De door de VS geleide wereld houdt vast aan zijn droom van unipolariteit, die voorgoed voorbij is, aldus de Russische minister van Buitenlandse Zaken.

De belangrijkste oorzaak van de verslechterende situatie in de wereld is de “aanhoudende wens van het Westen, geleid door de Verenigde Staten, om zijn wereldwijde dominantie te verzekeren”, zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov woensdag in een exclusief interview met Newsweek, meldt RT. Dit streven is “om duidelijke redenen onmogelijk”, voegde Lavrov eraan toe.

“Zij van wie wij dachten dat zij betrouwbare economische partners waren, hebben gekozen voor onrechtmatige sancties en een eenzijdige verbreking van de zakelijke banden,” zei Lavrov tegen het tijdschrift, verwijzend naar de VS en de EU.

Lavrov, die deze week in New York is voor de 77e Algemene Vergadering van de VN, besprak ook de gevolgen van het westerse embargo voor de Russische economie – en die van henzelf. De sancties blijken een tweesnijdend zwaard te zijn, zei hij, want “in veel Europese landen zien we stijgende prijzen en dalende inkomens, evenals energietekorten en dreigende sociale onrust.”

De gewone voordelen van de beschaving worden het voorrecht van de rijken. Dit is de prijs die gewone burgers betalen voor het anti-Russische beleid van de heersende elites.

Betaalbare Russische energie had de EU-industrie in staat gesteld te concurreren met Amerikaanse bedrijven, maar “het ziet ernaar uit dat dit niet meer het geval zal zijn, en het is niet onze keuze geweest,” zei Lavrov tegen Newsweek. “Als mensen in het Westen willen handelen ten koste van hun eigen belangen, kunnen we ze daar niet van weerhouden.”

Nadat het Westen van de ene op de andere dag heeft vernield wat tientallen jaren duurde om op te bouwen, “denk ik niet dat ze in de nabije toekomst in staat zullen zijn om hun geloofwaardigheid als zakenpartners te herstellen,” zei Lavrov.

Ultra-Tsjaad Lavrov vertelt de Westerse mietjes-politici even de harde Waarheid

Rusland zal “blijven samenwerken met die partners die klaar zijn voor een gelijkwaardige, wederzijds voordelige samenwerking, die niet zijn aangetast door anti-Russische hysterie. En zij vormen de overgrote meerderheid van de internationale gemeenschap”, aldus de minister van Buitenlandse Zaken.

De relatie van Moskou met China, bijvoorbeeld, “wordt gekenmerkt door diep wederzijds vertrouwen” en het behoud van dat strategisch partnerschap is “een absolute prioriteit van het buitenlands beleid”, aldus Lavrov.

Washington en zijn “satellieten” “leven nog steeds in de tijd van voor gisteren en denken in termen van unipolariteit. Zij kunnen niet aanvaarden dat de moderne wereld niet langer op het Westen gericht is. En dat zal ook nooit meer het geval zijn”, voegde de minister van Buitenlandse Zaken eraan toe.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Het Kremlin over de ineenstorting van het globalisme en de toekomstige wereldorde

5 3 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Arendsoog
Arendsoog
4 maanden geleden

En daarom worden wij binnenkort gestraft met een derde wereldoorlog……

Hagar
Hagar
4 maanden geleden

Hopelijk heeft Lavrov gelijk en is de toekomst aan de soevereine onafhankelijke staten, die zelf hun eigen beleid kunnen bepalen, in plaats van te moeten leven als slaven van de USA.

Rusland en China begrijpen dit, nu is het aan de bevolking van Europa om hun marionettenregimes en bijbehorende massamedia, financiële sector, en culturele en academische klasse af te werpen en ze te sturen naar hun plaats van herkomst: naar de hel ermee!

Dank zij Joe Biden zijn de VS nu verrot, gedegenereerd en decadent als nooit tevoren, hopelijk komt de dag van de opstand en bevrijding snel.

Eddy
Eddy
4 maanden geleden
Antwoord aan  Hagar

Obama, Bush en Clinton hebben dat land al kapot gemaakt voordat die idioot en misdadiger Biden president werd

Eddy
Eddy
4 maanden geleden

Deze man heeft in zijn eentje meer kwaliteiten en integriteit als alle westerse politici bij elkaar. Tijd dat operatie Zapad naar Nederland komt

Qvic
Qvic
4 maanden geleden

Het westen hanteert nog steeds de macht van hun gewoonte. Zij zullen zich nooit aanpassen, aan andere. De westerse manier van handel drijven, was het veroveren van een desbetreffende land. Daar dan een marionet te plaatsen en het land vervolgens leeg te roven. Deze tijd is nu voorbij en dat begrijpen de Amerikanen met haar vazallen maar niet.

Lepoudre
Lepoudre
4 maanden geleden

In Het Westen moet iedereen die opkomt voor een rechtvaardige wereld met respect tegenover alle volkeren zonder de neo-koloniale roof en verwoestingen van de laatste decennia door de Navo-club, moeten deze mensen een inlevering van 30 – 40 % onze levensstandaard aanvaarden.

Ronjaspers.
Ronjaspers.
4 maanden geleden

Amerika heeft eigenaren (george carlin op youtube) de khazaraanse mafia (nepjoden) a.k.a. de cabal,deepstate,illuminati.Ze zijn de werkelijke machthebbers op aarde,en verantwoordelijk voor alle oorlogen,ellende en armoede van de laatste eeuwen.Ze zijn ook verantwoordelijk voor al die zogenaamde crissisen die nu plaatsvinden,de corona hoax,klimaat hoax,energie crisis,etc.Ze willen een NWO 1 wereldregering,1 wereldreligie,1 wereldvaluta (cashloze maatschappij)hiervoor moet 90% van de wereldbevolking uitgemoord worden.Het uitmoorden gebeurt momenteel door die dodelijke corona vaccinazi,s,eventueel i.c. m. oorlog of uithongeren van de wereldbevolking.

Rudolf
Rudolf
4 maanden geleden

Prachtig ! OK ! Dan is de ontrafeling niet te stoppen.. En is dat dan de oplossing ? Zijn we dan ook de Kwakzalvers’wetenschap’ en alle geïndoctrineerde wáánzin kwijt, het vaccins- en vaccinatie’geloof’ en idiote verlangens en strevingen naar de totale-contrôlestaat (meneer Xi en zijn Chinees ‘leiderschap !!) enz.enz.enz. Of gaan we ná die ontrafeling gewoon overal op nationaal niveau gewoon verder met in het pak genaaid worden en tot zombies omgevormd worden, door de ‘democratische meerderheid’ van onze eigen onvolprezen landgenoten ?
Is maar ‘n vraagje…