Nu de inkt droogt van de officiële annexatieverklaringen die onlangs tijdens de historische ceremonie van vrijdag zijn ondertekend door de hoofden van de regio’s Luhansk, Donetsk, Kherson en Zaporizhzhia, is de belangrijkste conclusie van de lange toespraak van president Poetin dat de missie is volbracht. Hij zei dat deze oostelijke en zuidelijke provincies nu “voor altijd” deel uitmaken van Rusland, meldt Zero Hedge. Hij benadrukte zelfs dat de referenda werden gehouden in overeenstemming met het VN-handvest inzake zelfbeschikking voor alle volkeren, en beloofde: “Ze hebben hun keuze gemaakt… dit is de enige weg naar vrede. We zullen ons land beschermen met al onze krachten en we zullen hun veiligheid beschermen. We zullen natuurlijk alle verwoeste steden herbouwen en doorgaan met het bouwen van ziekenhuizen, theaters en scholen.”

Poetin liet het grote publiek van topambtenaren in de Sint-Joriszaal van het Grote Kremlinpaleis in Moskou onomwonden weten dat er nu “vier nieuwe regio’s van Rusland” zijn – een voldongen feit dat de Oekraïense regering en haar westerse medestanders afwijzen, ook naar aanleiding van nieuwe berichten dat de pro-Kremlin-troepen vooral in Donetsk meer tegenslagen hebben geleden. Eerder in de week erkende Moskou dat zijn “speciale operatie” zal worden voortgezet totdat ten minste heel Donetsk is veroverd. Op dit moment is nog geen enkele van de vier regio’s volledig onder Russische militaire controle, ondanks de overweldigende ja-stemmen van de burgers voor aansluiting bij de Russische Federatie.

Dit betekent dat het onwaarschijnlijk is dat Kiev de essentiële bewering van Poetin zal accepteren: “We hebben de vier gebieden ingenomen, laat nu de onderhandelingen beginnen. “Wij roepen het regime in Kiev op de vijandelijkheden onmiddellijk te staken en aan de onderhandelingstafel te gaan zitten”, aldus Poetin.

Washington en Londen zullen er zeker voor zorgen dat Kiev hier niet toe wordt verleid – ook omdat de wapentransporten blijven toenemen, met raketsystemen met een groter bereik in de pijplijn. Wat de pas geannexeerde gebieden betreft, maakte Poetin in zijn toespraak duidelijk dat wij “niet zullen onderhandelen over de status van de geannexeerde gebieden” en dat hij de nu afgeronde resultaten van de referenda “niet zal bespreken”. Dit volgt op de Krim dat al lang van tafel is gehaald sinds het eigen volksreferendum en de annexatie in 2014.

En met alle ogen gericht op de verwoestende sabotage aan de Nord Stream pijpleidingen, wees hij met de vinger naar Washington: “Ze vernietigen de Europese energie-infrastructuur… het is duidelijk wie ervan profiteert.” Volgens zijn verklaringen:

Poetin gaf de Verenigde Staten de schuld van de onverklaarbare explosies van deze week bij de Nord Stream-pijpleidingen, waardoor de beschadigde pijpleidingen enorme hoeveelheden aardgas in de Oostzee lekken.

“Het is voor iedereen duidelijk wie het heeft gedaan,” zei hij.

In verband met de slinkende energievoorraden en de stijgende kosten op weg naar wat zeker een strenge, ijskoude winter voor de Europese bevolking zal worden, beschuldigde hij de westerse elites van een probleem dat ze zelf hebben gemaakt…

“Ze drukken geld, maar je kunt je huizen niet verwarmen met dit gedrukte geld … Ze moeten hun burgers overtuigen om minder te douchen, minder te eten en warme kleren aan te trekken.”

“De Westerse elites… het is een crisis door hun eigen schuld.” Hij beschreef dat het doel van de “hybride oorlog” in Oekraïne een “Doel heeft om Rusland koste wat het kost te breken.”

“De dictatuur van de westerse elite is gericht tegen alle samenlevingen, ook tegen de volkeren van die westerse landen zelf. Het is een uitdaging voor iedereen. Dit betekent de totale ontkenning van het menselijke, de omverwerping van religie en traditionele waarden als het verpletteren van vrijheid gaat lijken op het tegenovergestelde van religie – openlijk satanisme,” zei hij, een bekend thema van hem herhalend, en terwijl hij “LGBT”/gender-ideologie afwees als een bedreiging voor de Russische samenleving die het Westen wil opleggen…

“Willen we echt een ouder nr. 1, nr. 2, nr. 3 in plaats van mama en papa in Rusland? Willen we dat kinderen te horen krijgen dat er andere geslachten zijn dan mannen en vrouwen? Is dit de toekomst die we voor onze kinderen willen? Voor ons is dit onaanvaardbaar,” zei de Russische president.

Alle ogen waren ook gericht op verwijzingen naar de nucleaire houding van Rusland, waarbij The Moscow Times zijn woorden als volgt weergaf:

Hij hekelde ook het gebruik van kernwapens door Washington in het verleden, opmerkingen die volgen op zijn waarschuwing van vorige week dat hij “niet bluft” over het gebruik van “alle noodzakelijke middelen” in Oekraïne.

“De VS is het enige land ter wereld dat kernwapens heeft gebruikt,” zei Poetin. “Dat schept een precedent.”

Terwijl Poetin in het Kremlin sprak, verzamelden honderden Russen zich op het Rode Plein voor een podium met de woorden “Donetsk. Luhansk. Zaporizhzhia. Kherson. Rusland!”

In het laatste teken dat na de annexatieverklaring de zaken alleen maar zullen escaleren, heeft de Oekraïense president Zelensky vrijdag op de toespraak van Poetin gereageerd met een verzoek om “versnelde” toetreding tot het NAVO-bondgenootschap.

Meer over de onmiddellijke reactie van Oekraïne op de annexatietoespraak van Poetin:

Wat de reactie van de VS betreft, die hebben gezworen “niet toe te kijken hoe Poetin op frauduleuze wijze probeert delen van Oekraïne te annexeren”. Nieuwe uitgebreide sancties tegen Russische personen en entiteiten werden snel aangekondigd…

“Vandaag heeft het U.S. Department of the Treasury’s Office of Foreign Assets Control (OFAC) 14 personen in het militair-industriële complex van Rusland aangewezen, waaronder twee internationale leveranciers, drie belangrijke leiders van de financiële infrastructuur van Rusland, directe familieleden van enkele hoge Russische functionarissen, en 278 leden van de Russische wetgevende macht, omdat zij Ruslands schijnreferenda en poging tot annexatie van soeverein Oekraïens grondgebied mogelijk hebben gemaakt. Daarnaast heeft OFAC nieuwe richtsnoeren uitgegeven waarin wordt gewaarschuwd voor het verhoogde sanctierisico dat internationale actoren buiten Rusland lopen als zij politieke of economische steun verlenen aan Rusland als gevolg van diens illegale pogingen om de status van het Oekraïense grondgebied te wijzigen.”

***

Vlak voor een vrijdag te houden ceremonie waarbij de vier bezette Oekraïense regio’s die controversiële referenda hebben gehouden, officieel worden geannexeerd, heeft de Russische president Vladimir Poetin donderdag twee decreten ondertekend waarmee de “onafhankelijkheid” van de regio’s Kherson en Zaporozhye wordt erkend.

De “erkenning van de soevereiniteit en onafhankelijkheid” van de regio’s Kherson en Zaporozhye “met ingang van de dag van ondertekening”, aldus de twee decreten. Dit maakte de weg vrij voor de ceremonie van vrijdag, waar hij naar verwachting een belangrijke toespraak zal houden waarin deze twee gebieden plus Donetsk en Luhansk zullen worden opgenomen. Bekijk de toespraak van Poetin over de annexatie live:

Volgens Russische staatsmedia “verwijst Poetin in de documenten naar de universeel erkende beginselen en normen van het internationaal recht, en het beginsel van gelijke rechten en zelfbeschikking van volkeren, vastgelegd in het VN-Handvest.”

In tegenstelling tot dit Kremlin-perspectief hekelen westerse functionarissen en mediabronnen de grote “landroof” – die plaatsvindt op een moment dat deze gebieden nog niet volledig onder Russische militaire controle staan. Een verklaring van het Witte Huis zei in reactie op de “schijnreferenda”: “De Verenigde Staten zullen Oekraïens grondgebied nooit erkennen als iets anders dan een deel van Oekraïne. De Russische referenda zijn een schijnvertoning – een vals voorwendsel om te proberen delen van Oekraïne met geweld te annexeren, in flagrante schending van het internationaal recht, inclusief het Handvest van de Verenigde Naties.”

Poetin zei in een televisievergadering met ambtenaren op dinsdag, toen de stemming in de vier regio’s werd afgesloten: “Het redden van mensen in de gebieden waar dit referendum plaatsvindt… is de focus van de aandacht van onze hele samenleving en van het hele land.”

Maar volgens de laatste update over het slagveld van Reuters, die pro-Russische functionarissen in de afgescheiden oostelijke republieken citeert, gaat het niet goed met Donetsk in het aanhoudende grote Oekraïense tegenoffensief:

De Russische troepen in Oekraïne stonden op de rand van een van hun ergste nederlagen van de oorlog, zelfs toen president Vladimir Poetin de annexatie van het bij zijn invasie in beslag genomen gebied zou afkondigen.

De pro-Russische leider van de bezette gebieden in de Oekraïense provincie Donetsk erkende dat zijn troepen de volledige controle over de dorpen Dobryshev en Yampil hadden verloren, waardoor het belangrijkste garnizoen van Moskou in het noorden van Donetsk half omsingeld was in de stad Lyman.

Als reactie op de verklaarde annexatie van de vier gebieden door het Kremlin heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelenskiy vrijdag een spoedvergadering van topambtenaren bijeengeroepen waarin “fundamentele beslissingen” zullen worden genomen, aldus een Oekraïense functionaris die door Reuters wordt geciteerd.

Vooruitlopend op een waarschijnlijke Oekraïense escalatie tegen de nieuw geabsorbeerde gebieden heeft het Kremlin in een nieuwe verklaring van vrijdag nogmaals herhaald dat “elke aanval gericht op de nieuwe gebieden na hun toetreding tot Rusland zal worden beschouwd als agressie tegen ons”. Poetins toespraak wordt gehouden voor een groot publiek van topambtenaren in de Sint-Joriszaal van het Grote Kremlinpaleis.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Poetin kondigt toetreding van vier nieuwe gebieden tot Rusland aan

Het comment-moderatiebeleid is aangepast !

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
6 maanden geleden

Prachtige toespraak van President Putin!

Hij nam geen blad voor de mond en benoemde de westerse regimes exact zoals ze zijn: het zijn satanisten!

cas
cas
6 maanden geleden

het zou fijn zijn als u ook de originele toespraken van putin en andere russische leiders zou publiceren of er ieder geval naar verwijzen. liefst vertaald.
ik stuur ze naar mijn russische contacten om hen te laten zien wat wij weten en de vertalingen te verifieren.

Hagar
Hagar
5 maanden geleden

Ondertussen bizar nieuws uit Satan’s Eiland hier vlak voor onze kust.

Liz Truss heeft verklaard dat ze meer immigratie wil vanuit de hele wereld, “om de economie een boost te geven”.

En dat is dus de “Conservatieve” partij!

Doe zo verder Liz, op een paar jaar tijd ga jij duizend keer meer schade toebrengen aan jouw Duivelseiland dan de V1 en de V2 bommen ooit konden.

https://www.radioalbion.com/2022/09/the-daily-nationalist-pm-truss-first.html

Johan
Johan
5 maanden geleden
Antwoord aan  Hagar

Hagar
Hagar
5 maanden geleden
Antwoord aan  Hagar

Bij haar aantrede kondigde Liz Truss apetrots aan dat alle topfuncties in haar regering naar zwarten of vrouwen zijn gegaan, en dat er dus geen enkele blanke man tussen zat.

Lang leve de diversiteit!

De zwarte “Kwasi Kwarteng” was zo benoemd als minister van financiën.

Een paar dagen later doet deze Kwasi al zo’n gigantische stommiteit dat bijna het hele financiële systeem van het Verenigd Koninkrijk instort, en de Centrale Bank moet onmiddellijk het roer overnemen om een ramp te voorkomen.

https://www.radioalbion.com/2022/09/the-daily-nationalist-pm-truss-first.html

Laatst bewerkt op 5 maanden geleden door Hagar
Hagar
Hagar
5 maanden geleden
Antwoord aan  Hagar

Om haar gezicht te redden kondigt Liz Truss dan snel een enorme belastingverlaging aan, “om de mensen beter bestand te maken tegen de inflatie”.

Nee, stomme trut, een belastingverlaging stimuleert de inflatie juist nog meer.

Wat je moet doen om de inflatie te bestrijden is de overheidsuitgaven verminderen, zodat het begrotingstekort vermindert.

Duivelseiland wordt geleid door mensen die zelfs de allersimpelste beginselen van de economie niet begrijpen.

Prachtig.