die besparingen zouden moeten komen van consumentengedrag zoals het verlagen van de thermostaat met één graad en het aanpassen van de boilertemperatuur, maar ook van industriële en nutsbedrijven, aldus de groep.

Gasbesparing door burgers mislukt – energieverbruik gestegen in eerste koude weken

RT:

Duitse huishoudens en kleine bedrijven hebben in de week van 19 tot 25 september 14,5% meer aardgas verbruikt dan het vijfjaarlijkse gemiddelde, aldus de Duitse energietoezichthouder, het Bundesnetzagentur.

De particuliere sector vertegenwoordigt ongeveer 40% van het gasverbruik in Duitsland en gebruikt gas voornamelijk voor verwarming. De stijging viel samen met de eerste koudegolf van dit jaar, waarbij de temperaturen in Noordwest-Europa onder het 30-jarig gemiddelde daalden.

Net nu we die gevreesde klimaatopwarming keihard nodig hebben laat die het afweten. Kutklimaat!

Volgens de regelgever “moeten de besparingen die nodig zijn om een gastekort te voorkomen, onafhankelijk van de temperaturen worden gerealiseerd”.

Je kachel moet ook uit als het buiten minus 30 is.

Het Bundesnetzagentur merkt op dat een vermindering van het verbruik met minstens 20% nodig is om een gastekort in de komende maanden te vermijden.

Dat gaat dus niet lukken.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


WEF Doctrine en ontmanteling van de Europese industrie: De wortels van de EU-energiecrisis en Frankrijks ‘groene’ bedrog

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eelke Piers
Eelke Piers
5 maanden geleden

Om het warmte houden overal in de EU enz gebruikersplafonds ingesteld. Dit kost vele en vele miljarden euro’s. Dat geld is er niet en moet dus geleend worden.
Maar de regeringen lenen maar raak. Overal voor maar eenmaal komt de tijd dat de schuldeiser wil dat er betaald wordt. Dan moeten de regeringen alle eigendommen onteigenen, worden we uitgeschud tot de laatste cent en die niets heeft komt als slaaf op de markt.
Dit is de Bijbel en Agenda 2030