Volgens plaatselijke bronnen hebben Amerikaanse bezettingstroepen eerder deze week wapens, munitie en logistieke uitrusting van hun bases in Irak naar het Syrische Hasakah-gouvernement gebracht.

Het militaire konvooi zou eind 26 september Syrië zijn binnengekomen via de grensovergang Al-Waleed. Het omvatte 33 voertuigen geladen met militair materieel en was op weg naar Amerikaanse bezettingsbases in de stad Rmelan, meldt The Cradle.

Er is ook een Amerikaans militair vrachtvliegtuig gezien dat landde op de bezettingsbasis op de luchthaven Kharab al-Jeer op het platteland van Hasakah.

De toegenomen militaire aanwezigheid van Washington in de olierijke regio van Syrië komt op het moment dat de oliehandel in de gouvernementen Hasakah en Deir Ezzor wordt opgevoerd.

Volgens een onafhankelijk onderzoek van The Cradle passeren wekelijks tientallen tankers via illegale overgangen van Syrië naar Irak, in konvooien met gestolen olie die worden begeleid door Amerikaanse oorlogsvliegtuigen of helikopters.

Lokale bronnen zeggen dat de Syrische olie wordt vervoerd naar de militaire locatie Harir in Erbil, de hoofdstad van de Koerdische regio van Irak (KRI), ten behoeve van de Koerdische oliemaatschappij KAR Group, die eigendom is van sjeik Baz Karim Barzanji, die nauw verbonden is met de familie van het hoofd van de Koerdische Democratische Partij (KDP), Massoud Barzani.

Alleen al in de afgelopen 10 dagen heeft het Amerikaanse leger meer dan 100 tankwagens vol gestolen Syrische olie gesmokkeld. Volgens het Syrische ministerie van Olie hebben de VS in de eerste helft van 2022 dagelijks gemiddeld 66.000 vaten olie geplunderd, oftewel meer dan 83 procent van de dagelijkse productie van het land.

Sinds het begin van de oorlog in 2011 zijn de directe en indirecte verliezen volgens Damascus opgelopen tot ongeveer 107,1 miljard dollar.

De VS houden ongeveer 900 troepen in Syrië, hoofdzakelijk verdeeld over de Al-Tanf-basis en de olievelden van het land, naar verluidt om de enorme rijkdommen van Syrië te beschermen tegen het in handen vallen van ISIS.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Verenigde Staten roven Syrië leeg en veroorzaken hongersnood

Het comment-moderatiebeleid is aangepast !

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Adriaan W.
6 maanden geleden

En wéér blijven de Russen op hun handen zitten of zou het zó zijn dat op 1 front straks oorlog word gevoerd.

Johan P
Johan P
6 maanden geleden
Antwoord aan  Adriaan W.

Nooit op te veel fronten tegelijk proberen te vechten.
Met wat er nu asn de gang is is het de VS die zich over de hele wereld uitstrekken waardoor ze wel overal aanwezig zijn, maar niet sterk zijn.
Laten we wel zijn, 1000 soldaten zouden zo onder de voet gelopen kunnen worden door lokale milities. De reden dat dat niet gebeurt is omdat niemand de volledige zware hand van de VS wil voelen. Maar als de VS straks nog ergens anders in een conflict raakt wordt dat een heel ander verhaal.

Matt
6 maanden geleden

Citaat uit het artikel:”— naar verluidt om de enorme rijkdommen van Syrië te beschermen tegen het in handen vallen van ISIS.”
En hier wordt de nagel op de kop getikt: Amerika is zowat de oprichter van ISIS dus gaan de olieopbrengsten rechtstreeks naar hun, en hiermee betalen ze de door hun opgeleide terroristen en zo is de cirkel rond op kosten van het bezette land.
Duidelijker kan het niet zijn.
Vraag is hoelang Rusland dit nog tolereert want de Amerikanen beginnen nu toch wel overduidelijk op rampscenario’s af te stevenen: Oekraïne, Syrië en China, zowat over de hele wereld eigenlijk, waaronder ook de EU.
En wij zien het gebeuren maar onze media zijn te laf om hier ook maar iets over te zeggen, omdat ze duidelijk omgekocht en/of gechanteerd zijn.

Andre
Andre
6 maanden geleden
Antwoord aan  Matt

Het circus draait op volle toeren en het gaat hard nu. De gejatte olie gaat het land uit via Basra, hier hoor je niets over natuurlijk in de MSM. Maar Basra ligt in zn geheel plat “officieel onderhoud” voor weken.

https://www.oilandgas360.com/oil-exports-from-iraqs-basra-port-stop-repair-could-take-weeks

De US krijgt welreldwijd geen olie meer en de EU ook niet. Niet meer uit Venezuela niet uit Iran en Irak en de Arabieren pompen niets extra. Afrika is in zn geheel klaar met de US dus Jozef Biden heeft een probleem. LNG zullen ze heel hard zelf nodig hebben dus ook geen vloeibaar gas meer naar de EU.

Oh en deze ligt ook nog stil sinds 23 augustus met 1 miljoen vaatjes per dag voor de EU.

https://www.euractiv.com/section/central-europe/news/kazakh-crude-exports-hit-by-russian-terminal-repairs/

Goed man die ministers van energie en klimaat prins Jetten en in Duitsland hufter Habeck. Hoe verzinnen ze het allemaal. Zonnepanelen leveren in de winter NUL rendement en windmolentjes leveren net genoeg energie om de verlichting in je koelkast te laten branden maar die hebben we van de winter toch niet nodig. Als bespaar tip van Rob Jetten …..hang je spulletjes uit de koelkast maar uit het raam van de winter in een gerecylde biologisch afbreekbaar plasic tasje. Het klimaat redden doen we samen.