Er zijn steeds meer aanwijzingen voor gerichte aanvallen op de pijpleidingen. Eén theorie: De explosieven zijn door duikers geplaatst.

Duitse veiligheidsautoriteiten menen dat de drie pijpen van de Nord Stream 1 en 2 pijpleidingen in de Oostzee voor altijd onbruikbaar zullen zijn na vermoedelijke sabotagedaden. Als ze niet snel worden gerepareerd, zal er veel zout water binnenstromen en de leidingen aantasten, zo vernam de Tagesspiegel uit regeringskringen.

Intussen heeft ook het crisisteam van het federale ministerie van Buitenlandse Zaken zich over het incident gebogen en bespreken verschillende federale ministeries en het kabinet van de bondskanselier de gevolgen.

Als eerste stap zal de federale politie nu haar controle van de Duitse territoriale wateren intensiveren en zullen haar schepen de overeenkomstige routes van de kritieke infrastructuur beter in het oog houden. Bovendien moeten de deelstaten de kustgebieden aan de Noordzee en de Oostzee beter beschermen. Er is ook bezorgdheid over de bescherming van de terminals voor vloeibaar gas die momenteel worden gebouwd en de onderzeese en telecommunicatiekabels.

Net als de EU-Commissie gaan de Duitse veiligheidsdiensten en de buitenlandse inlichtingendienst, de BND, uit van een sabotagedaad.

Gerichte explosies vermoed – zeer grote lekken

Deskundigen en regeringskringen menen, gezien de complexiteit van de aanval, dat deze alleen kan zijn uitgevoerd door een overheidsinstantie. Speculaties wijzen in de richting van Rusland, hoewel het motief onduidelijk is.

De BND heeft nu de leiding over het onderzoek en satellietbeelden van mogelijke scheepsbewegingen in de aanloop naar de ontploffingen worden geanalyseerd.

Een theorie is dat duikers mogelijk explosieven hebben geplaatst op de twee leidingen van Nord Stream 1 en een van de twee leidingen van de Nord Stream 2-pijp, die nog niet in gebruik is genomen. Volgens informatie van de Tagesspiegel wijst het feit dat de lekken enorm zijn en de snelheid van de drukval navenant hoog was op een gerichte ontploffing.

Bovendien is er een duidelijke afstand tussen de drie locaties waar de lekken zich voordeden. Door de omvang van de lekken kan een extreem grote hoeveelheid zout water in de pijpleidingen stromen.

Duitse media melden dat Nord Stream 1 en 2 volledig vernietigd zijn door gerichte aanvallen/sabotage - De VS zijn de enige verdachte

Alleen een Nord Stream 2-pijp zou nog gas kunnen leveren

Hoewel er onlangs al geen gas meer kwam via Nord Stream 1 en Nord Stream 2 niet in bedrijf was genomen vanwege de Russische inval in Oekraïne, roept de zaak nieuwe vragen op over de energiezekerheid in Duitsland en Europa. Na de vermeende aanslagen zijn de prijzen voor aardgas weer gestegen.

Een van de begunstigden van de hoge prijzen is Rusland met zijn president Vladimir Poetin; tegelijkertijd heeft Rusland miljardenschade geleden door de kapotte pijpleidingen. Een van de vier Nord Stream 2-pijpen is de enige die onbeschadigd is gebleven en klaar is voor gebruik. Zuiver theoretisch zou Rusland via deze weg transport kunnen aanbieden, maar de Duitse regering zal dit waarschijnlijk afwijzen.

Natuurlijk is kritieke infrastructuur een potentieel doelwit

Duitsland probeert nu samen met de Deense en Zweedse autoriteiten de situatie verder te analyseren, maar het is erg moeilijk om op een diepte van 70 tot 80 meter de juiste zoekacties te ondernemen. De Duitse territoriale wateren worden vanuit Cuxhaven gecontroleerd door het gemeenschappelijk Situatiecentrum Zee van de federale politie en de kustwacht van de deelstaten. Van Deense zijde werd woensdag gezegd dat een onderzoek in zee pas over een of twee weken kan plaatsvinden. Ook uit veiligheidsoverwegingen.

Habeck waarschuwt voor verdere aanvallen op kritieke infrastructuur

Ondertussen erkent minister van Economische Zaken Robert Habeck (Groenen) het gevaar van verdere sabotagedaden. “Natuurlijk is kritieke infrastructuur een potentieel doelwit,” zei de vice-kanselier.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Amerikanen hielden oefeningen met onderwaterdrones bij Bornholm (Denemarken) waar Nordstream 1 en 2 opgeblazen zijn

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Pjotr
Pjotr
6 maanden geleden

Wie weet ligt daar nog een vierde explosief dat niet afgegaan is en zo vinden we dan misschien de dader(s). Wie het echt niet gedaan kan hebben is bekend: James Bond, hoewel die arme man in de mainstreammedia wordt opgevoerd in dit verband. Kom nou, bij James 007 zou het véél sneller vooruit gaan!

Marco
Marco
6 maanden geleden

Speculaties wijzen in de richting van Rusland, ja natuurlijk. Compleet logisch, dat Rusland zijn eigen miljarden kostende infrastructuur gaat vernietigen. Maar het lijdt geen twijfel dat de massa dat direct voor waar gaat aannemen. We hebben namelijk te maken met een bevolking die geloofden dat mondkapjes, 1,5 meter, lockdowns en last but not least experimentele spuiten een denkbeeldige ziekte zouden voorkomen. Die kan je alles wijsmaken.

Hagar
Hagar
6 maanden geleden

Hopelijk waren de pijpleidingen verzekerd tegen een aanslag, zoals “Lucky Larry Silverstein”, die de New Yorkse twin towers verzekerde tegen een aanslag, en daarna een dubbele uitbetaling kon afdwingen, “want het waren twee aanslagen”

Laatst bewerkt op 6 maanden geleden door Hagar
Ravian
Ravian
6 maanden geleden

“Speculaties wijzen in de richting van Rusland, hoewel het motief onduidelijk is.”

Tuurlijk, als je thuis het gas wilt afsluiten dan draai je niet gewoon de kraan dicht maar graaf je een gat in de tuin en blaas je de leiding op…

“Er is ook bezorgdheid over de bescherming van de terminals voor vloeibaar gas die momenteel worden gebouwd”

Alsof die gevaar lopen.
Degenen die de Nordstream leidingen opgeblazen hebben zijn degenen die geld verdienen aan die vloeibaar gas terminals.

Ohje
Ohje
6 maanden geleden

Psychopaten altijd en overal.

Marko
Marko
6 maanden geleden

De enige logische goede oplossing voor Duitsland (niet voor de VS) is zo snel mogelijk deze 3 pijpleidingen te herstellen, en kontroleren of er nog een niet ontplofte bom op de 4de leiding (van NS2) aanwezig is. Vervolgens diplomatieke kontakten op gang brengen met Rusland om de aanvoer van goedkoop gas (aan minder dan 10% van de VS gasprijs) en ten slotte te stoppen met heel de Europese bevolking te gijzelen met de goedkope gastoevoer te boycotten, en nog te redden wat mogelijk is van de aangebrachte economische verwoesting. Ook alle terroristen en bezettingstroepen uit Noord Amerika het land uit te zetten. (Blijkbaar zijn ze vergeten dat deze miljoenen Duitsers vermoord hebben tussen 1945 en 1950)
Maar de destructieve suicidale regering zal dit zeker niet toestaan.