Hij zit misschien helemaal vol onzin als het gaat om het schoonmaken van zijn kamer.

Jordan Peterson is een junkie en als je zijn “vaderlijke”advies opvolgt eindigt je dochter als een overspelige internetslet zoals zijn dochter.

Toch is Jordan Peterson waarschijnlijk de beroemdste persoon die Rusland en Poetin steunt.

RT:

De populaire commentator zei dat hij de energietoevoer naar de EU zou stopzetten als hij president van Rusland was.

De populaire conservatieve politieke commentator Jordan Peterson heeft geprobeerd in het hoofd van de Russische president Vladimir Poetin te kruipen en te voorspellen hoe het conflict tussen Rusland en het Westen in Oekraïne zich zal ontwikkelen. Peterson zei dat als hij de Russische president was, hij de EU in de winter zonder energievoorraden zou laten zitten.

“Ik weet wat ik in zijn schoenen zou doen,” zei hij donderdag in de show Piers Morgan Uncensored. “Ik zou wachten tot de eerste koudegolf en de kranen dichtdraaien.”

Peterson verwees naar de levering van Russisch aardgas aan EU-landen. Hij betoogde dat Moskou indirect had gewaarschuwd dat een volledige afsluiting zou plaatsvinden toen de Russische gasgigant Gazprom de leveringen via de Nord Stream-pijpleiding aan Duitsland begon te beperken, onder verwijzing naar onderhoudsproblemen.

De politieke commentator weigerde het in het Westen populaire idee te onderschrijven dat Poetin in zijn denken lijkt op Adolf Hitler of Josef Stalin, en noemde de bewering “dwaas” en niet gestaafd door enig feitelijk bewijs.

Poetin “lijkt veel meer op ieder normaal mens dan iedereen denkt”, aldus Peterson. Hij voegde eraan toe dat “iedereen een beetje Hitler en Stalin in zich heeft”, alvorens uit te leggen hoe het accepteren van door de overheid opgelegde leugens onder druk deel uitmaakt van de menselijke natuur.

Het idee dat Oekraïne en zijn westerse medestanders zouden kunnen “winnen” van Rusland noemde hij “naïef”.

“Ik begrijp dat gewoon niet. Wat bedoel je met we gaan winnen? Wat gaan we precies winnen?” vroeg hij.

De Russische regering, denkt Peterson, zou het simpelweg verwoesten van Oekraïne als een acceptabele uitkomst beschouwen, als er geen beter alternatief kan worden bereikt. En het Westen zou het niet kunnen tegenhouden vanwege de rol van Rusland als wereldwijde energieleverancier, betoogde hij.

“We kunnen op geen enkele manier winnen van Vladimir Poetin, want je kunt niet winnen van iemand waar je geen ‘nee’ tegen kunt zeggen. Punt. En we kunnen geen ‘nee’ zeggen tegen Poetin omdat we onze ziel hebben verkocht voor zijn olie en gas,” zei hij.

“En we deden dat om onze morele status te verhogen met betrekking tot het ‘redden van de planeet’. En hier staan we dan, voor een zeer strenge winter, in de kuil van onze eigen dwaasheid en morele aanmatiging,” voegde hij eraan toe.

Peterson verwees naar de bezorgdheid dat de mensheid een existentiële bedreiging loopt door de klimaatverandering, een bedreiging die volgens hem wordt overdreven. De onbedoelde gevolgen van het westerse conflict met Rusland zijn een veel dreigender en reëler gevaar voor de mens, zei hij, want “de Wereldbank schatte al dat we 350 miljoen mensen in wat zij ‘voedselonzekerheid’ noemen hebben gebracht.”

“Maar de planeet heeft toch al te veel mensen op zich, dus, weet je… Het zijn gewoon arme mensen,” voegde hij eraan toe.

Peterson is een Canadese psychologieprofessor die internationaal bekend werd door zijn commentaar op verschillende hedendaagse kwesties, zoals het beleid voor de acceptatie van transgenders in het Westen, de rol van het christendom in culturen die hun oorsprong vinden in Europa, en geopolitieke conflicten. Zijn YouTube-kanaal heeft meer dan 5,5 miljoen abonnees.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Poetin over het Westen: “Ze hebben al verloren”

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
6 maanden geleden

Nu ik die foto zie, begrijp ik waarom hij altijd zegt: “Clean your room!”

R.Buutveld
R.Buutveld
6 maanden geleden

De NAVO en van der lyen EU zijn het probleem,sancties helpen het volk naar de kloten en niet POETIN!