In een boodschap aan Zelenski verzekerde de aanstaande regeringsleider van Italië Oekraïne dat het kon rekenen op haar “loyale steun”.

De laatste twijfels over de vraag of Giorgia Meloni, de grote winnares van de Italiaanse verkiezingen, de NAVO en het transatlantische blok steunt, zijn wellicht door haarzelf weggenomen, schrijft Thomas Oysmüller. Dinsdag heeft de Oekraïense president Volodomir Selensky de toekomstige Italiaanse regeringsleider gefeliciteerd. Haar antwoord was ondubbelzinnig.

Italië staat achter Zelenski

Meloni schreef: “U weet dat u kunt rekenen op onze trouwe steun voor de zaak van de vrijheid van het Oekraïense volk. Blijf sterk en blijf geloven!” Zij bevestigde daarmee wat duidelijk in het verkiezingsprogramma van de “Fratelli d’Italia” stond.

Zelenski feliciteerde in het Italiaans met het verkiezingssucces

Haar verkiezingsprogramma omvat een duidelijk engagement voor de EU, maar ook voor de NAVO. Daarom komt het gesprekje op Twitter allesbehalve als een verrassing. De “band van Italië met het Westen” is “een vanzelfsprekendheid, geen politieke berekening”, aldus het verkiezingsprogramma. Italië moet opnieuw de rol op zich nemen die het verdient als stichtend lid van de EU en als volwaardig lid van de G7, aldus het programma.

Wat Meloni wil is de oprichting van een “Europese colonne” van de NAVO. Dat betekent waarschijnlijk een verhoging van de wapenuitgaven, maar zonder een breuk met het bondgenootschap onder leiding van Washington. In ieder geval zou deze “colonne” essentieel zijn voor “de veiligheid en onafhankelijkheid van het continent”.

Aan de zijde van de VS

Een breuk met de VS, wat zou kunnen betekenen dat EU-Europa onafhankelijk wordt op het gebied van het veiligheidsbeleid, lijkt voor Meloni uitgesloten. Ook haar connecties met de trans-Atlantische elite wijzen daar niet op. Alexander van der Bellen zei enkele weken voor de Italiaanse verkiezingen al dat Meloni “geen gevaar voor Europa” zou vormen.

Interessanter zou de rol van Silvio Berlusconi kunnen zijn, wiens partij nu waarschijnlijk weer in de regering komt. Hij had de beste relaties met Poetin. Maar sindsdien is er veel gebeurd. Bovendien heeft Brussel, gezien de schuldenberg van Italië, met de euro een enorm machtsmiddel in handen.

Pro-Oekraïense sceptici confronteren Meloni met een tweet uit 2014, toen ze had geschreven: “Het volk heeft het recht zich uit te spreken in een referendum over de toekomst van de Krim.” Hieraan moet echter worden toegevoegd dat zij haar netwerk de afgelopen jaren alleen in de richting van Washington heeft uitgebreid.

Rechtse in plaats van linkse identiteit

Wat kunnen we van Meloni verwachten? Migratie naar Italië zal worden bemoeilijkt, transgenderpolitiek en linkse identiteitspolitiek zullen waarschijnlijk worden teruggedrongen. Ze is tegen het “huwelijk voor iedereen”, tegen abortussen en tegen LGBTIQ+. NGO’s die dit beleid steunen, moeten zich inderdaad voorbereiden op een moeilijke tijd.

Maar aangezien Brussel binnenkort waarschijnlijk zal overschakelen op een gecentraliseerde oorlogseconomie, lijkt deze cultuuroorlog eerder secundair. Of je nu homo of christen-katholiek bent – energierantsoenering en tekorten zullen iedereen treffen. Zo ook een volledig geëscaleerd conflict tussen Rusland en de VS, waarin Europa tussen de fronten zit.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Meloni’s connecties met de Amerikaanse elite

5 3 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

12 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ben
Ben
2 maanden geleden

De zoveelste domper, maar was te verwachten. Van de politiek hoeven we niks te verwachten. Alleen als we als volk zélf opstaan. En dat zal waarschijnlijk te laat zijn.

Captain Icebear
Captain Icebear
2 maanden geleden

Zucht….. is dan niemand meer helder in het hoofd in de politiek?
Zonde dit.. hoop voor niks.

Albatros
Albatros
2 maanden geleden

Nou sneller als dit persoon is volgens mij nog niemand in de politiek door de mand gevallen.

Marco
Marco
2 maanden geleden

Was te verwachten, ook op haar hoeven we niet te rekenen. Ik vraag me wel eens af wat het FvD zou doen wanneer het hypothetische geval zich zou voordoen dat ze in de regering komen.

cas
cas
2 maanden geleden
Antwoord aan  Marco

fvd is verantwoordelijk voor covid op a-lijst en nu ook voor vergaande beperkingen in het haagse kippenhok.

https://www.niburu.co/binnenland/17823-de-fluiten-van-de-rattenvangers-doen-het-nog-steeds-goed

cas
cas
2 maanden geleden
Antwoord aan  cas

martin vrijland noemt ze judasgeiten.

Joop Visser
Joop Visser
2 maanden geleden
Antwoord aan  cas

Toen waren ze nog politiek groen. Hadden nooit gedacht dat tweede slaapkameridioten hiervoor zouden stemmen. Inmiddela weten ze beter.

Anneken
Anneken
1 maand geleden
Antwoord aan  cas

Doe niet zo raar, FvD is tegen al die onzin. Waarom denk je dan dat Baudet het boekje “Het corona-bedrog” heeft geschreven?

Jan
Jan
2 maanden geleden

Dat is politieke zelfmoord als ze dat doorzet. Het italiaanse volk heeft zijn buik vol van Brussel en wil uit de EU. Als ze deze winter verhongeren en kou lijden is het gebeurd met Meloni, dan verdwijnt ze net zo snel als dat ze opkwam.

Hagar
Hagar
2 maanden geleden

Het demoncratische theater heeft het volk weeral bedrogen.

Johan P
Johan P
2 maanden geleden

Maar aangezien Brussel binnenkort waarschijnlijk zal overschakelen op een gecentraliseerde oorlogseconomie, lijkt deze cultuuroorlog eerder secundair. Of je nu homo of christen-katholiek bent – energierantsoenering en tekorten zullen iedereen treffen. Zo ook een volledig geëscaleerd conflict tussen Rusland en de VS, waarin Europa tussen de fronten zit.”

Sorry hoor, maar dit is luchtfietserij. Brussel overschakelen op een oorlogseconomie? Er IS GEEN economie van betekenis meer in de EU, er valt niks om te schakelen.
De EU heeft zichzelf uitgerangeerd. Vrijwel de hele westerse economie draait op ‘diensten’ niet op productie, mijnbouw of landbouw, dus niks dat werkelijk wat van waarde produceert.
De VS heeft dat goed gezien alhoewel niet openlijk onderkend onder Biden. Hun grootste probleem is dat China een enorm deel van de wereldproductie in handen heeft. Uit eigen ervaring met het werken hier kan ik stellen dat ‘made in the USA’ nou bepaald niet altijd staat voor geweldige kwaliteit. Door Europa los te koppelen van hun energieleverancier Rusland zullen veel Europese bedrijven hun productie over gaan hevelen naart de VS. Daarbij zal ongetwijfeld een deel van het personeel een aanbieding krijgen om mee te verhuizen, voornamelijk goedgeschoolde kwaliteit-leverende werknemers op sleutelposten.
Hierdoor bouwt de VS haar eigen productievermogen uit, ten koste van Europa. Wat overigens ook betekent dat er weer minder productie in Europa overblijft om ‘omgeschakeld’ te kunnen worden.
Europa vervalt in een rap tempo tot 3e wereld status; geen landbouw, geen energie, geen fabrieken en de mijnbouw is al bijna nul omdat die mijnen al zo ongeveer zijn uitgeput. Ik zie het dan ook heel somber in voor Europa de komende decennia.
Zeker als men daar dan al de asielparasieten en de mohammedanen bij gaat betrekken die zijn gewend aan een luxe-leventje op kosten van de blanke. Als dat luxe-leventje wegvalt dan gaan die hun boodschappen met geweld halen. Of dat nu bij winkels of burgers is maakt ze geen ruk uit.

Eddy
Eddy
2 maanden geleden

Met vrienden zoals Italie heb je geen vijanden nodig. Ze slaan om als een blad aan een boom. kijk maar hoe snel ze van kant wisselden toen de Amerikanen binnenvielen in WW2.