De directe aanleiding is een trol een paar dagen geleden die steeds weer terugkwam met een ander emailadres en IP, nadat ik hem een ban gegeven had, ‘Druif’.

Daar kan ik niet zo heel veel tegen doen, behalve moderatie vooraf in te stellen, daar zijn twee mogelijkheden voor:

Hierboven zie je hoe ik het nu ingesteld heb. Iedereen die hier ooit eerder commentaar geplaatst heeft merkt er dus helemaal niks van, en jullie commentaar wordt direct geplaatst, zoals gebruikelijk. Voor jullie verandert er dus niks.

De aanpassing heeft effect op nieuwe commenters, dus bijvoorbeeld op mensen die met een nieuwe email en Ip terugkomen na een ban, maar ook op die irritante geldspammers de laatste tijd. Die komen er niet meer door.

Nadeel voor mij is dat ik het handmatig moet beoordelen en er regelmatig naar moet kijken. Dat kost tijd, en het bloggen is al een heel tijdrovende zaak. Dat is geen klacht, ik doe het met liefde en toewijding, ik zou niets liever doen. Daarom doe ik wat ik doe.

En ik kan nu ook irritante boemers weren

Dat vind ik misschien nog wel het mooiste. Ik werd helemaal ziek van idiote beweringen als:

  1. Merkel is de dochter van Hitler (daar krijg je een ban voor)
  2. De EU is het vierde rijk (daar krijg je een ban voor)
  3. Klaus Schwab is een nazi (daar krijg je een ban voor)

Het is gehersenspoelde onzin die een heldere kijk op de huidige omstandigheden onmogelijk maakt.

  1. Merkel is een Oost-Duitse Stasi communiste
  2. De EU is een CIA project
  3. Schwab meldt zelf dat de joodse Henry – Deep State – Kissinger zijn leermeester was (en hier)

Het is altijd mooi als problemen tot tevredenheid opgelost zijn.

Bij deze !!!

Happy commenting !

Het wordt veel gezelliger zo.

5 3 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tigron
Tigron
2 maanden geleden

Dissident,

Respect voor jouw pogingen om e.e.a. in goede banen te houden.
Ik hoop dat het niet ten koste gaat van de kwaliteit van jouw artikelen.

Het zal altijd wel blijven dat er figuren tussen zitten die de zaak komen verzieken.

Dankjewel voor alle artikelen die ik inmiddels reeds heb mogen lezen.
Ga zo door, het is belangrijk genoeg.

Marcel
Marcel
2 maanden geleden

Mag ik zeggen dat Berlusconi een prototype mafioso is 😉 ?

Petra
2 maanden geleden
Antwoord aan  Marcel

Van Italiaanse vrienden heb ik begrepen dat het complete beeld van Berlusconi toch positiever is dan alleen de fouten die hij gemaakt heeft en waar uitsluitend aandacht voor was in Nederland.

Dat hij nog altijd zoveel steun heeft in Italië geeft eigenlijk ook wel aan dat het beeld dat in Nederland van hem geschetst is niet juist en compleet kan zijn, want anders was hij natuurlijk volledig uitgekotst.

Johan
Johan
2 maanden geleden

Goede zaak, weg met die koosjer klanten (die hier komen op het blad omdat koosjer bladen zoals e.j. bron je berichten delen). Op zich fijn dat ze je berichten delen, aan de andere kant trekt het wel een hoop puin aan dat Israël en joden belangrijker vind dan Nederland en de autochtone Europese volkeren.

Wat eraan te doen? de boel dichtzetten en onder moderatie plaatsen wat een verlies is voor de normale reageerders en de discussie vertraagt (en daarmee de koosjer klanten in hun kaart spelen), goed dat u daarvoor niet kiest.

Niet als kritiek bedoeld (ik heb u blad zeer hoog staan) het duidelijker formuleren van waar de schoen wringt lijkt mij niet onwenselijk (maar ik weet ook wat voor gevolgen dat met zich zal meebrengen) zodat koosjer lieden afhaken.

Dus ik denk dat u de “juiste” middenweg handhaaft hier op het blad, gelukkig heb ik op mijn kleine forum daarvan allemaal geen last (draait onder andere voorwaarden en valt onder andere bepalingen).

Wel zou ik u willen verzoeken om zoveel als mogelijk op te slaan bij archive. altijd handig mocht de strop strakker worden aangetrokken.

Ik wens u een fijne avond, groet Johan.

Laatst bewerkt op 2 maanden geleden door Johan
Ameube
Ameube
2 maanden geleden

Salute!! 😎👍

Dee
Dee
2 maanden geleden

Dat merkel een dochter is van Adolf, tja, ik ben niet overtuigd, maar ik vind dat wel een vermakelijke discussie. Ik zie graag mensen rollebollen.
En de EU is geen rijk. Noch het derde als het vierde. Het is gewoon een mislukt ideologisch project zonder enige inhoud.
En tja, klaus schwab is geen nazi, maar een marxist. Al zitten daar ook nog wat haken en ogen aan.

Carrière maken (Voordat de ban valt)
Werken aan m’n toekomst (Voordat de ban valt)
Ik ren door m’n agenda (Voordat de ban valt)
Veilig in het ziekenfonds (Voordat de ban valt)

En als de ban valt
Dan lig ik in m’n nette pak
Diploma’s en m’n cheques op zak
Mijn polis en mijn woordenschat, a-oei!
Onder de flatgebouwen van de stad naast jou

Laat maar vallen dan
Het komt er toch wel van
Het geeft niet of je rent
‘k Heb jou nooit gekend
Wil weten wie jij bent
Wil weten wie jij bent

Eelke Piers
Eelke Piers
2 maanden geleden

Dat laatste met foto.
Schitterend