Gisteren nog heb ik uiteengezet hoe de VS hun oorlog tegen de Europese industrieën en mensen aan het winnen zijn, schrijft Moon of Alabama.

Die oorlog, verborgen achter de door de VS gecreëerde Oekraïne-crisis, is ontworpen om Europa’s voorsprong in productie ten opzichte van de VS te vernietigen.

Ik heb betoogd dat Duitsland de Nord Stream II pijpleiding moet openen die Russisch aardgas naar Duitsland kan brengen zonder het grondgebied van andere landen te doorkruisen. Het moet ook Siemens toestaan om de defecte compressoren van Nord Stream I te repareren. Dit is in feite onvermijdelijk als de Duitse industrie wil overleven.

Anderen zijn tot dezelfde conclusie gekomen en hebben besloten de pijpleidingen te saboteren om de heropening ervan onmogelijk te maken:

Drie offshorelijnen van het Nord Stream-gasleidingsysteem hebben in één dag “ongekende” schade opgelopen, aldus Nord Stream AG, de exploitant van het netwerk, op dinsdag in wat een Duitse ambtenaar heeft gesuggereerd een “gerichte aanval” te zijn. Nord Stream 2 had een gaslek, waarna de druk op Nord Stream 1 afnam.

Het bedrijf zei ook dat het onmogelijk was in te schatten wanneer de werkcapaciteit van het gasnetwerksysteem zou worden hersteld.

De gelijktijdige onderzeese schade aan drie pijpleidingen is duidelijk geen ongeluk.

Een Duitse economisch ambtenaar vertelde Tagesspiegel: “We kunnen ons geen scenario voorstellen dat geen gerichte aanval is.”

Hij voegde eraan toe: “Alles spreekt tegen toeval.”

De oorlogsstokers van de Britse Telegraph beweren zonder enig bewijs of logica dat Rusland de schuldige is:

Er wordt gevreesd voor Russische sabotage aan de gaslevering aan Europa nadat drie offshore lijnen van het Nord Stream pijpleidingsysteem in één dag “ongekende” schade hebben opgelopen.

Rusland heeft de gastoevoer naar Europa stopgezet omdat het de westerse sancties voor de illegale invasie van Oekraïne wil vergelden. Duitse kranten meldden dat de lekken het gevolg waren van een “gerichte aanval”.

Zoals vermeld in het stuk van gisteren is de bewering dat Rusland gas aan Europa onttrekt volkomen onjuist:

Nord Stream II is gemaakt om Duitsland onafhankelijk te maken van pijpleidingen die door Polen en de Oekraïne lopen. Het blokkeren ervan was het domste wat Duitsland kon doen en dus deed kanselier Scholz het.

In de daaropvolgende maanden blokkeerde Polen de Yamal pijpleiding die ook Russisch gas naar Duitsland bracht. Oekraïne volgde met het afsluiten van twee Russische pijpleidingen. De belangrijkste compressorstations van de Nord Stream I pijpleiding, die het Duitse bedrijf Siemens had laten bouwen en waarvan het onderhoudscontract is afgesloten, begaven het de een na de ander. Siemens mag ze niet repareren.

Het is niet Rusland dat zijn gas en olie van de Europese markten heeft geblokkeerd. Het waren de Duitse, Poolse en Oekraïense regeringen die dat deden.

Rusland zou zelfs graag meer verkopen. Poetin heeft onlangs opnieuw aangeboden om zoveel mogelijk Russisch gas via Nord Stream II naar Duitsland te duwen: …

Als Rusland de pijpleidingen in de Baltische Zee zou doorsnijden, zou het de pijpleidingen beschadigen die Noors gas naar Europa brengen, niet de pijpleidingen die het zelf bezit en die het enige invloed geven.

Rusland heeft dus zeker geen aannemelijk belang bij het saboteren van het Nord Stream systeem. Anderen hebben echter wel zulke belangen. Zij willen waarschijnlijk dat Duitsland “in lijn blijft” met hun oorlog om Rusland te dekoloniseren. De belangrijkste potentiële actoren hierachter zijn de VS, de Britten, de Oekraïense en de Poolse regering of een mengeling daarvan.

Geografie en de geringe diepte van de Oostzee lijken uit te sluiten dat een Amerikaanse of Britse onderzeeër de schade heeft aangericht. Oekraïne heeft geen toegang tot de Oostzee. Polen, dat al had geprobeerd de bouw van Nord Stream II te verhinderen of te belemmeren, is de meest waarschijnlijke actor hierachter, hoewel ik betwijfel of het alleen zou durven handelen.

Beschouw dit van april 2021:

De ontwikkelaars van de Nord Stream 2 pijpleiding hebben buitenlandse zeemachten beschuldigd van “provocerende” activiteiten in de buurt van de bouwwerkzaamheden. De controversiële pijpleiding is voor ongeveer 93 procent voltooid, en twee Russische pijplegschepen zijn gestationeerd en werken aan het project in Deense wateren.

Andrei Minin, de filiaal directeur van Gazprom-run Nord Stream 2 AG, vertelde TASS dat “buitenlandse oorlogsschepen en schepen hogere activiteit vertoonden” in de buurt van de operatie, en dat “dergelijke acties provocerend zijn en kunnen leiden tot schade aan de gasleiding.” Hij beschuldigde Polen er ook van een militair M-28 patrouillevliegtuig in te zetten om de locatie te onderzoeken.

“De Poolse marine voert geen provocatieve operaties uit en heeft zijn wettelijke taken uitgevoerd in overeenstemming met internationale wetten,” reageerde het centrale commando van het Poolse leger in een sociale media post. “M-28B Bryza vliegtuigen voeren regelmatig patrouillevluchten uit in het Oostzeegebied.”

Polen is sterk gekant tegen de ontwikkeling van Nord Stream 2, die Gazprom een onderzeese alternatieve route voor de levering van aardgas aan West-Europese klanten zal geven. Momenteel moet dat gas door pijpleidingnetwerken over land in Polen en Oekraïne lopen, wat waardevolle doorvoerrechten oplevert en beide landen – die niet altijd hartelijke betrekkingen met Rusland hebben – een zekere mate van energiezekerheid biedt.

Gevolgd door dit van mei 2021:

Polen heeft boos gereageerd op het besluit van president Joe Biden om de Amerikaanse sancties tegen Nord Stream II op te heffen, en waarschuwt dat de stap de energiezekerheid in Centraal- en Oost-Europa kan bedreigen.

“De informatie is zeker niet positief vanuit het oogpunt van veiligheid, omdat we perfect weten dat Nord Stream II niet alleen een zakelijk project is – het is vooral een geopolitiek project,” zei Piotr Muller, een woordvoerder van de Poolse regering.

Op 7 februari verklaarde Biden dat hij zou beslissen of Nord Stream II wordt geopend:

Nadat beide leiders het noemen van de pijpleiding leken te vermijden, zei Biden, staande naast de Duitse kanselier, onder herhaalde vragen van verslaggevers op een middagpersconferentie, dat Nord Stream 2 niet doorgaat als Rusland Oekraïne binnenvalt, in een waarschuwing aan de Russische president Vladimir Poetin voor mogelijke economische gevolgen.

“Als Rusland binnenvalt, wat betekent dat tanks of troepen opnieuw de grens van Oekraïne oversteken, dan zal er geen Nord Stream 2 meer komen”, zei Biden tijdens de persconferentie met Scholz, die niet zo ver ging als Biden, maar erop aandrong dat de VS en Duitsland “absoluut verenigd” blijven.

Op 27 februari sanctioneerde Biden het bedrijf dat eigenaar is van de pijpleiding.

Onder het huidige rechtse leiderschap is Polen extreem vijandig tegenover Duitsland. Deze maand hernieuwde het zelfs zijn eis voor oorlogsherstel van Duitsland, een kwestie die decennia geleden al was geregeld:

Polen’s hoogste politicus zei donderdag dat de regering het equivalent van ongeveer 1,3 biljoen dollar aan herstelbetalingen van Duitsland zal vragen voor de invasie en bezetting van zijn land tijdens de Tweede Wereldoorlog door de nazi’s.
Jaroslaw Kaczynski, leider van de Wet en Rechtvaardigheid partij, kondigde de enorme claim aan bij de release van een lang verwacht verslag over de kosten voor het land van de jarenlange nazi-Duitse bezetting, nu het 83 jaar geleden is sinds het begin van de Tweede Wereldoorlog.

Duitsland’s Ministerie van Buitenlandse Zaken zei donderdag dat het standpunt van de regering “ongewijzigd” blijft dat “de kwestie van herstelbetalingen is afgesloten.”

“Polen heeft lang geleden, in 1953, afgezien van verdere herstelbetalingen en heeft herhaaldelijk deze afstand bevestigd,” zei het ministerie in een antwoord per e-mail op een vraag van Associated Press over het nieuwe Poolse rapport.

Het is hoog tijd dat de Duitse regering wakker wordt en erkent dat er een oorlog tegen haar land is begonnen.

En nee. Het is niet Rusland dat deze oorlog voert.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Duitse media melden dat Nord Stream 1 en 2 volledig vernietigd zijn door gerichte aanvallen/sabotage – De VS zijn de enige verdachte

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Johan
Johan
6 maanden geleden

Andre
Andre
6 maanden geleden

Schaamteloos!

Ze hebben schijt aan al het klootjesvolk want ook in Polen gaat de gasrekening 200% omhoog en de hele middenmoot kan dit niet betalen.

Vergeet de lachende 3e niet en dat is Rutte 4 want Groningen gaat gewoon weer volgas open tegen de hoofdprijs daarnaast is de infra al aangelegd voor gas uit de waddenzee en heeft Nederland ook nog de LNG terminals op de Maasvlakte waar Shell Beatrix zo trots op is als gasrotonde van Europa.

Amerika is er wel weer als de kippen bij.

https://www.republicworld.com/world-news/us-news/us-helicopters-fly-above-sites-of-nord-stream-blasts-leak-as-europe-suspects-sabotage-articleshow.html

It's me
It's me
6 maanden geleden

Hopelijk vernietigd Rusland die andere pijplijn vanuit Noorwegen of Zweden, oog om oog tand om tand, dus Poetin deze week nog.

Pjotr
Pjotr
5 maanden geleden

Nu nog de Hongaren zonder gas zetten, dan zit het er helemaal bovenarms op! De Engelsen voorspelden het al in 1991 dat de hereniging van Duitsland een nieuwe oorlog in Europa zou veroorzaken…

Dee
Dee
5 maanden geleden

Tja, Europa moet kapot, en Dutsland is het hart. En dat, zonder dat daar een Russische of Amerikaanse kogel voor nodig is. Wij doen het zelf door collectieve zelfmoord te plegen omdat wij het toestaan en het laten gebeuren. (De collectieve doodswens is mij een raadsel. Waar is onze trots gebleven? (‘Trots’ lijkt tegenwoordig een beladen term te zijn geworden. Al snel word je bestempeld als rechts-exrtemist). Meer dat terzijde.
Natuurlijk geeft de EU of Duitsland nooit toe wie de werkelijke dader is. Dat zou zelfmoord zijn. Het liefs jagen zij miljoenen over de kling om hun eigen lijf en leden te behouden.
Wauw!!! Wat is de leugen groot! Er is geen weg terug.