Ursula von der Leyen, de ongekozen autoritaire heerser van Europa, zal niet blij zijn: volgens vroege exit polls uit Italië is het rechtse blok van Giorgia Meloni – die de ultralinkse pers maar niet kan stoppen met het vergelijken met Mussolini – op weg naar een historische, zij het grotendeels verwachte, overwinning en een duidelijke meerderheid die Meloni naar de top van de Italiaanse regering zal stuwen als de volgende premier van het land.

Volgens een exit poll van de Italiaanse nationale omroep Rai won haar partij Broeders van Italië het grootste deel van de stemmen bij de parlementsverkiezingen van zondag. Om de rol op zich te nemen, heeft zij de goedkeuring nodig van de junior partners in haar coalitie, meldt Zero Hedge.

Volgens een exitpoll van Rai zal Meloni’s alliantie, die Salvini’s Liga en Berlusconi’s Forza Italia omvat, ongeveer 43% van de stemmen winnen. De centrum-linkse alliantie krijgt slechts 25,5%-29,5% van de stemmen, terwijl de 5-sterrenbeweging 13,5%-17,5% van de uiteindelijke stemmen krijgt.

Het Italiaanse kiesstelsel, dat partijen die deel uitmaken van een coalitie sterk bevoordeelt, zal naar verwachting rechts aan een ruime meerderheid in beide huizen van het parlement helpen: met 228 stemmen in het Lagerhuis en 115 zetels in de Senaat (volgens SkyTG24) zal Meloni een meerderheid hebben, aangezien er slechts 104 stemmen nodig zijn.

Zoals de WSJ opmerkt, zijn de Italiaanse verkiezingen “de eerste grote test voor de politieke cohesie van de Europese Unie nu zij geconfronteerd wordt met de poging van Rusland om de orde van het continent na de Koude Oorlog te hertekenen. De beperking van de aardgasleveringen door de Russische president Vladimir Poetin heeft geleid tot een crisis in de energieprijzen die, in combinatie met andere inflatiedruk, een groot deel van Europa deze winter in een recessie zal doen belanden.

Meloni vervangt de voormalige Goldman Sachs-partner en ECB-technocraat en globalist Mario Draghi en wordt de eerste vrouwelijke premier van het land.

De waarschijnlijk rechtse regering zal voor moeilijke beslissingen komen te staan over hoe zij Italiaanse huishoudens en bedrijven zal beschermen tegen torenhoge prijzen voor aardgas en elektriciteit. Hoewel de erbarmelijke overheidsfinanciën van Italië weinig ruimte laten voor fiscale vrijgevigheid, zal Italië – als het Verenigd Koninkrijk een voorbeeld is, en dat is het – een soortgelijke strategie van gerichte en met schulden gefinancierde fiscale stimulering volgen, die zal leiden tot een explosie van de Italiaanse schuld, een verdere duikeling van de euro en veel chaos overal.

Ik stel voor dat Giorgia mijn Libië-plan uitvoert, dat gaat iets verder dan de door haar voorgestelde zeeblokkade. Ik wil de Libische kuststrook veroveren. Libië is nu tenslotte toch van niemand. Dan hebben we genoeg gas en olie tot onze beschikking en hebben we een plek om de miljoenen te remigreren Afrikanen te dumpen.

Misschien vind je mijn plan radicaal, toch is dat precies wat Frankrijk een paar eeuwen terug gedaan heeft. Bekend is dat admiraal de Ruyter, samen met de Engelsen, Algiers bombardeerde om ze te straffen voor het in slavernij nemen van Christenen, maar een jaar later hadden die barbaren Algiers alweer opgebouwd en begon de slavenjacht en piraterij van voor af aan. En Algiers was niet de enige stad die zich daar mee bezighield. De hele Noord-Afrikaanse kust deed dat. Omdat sporadische tegenaanvallen niet hielpen, voelde Frankrijk zich uiteindelijk gedwongen heel Noord-Afrika te bezetten. Toen pas kwam er een einde aan de al 1000 jaar durende jihad.

De enorme schuld van Italië van ongeveer 150% van het bbp, in combinatie met de zwakke groei op lange termijn, maakt het land kwetsbaar voor een verkoop op de obligatiemarkt als beleggers het vertrouwen verliezen in de degelijkheid van het begrotingsbeleid van Rome, en afhankelijk van de Europese Centrale Bank om de obligatierente stabiel te houden. De steun van de ECB is doorgaans afhankelijk van de voorwaarde dat Rome een voorzichtig begrotingsbeleid voert en economische hervormingen doorvoert om de groei te verbeteren. Met andere woorden, het Berlusconi-voorbeeld van 2011 is nog steeds levendig – als het beleid van Meloni de ECB niet bevalt, zal Christine Lagarde eenvoudigweg weigeren (of vergeten) Italiaanse obligaties te kopen, waardoor de volgende Europese staatsschuldencrisis op het slechtst mogelijke moment zou uitbreken.

Tijdens de verkiezingscampagne probeerde Meloni kiezers en beleggers gerust te stellen dat zij de enorme Italiaanse schuld onder controle zal houden en de buitenlandse bondgenootschappen van het land of de steun aan Oekraïne niet ter discussie zal stellen.


De toekomst zal uitwijzen wat voor koers Italië zal varen.

Hier meer in het Italiaans en hier een Engelse vertaling. Zo gaat het altijd. De globalisten kopen en infiltreren altijd ELKE oppositiepartij voor die aan de macht kan komen. De enige uitzondering die ik kan bedenken is de Gouden Dageraad in Griekenland, en die is dan ook uiteindelijk verboden.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


EU dictator Von der Leyen bedreigt de Italianen als die het wagen niet correct te stemmen

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Giovanni
Giovanni
5 maanden geleden

Alsof Italië daar beter van wordt. Men denkt altijd dat het bekendste Italiaanse product pasta is, maar niks is minder waar.

Steven
Steven
5 maanden geleden
Antwoord aan  Giovanni

Ze worden er in ieder geval NIET beter van om de massa-asieleisers club overeind te houden.

Johan
Johan
5 maanden geleden
Antwoord aan  Giovanni

U heeft gelijk ik dacht eerst ook dat ze wel voor zaken zou opkomen, nu ik er meer over gelezen heb moet ik bekennen dat ze niets meer of minder is dan een WEF hoer.

Ze is tegen Poetin die ikzelf ook een gladjanus vind.
Ze wil niet uit de EU maar lekker uit de pot blijven snoepen met al dat geld dat naar Italië gaat.
Ze wil niet uit de NAVO.
Ze wil niet uit de VN.
Ze is net als de PVV hier alleen tegen hoofdzakelijk moslimimmigranten.

https://afnv.forumeiros.com/t87-blonde-lombardijnse-fascistische-mammie-giorgia-meloni-voor-president#950

Since February 2021, Meloni has been a member of the Aspen Institute,

https://en.wikipedia.org/wiki/Giorgia_Meloni#Leader_of_Brothers_of_Italy

https://en.wikipedia.org/wiki/Aspen_Institute

Lucie
Lucie
5 maanden geleden

Ze is voor de gifspuit en de groenepas, dus dat mens voegt niks toe voor ons ongeprikten.
Ook is ze fan van de EU.

Shan
Shan
5 maanden geleden
Antwoord aan  Lucie

Dat klopt , hier een filmpje daarvan
https://t.me/ericzegthet/20212
Maar Wilders en Trump zijn ook voorstanders van vaccinatie .
De enigste die ik vertrouw en waar ik het mee eens ben zijn Ron DeSantis van Florida en de FvD in NL.

Johan
Johan
5 maanden geleden
Antwoord aan  Shan

De enige die ik vertrouw zijn hen die van dit “democratische” systeem af willen, ik ben ze in Nederland na 1945 nog niet tegengekomen.