De Russische president Vladimir Poetin heeft vrijdag in het Kremlin gezegd dat de inwoners van de Volksrepublieken Donetsk en Lugansk en de oblasten Kherson en Zaporozhye een gemeenschappelijke lotsbestemming met Rusland delen. Hij riep Kiev op de vijandelijkheden onmiddellijk te staken.

Vandaag (vrijdag) vond in het Grote Kremlin Paleis een ceremonie plaats voor de ondertekening van overeenkomsten over de toetreding van de vier nieuwe gebieden tot de Russische Federatie. Daarna is een grote bijeenkomst gepland op het Rode Plein in Moskou, meldt RT.de.

Nadat Poetin de overeenkomsten heeft ondertekend, zullen zij worden voorgelegd aan het Russische Constitutionele Hof, de Doema en de Federatieraad. De volgende zitting van de Federatieraad is gepland voor 4 oktober.

Vladimir Poetin had de onafhankelijkheid van de Volksrepublieken Donetsk en Lugansk (DPR en LVR) al in februari erkend en een speciale militaire operatie in Oekraïne gestart. Hij rechtvaardigt de actie met de bescherming van de burgerbevolking aldaar tegen aanvallen van Oekraïense nationalisten. Op donderdag ondertekende hij decreten over de onafhankelijkheid van de regio’s Kherson en Zaporozhye.

Van 23 tot en met 27 september zijn in de DPR en de LVR, alsmede in de bevrijde delen van de oblasten Zaporozhye en Kherson referenda gehouden over toetreding tot Rusland. De meerderheid van de bevolking in alle regio’s was voorstander van toetreding. De leiders van de vier regio’s vroegen Poetin vervolgens om de gebieden toe te laten tot de Russische Federatie.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


“Als deze NAVO-commandocentra Kiev vertellen om na de referenda Russisch grondgebied aan te vallen, krijgen we de door Poetin beloofde decimering van de “beslissingscentra”. En hetzelfde geldt voor de satellieten.”

Geopolitieke tektonische platen weerklinken over de hele wereld

Het comment-moderatiebeleid is aangepast !

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
6 maanden geleden
Antwoord aan  DissidentNL

Een goede leider zou na de toetreding van de vier gebieden tot Rusland zeggen, OK, laten we dan nu maar vrede sluiten.

Maar Holodomor Zelensky wil tot elke prijs de oorlog gaande houden, en doet juist datgene wat de Russen terecht vreesden, en wat de oorlog heeft veroorzaakt: hij vraagt officieel toetreding tot de NAVO.