“Uw CO2 limiet voor de maand is bereikt, helaas kunnen we u geen vlees en tropische vruchten meer verkopen. Wat dacht je van lokaal geteelde aardappelen en groenten?” Dit zijn het soort berichten die je in de nabije toekomst zou kunnen krijgen van de betaalapp op je persoonlijke controleapparaat met telefoonfunctie wanneer je tegen het einde van de maand een supermarkt binnenloopt en veel hebt opgewarmd of misschien een barbecue hebt gehad – tenminste als de grote bedrijfslobby het Wereld Economisch Forum zijn zin krijgt, schrijft Norbert Häring.

Het Wereld Economisch Forum heeft in september een document gepubliceerd van de “Mission Director” van het Forum voor zogenaamde slimme steden. Daarin neemt Kunai Kumar, de Indiase minister van Openbare Werken en Stedelijke Zaken, het op voor de toekenning van CO2-emissierechten aan consumenten. Hierbij wordt alle CO2 die tijdens de levenscyclus van een product vrijkomt, aan de koper toegerekend. „‘My Carbon’: An approach for inclusive and sustainable cities“, is de titel van het artikel.

Kumar geeft onbedoeld een goed inzicht in de belangen van de IT- en financiële bedrijven die het steeds meer onderling verbonden wereldwijde netwerk van financiële en gegevensstromen aan elkaar knopen en controleren. Na lezing van het artikel vermoedt men waarom de internationale bedrijven, vooral die in de VS, Greta Thunberg en de Fridays for Future-beweging met zulke open armen hebben ontvangen en gesteund, ook al zijn de maatregelen tegen klimaatverandering vooral nadelig voor normale bedrijven.

WEF geeft toe: De Corona-dictatuur was slechts een test - Nu komt de CO2-dictatuur

Kumar schrijft dat persoonlijke koolstofbudgetten tot nu toe weinig succes hebben gehad vanwege politieke weerstand en omdat een “eerlijk mechanisme voor het bijhouden van emissies” ontbreekt. Het is niet duidelijk wat billijkheid in deze context betekent. Maar in de afgelopen vijf tot zeven jaar hebben zich belangrijke sociale, ecologische en technologische ontwikkelingen voorgedaan die ertoe kunnen bijdragen dat dergelijke “mijn koolstof”-programma’s eindelijk worden uitgevoerd:

1. covid-19: “Een enorm aantal onvoorstelbare volksgezondheidsbeperkingen is door miljarden burgers over de hele wereld aanvaard (aangenomen),” schrijft de missieleider van het World Economic Forum. Met andere woorden, het is bewezen dat alles wat als maatschappelijk verantwoord wordt verkocht, wordt geaccepteerd.

2. de vierde industriële revolutie: “De vooruitgang van nieuwe technologieën zoals kunstmatige intelligentie, blockchain en digitalisering kan het mogelijk maken om persoonlijke koolstofemissies te volgen, het bewustzijn te vergroten en gepersonaliseerd advies te geven over koolstofarmere, ethische keuzes bij de consumptie van producten en diensten.” Genoemd worden zogenaamde “smart home” technologieën en “slimme” meters voor elektriciteit en gas, evenals gepersonaliseerde apps om persoonlijke emissies te meten en aankoopbeslissingen te verbeteren.

Ook, trouw aan de beruchte Forum-belofte “u zult niets bezitten en u zult gelukkig zijn”, bedrijfsmodellen die zogenaamd op volledig hergebruik zijn gebouwd, zoals “producten als diensten”, waarbij u geen apparaten meer bezit maar betaalt naargelang het gebruik. Hiervoor zouden nu live gegevens en historische gegevens van alle producten en gebruikers kunnen worden gebruikt. De Zweedse app Svalna wordt als voorbeeld genoemd en geprezen. Volgens haar eigen presentatie gebruikt zij de financiële transactiegegevens van de gebruikers, afkomstig van elektronische betalingstransacties, om alle gekochte producten te registreren en zo de indirecte CO2-uitstoot van de gebruikers te bepalen.

3. meer milieubewustzijn: 64% van de wereldburgers is van mening dat klimaatverandering een wereldwijde noodsituatie is. 80% van de inwoners van de geïndustrialiseerde landen zou bereid zijn hun manier van leven ervoor te veranderen. Jonge volwassenen, die het voortouw nemen bij de belangrijkste klimaatprotesten, maken zich meer zorgen dan hun ouderen.

Dus de kansen zijn goed om de volgende noodzakelijke stappen te nemen. Deze zijn voor de missieleider:

  • Hogere kosten voor CO2-intensieve activiteiten en goederen.
  • Persoonlijke koolstofvoetafdrukken zichtbaar maken.
  • Een nieuwe definitie van het billijke persoonlijke aandeel in de emissies, met aanvaardbare limieten voor de individuele emissies.
Voorzitter Alibaba schept op over de ontwikkeling van een individuele koolstofvoetafdruk tracker om bij te houden wat je koopt, wat je eet, en waar/hoe je reist

Dat dit geen toekomstmuziek is, maar al heel dichtbij is, blijkt uit verschillende actuele ontwikkelingen

In Noorwegen dwingt de statistische dienst betalingsdienstaanbieders en supermarktketens om haar de gegevens te verstrekken waarmee zij kan registreren wat ieder individu precies koopt om te weten te komen welk eten en drinken de burgers eten. U kunt ook zien wat er in het algemeen wordt gekocht, maar u wilt weten wie precies wat koopt. Zo wil de staat beter kunnen beoordelen hoe gezond of ongezond zijn burgers eten, en bepalen aan welke groepen (of mensen?) hij in het bijzonder moet werken als hij de eetgewoonten wil verbeteren.

Als de Svalna-app echt werkt zoals het bedrijf beschrijft, dan kun je in Zweden al aan de betalingsgegevens van de verwerkers zien welke producten zijn gekocht. En in Beieren, Wenen, Rome en Bologna worden eco-tokens getest, waarbij je punten kunt verdienen voor milieubewust (en digitaal slim) gedrag en deze kunt inwisselen voor een waarde in contanten – mits je je onderwerpt aan een uitgebreide controle van je dagelijkse gedrag.

Italië start proefproject met sociaal kredietsysteem

Het feit dat burgers ook verantwoordelijk worden gemaakt voor de kooldioxide-uitstoot van producten waarop zij geen invloed hebben en die zij vaak alleen maar willen hebben omdat er door grote reclamecampagnes een behoefte is gecreëerd, is slechts één aspect van deze agenda. De belangrijkste: voor de wereldwijd dominerende megaconcerns van de IT- en financiële sector is er nauwelijks iets beters dan de overgang naar een centraal gecontroleerde allocatie-economie. Want zij zijn het die toewijzen en controleren, en zo alle macht in hun tentakels houden.

Dit is de overgang naar neofeodalisme die ik beschrijf in mijn boek Endgame of Capitalism. We kunnen het nog steeds voorkomen als genoeg mensen wakker worden, niet meer meedoen en in plaats daarvan druk uitoefenen op de politiek. Dat brengt ons immers in harmonie met bijna alle binnenlandse bedrijven die het onderspit delven in deze door Silicon Valley en Wall Street gedomineerde campagne. Mede omdat de grote (en eigenwijze) Duitse bedrijven in meerderheid in handen zijn van buitenlandse investeringsmaatschappijen als Blackrock, spelen ze toch mee.

Wéér blijkt een complottheorie waarheid: ING, ABN-AMRO en RABO pleiten voor een CO2-budget

Eindnoot

Ik wil er hier alleen maar op wijzen hoe groot het gevaar is dat klimaatactivisten worden ingezet voor een agenda die hen waarschijnlijk niet zal bevallen. Het is vanzelfsprekend dat de grote bedrijven niet geïnteresseerd zijn in het redden van de wereld. Anders zouden degenen die deze agenda promoten niet voortdurend in hun megajachten en privéjets de halve wereld rondvaren en rondvliegen om op hun mooiste plekjes het goede leven te leiden en af en toe te debatteren over de beste manieren om de individuele koolstofvoetafdruk van de gewone mensen te verminderen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Regeringsrapport uit 2019 bewijst dat Lockdown werd ingevoerd om te voldoen aan “Zero Carbon” doelen, niet vanwege Covid-19

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

11 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Matt
1 maand geleden

Beste medebloggers,

Bij deze wil ik een oproep doen aan al die mensen die niet willen meedoen aan de machtsspelletjes die gespeeld worden door de elites en neocons die er enkel op uit zijn om ons te vernietigen of, misschien nog erger, tot slaven te maken, ook al zitten we dan in een vergulde kooi.(brood en spelen, maar geen vrijheid).

Zo maar op straat komen lukt bij veel mensen niet maar met deze actie kan iedereen meedoen.

De bedoeling is om zaterdag en zondag een witte vlag, een laken, handdoek of welk wit oppervlak je maar kunt verzinnen in de tuin, op de stoep, dak, balkon neer te leggen, zoveel mogelijk in de openheid zodat het met een beetje geluk vanuit de ruimte zichtbaar is als 1 grote witte vlek.
Niet meteen bedoeld als overgave aan Rusland, maar om de Russen te weerhouden onschuldige burgers met hun bommen te bestoken.
Vergeet niet: dit is NIET ONZE OORLOG!!!
Maar we zijn er wel de dupe van: peperdure rekeningen, honger en kou en angst voor wat ons te wachten staat als we niets doen.

Deze boodschap kan wel helpen om tenminste onze regeringen erop te wijzen waar ze in Godsnaam mee bezig zijn. Met ons of met hun ‘vriendjes’ aan de andere kant van de plas.

Het volk geeft zich NIET over aan onze regeringen!

Laat deze actie slagen door dit bericht zoveel mogelijk te verspreiden via sociale media, en mond op mond reclame.

Lord of Hosts
Lord of Hosts
1 maand geleden
Antwoord aan  Matt

“Niet meteen bedoeld als overgave aan Rusland, maar om de Russen te weerhouden onschuldige burgers met hun bommen te bestoken.”

Ach heer Matt, denkt u nu echt dat de Russische leiding niet weet wie er aan de touwtjes trekken?
En dat zij geen plan hebben om de wereldbevolking te ontzien?
Zij weten precies wat er gaande is…
Dit is Poetins speech in het Kremlin toen de overeenkomsten getekend werden over de toelating tot Rusland van de Volksrepubliek Donetsk, de Volksrepubliek Lugansk, de regio Zaporizja en de regio Cherson en de vorming van nieuwe onderdanen van de Russische Federatie;

“Ik herhaal, de dictatuur van de westerse elites is gericht tegen alle samenlevingen, inclusief de volkeren van de westerse landen zelf. Dit is een uitdaging voor iedereen. Zo’n volledige ontkenning van de mens, de omverwerping van geloof en traditionele waarden, de onderdrukking van vrijheid krijgt de kenmerken van een “omgekeerde religie” – regelrecht satanisme. In de Bergrede zegt Jezus Christus, die de valse profeten veroordeelt: “Aan hun vruchten zult u hen kennen.” En deze giftige vruchten zijn al duidelijk voor mensen – niet alleen in ons land, in alle landen, ook voor veel mensen en in het Westen zelf.
De wereld is een periode van revolutionaire transformaties ingegaan, ze zijn van fundamentele aard. Er worden nieuwe ontwikkelingscentra gevormd, zij vertegenwoordigen de meerderheid – de meerderheid! – van de wereldgemeenschap en zijn niet alleen bereid om hun belangen te behartigen, maar ook om ze te beschermen, en multipolariteit te zien als een kans om hun soevereiniteit te versterken, wat betekent dat ze echte vrijheid, een historisch perspectief, hun recht op onafhankelijke, creatieve, oorspronkelijke ontwikkeling, tot een harmonieus proces.
Over de hele wereld, ook in Europa en de Verenigde Staten, zoals ik al zei, hebben we veel gelijkgestemde mensen, en we voelen, we zien hun steun. Binnen de meest diverse landen en samenlevingen ontwikkelt zich al een bevrijdende, antikoloniale beweging tegen de unipolaire hegemonie. Zijn subjectiviteit zal alleen maar toenemen. Het is deze kracht die de toekomstige geopolitieke realiteit zal bepalen.”
https://komitet-net-ua.translate.goog/article/190292/?_x_tr_sl=ru&_x_tr_tl=nl&_x_tr_hl=nl?sl%3Dauto&_x_tr_sch=http
De westerse overheden voeren nu, na deze toelating, en met hun financiële en militaire steun, rechtstreeks oorlog met Rusland. Vergeet dit niet.
En het grootste deel van de westerse bevolking heeft dit niet in de gaten. Zij worden in slaap gesust….

Matt
1 maand geleden
Antwoord aan  Lord of Hosts

Dank zij de MSM die overduidelijk in handen is van de elite worden de grootste leugens als waarheid verkondigd en helaas gaat het grootste deel van het volk daarin mee, omdat ze niet beter weten, of in sommige gevallen het niet willen weten, want de waarheid kan soms lastig zijn, zeker als het eigen ‘wereldbeeld’ hierin totaal instort.
De boodschap van Poetin is inderdaad duidelijk; hij weet dat het grootste deel van het volk tegen de oorlog is, maar de MSM schotelen steeds een vals beeld voor dat moet aangeven dat het hele westen tegen Rusland is.
Deze actie kan een eerlijk beeld geven hoe het volk zich werkelijk voelt.
En we moeten ergens beginnen en deze actie kan een begin zijn, en ik hoop dat er meer volgen.
Niks doen lost niks op en dus blijven we in de ellende zitten die enkel erger wordt voor ons.

Johan
Johan
1 maand geleden
Antwoord aan  Matt

Dit is de grootste onzin die ik de afgelopen tijd heb vernomen, even los wat u over Rusland te melden heeft (ga daar verder ook niet op in).

Het “verzet” in Nederland word steeds idioter naast een vlag op zijn kop hangen,  een zelfklever opplakken, netjes in het gelid meelopen in een demonstratie of klagen op sociale media. Wil u nu een laken in de tuin neerleggen als teken van verzet tegen hun die ons onderdrukken, dat zal echt indruk maken (niet dus).

Dit land is duidelijk naar de klote en verloren, veel plezier met u hernieuwde wasdag.

comment image

Matt
1 maand geleden
Antwoord aan  Johan

Johan, u helpt mee om dit land verder naar de kloten te helpen door NIETS te doen en daarmee de machthebbers vrij spel te geven om hun, voor ons armzalige agenda, verder uit te rollen.
Door dit soort ‘overgave’ Johan, niets doen dus, brengt u de elites enkel aan het lachen en weten ze dat ze winnen. Je hoeft maar te kijken naar de glimlach van Biden, Rutte en co, iedere keer als ze een slag thuis halen in hun voordeel, wat altijd in ons nadeel is.
Bent u ook zo een schaap dat vrijwillig zijn mouw op stroopte om die gifspuit te halen? Zo ja, dan begrijp ik uw standpunt volkomen.

Eendracht maakt macht, beste Johan.

Johan
Johan
1 maand geleden
Antwoord aan  Matt

U weet niet eens wie ik ben en wat ik al niet gedaan heb in het verleden om mensen de ogen te openen en daadwerkelijk aan acties te hebben deelgenomen en georganiseerd, dus kom hier niet met valse ongefundeerde beweringen aan mijn adres. Wat heb jezelf gedaan buiten onzin uitkramen vanachter een computer.

Waarom benoemd u hier de knechten Biden en Rutte, heb je het lef niet om de echte verantwoordelijke te benoemen, de joodse kliek en hun agenda!

Ik heb die gifprik niet genomen en zal dat ook niet nemen, dus mijn mouwen zijn en blijven naar beneden.

Eendracht maakt macht, deze uitspraak is gebaseerd op het daadwerkelijk actie ondernemen en dus niet op het nutteloos wapperen met een vlag of een laken in de tuin leggen. Zulke zaken zullen niets veranderen en zijn alleen maar om het eigen ego te strelen, maar staat u vrij om te doen wat u wil maar ga niet verwachten dat andere zich ook zouden moeten inzetten voor iets dat nul , nul zal opleveren.

Dan hierbij nog een ander punt, stel dit zooitje joodse reetkussers met hun democratie is opgedonderd wat dan. Heeft u daar wel eens over nagedacht, hier een draadje om u verder te verdiepen ;

Concept-Partijprogramma Populistische Partij
https://archive.ph/iVynu

Volksbelang Nederland Uiteenzetting 50 Punten
https://archive.ph/hSTmN

Onderscheid Nederlandse Burgers / Vreemdelingen
https://archive.ph/vKdAa

Laatst bewerkt op 1 maand geleden door Johan
Hagar
Hagar
1 maand geleden
Antwoord aan  Matt

“…om de Russen te weerhouden onschuldige burgers met hun bommen te bestoken.”

Matt, door de haat en leugens van de grote media te herhalen, maakt U het bedrog van de bevolking alleen nog groter.

Als U vredesactivist wil zijn, blijft U beter op het eenvoudige standpunt dat ons land geen buitenlandse oorlogen moet steunen, en dat ons leger alleen mag worden ingezet om onze grenzen te verdedigen tegen indringers en aanvallers.

Johan
Johan
1 maand geleden
Antwoord aan  Hagar

Ik geloof niet dat Matt de pacifist het allemaal begrijpt, denken dat je met een laken in de tuin zaken kan veranderen zegt meer dan genoeg lijkt mij.

Zoals u aangeeft de joodse propaganda herhalen geeft weinig tot geen blijk van enkel inzicht.

Daarbij is pacifisme een joods ingeven instrument net zo iets als feminisme en democratie, wat in zijn geheel gericht is tegen in dit geval de autochtone blanke bevolking.

Met dit alles wil ik Matt niet afdoen als een joodse huppelkneus, wel zal hij nog het nodige dienen te leren. Ook zijn bereidwilligheid tot actie ondernemen is te prijzen, alleen moet hij nog inzien waarvoor en hoe te handelen.

“Degenen die een vreedzame revolutie onmogelijk maken, maken een gewelddadige revolutie onvermijdelijk”

Laatst bewerkt op 1 maand geleden door Johan
Hagar
Hagar
1 maand geleden
Antwoord aan  Johan

Ja toen Rusland nog communistisch was, had je pacifisten en vredesbetoging over heel Europa.

Nu dat Rusland een gewoon goed land is geworden, breekt de haat en oorlogswoede tegen Rusland hier los.

Vooral de Groenen, die vroeger voorop liepen tijdens de vredesbetogingen, zijn nu de grootste haatzaaiers en oorlogstokers geworden.

godsrighthand
godsrighthand
1 maand geleden
Antwoord aan  Matt

maar om de Russen te weerhouden onschuldige burgers met hun bommen te bestoken.schrijf je… Vanaf 2014 hebben de Oekies tot aan vandaag toe onschuldige burgers met raketten en bommen bestookt.. je begrijpt helemaal niet wat hier gaande is … domme frikandel !!

eva
eva
1 maand geleden

Wanneer C02 belangrijker is dan was de soja import 20 jaar gelden al verboden van Indonesië, South Amerika en van andere landen net als vlees van South Amerika. De vervuiling is nog veel erger dan de CO2 voor iedereen op dit planet. Er is iets die niet klopt.