De operatie met valse rechtse accounts is zo groot geworden dat het delen van informatie noodzakelijk is, zodat de autoriteiten elkaar niet in de haren vliegen, meldt REMIX.

Honderden van de radicale nazi’s en rechtsextremisten online zijn eigenlijk agenten van de Duitse binnenlandse inlichtingendienst, en velen van hen zijn mogelijk zelfs verantwoordelijk voor het “aanzetten tot haat” en zelfs geweld. Deze agenten, die ooit moesten drinken en direct omgingen met leden van extreem-rechts, beheren nu extreem-rechtse accounts online in Duitsland.

De Duitse Binnenlandse Veiligheidsdienst (BfV) stelt dat deze accounts nodig zijn om informatie te verzamelen, maar critici zeggen dat ze mogelijk ook radicalisme bevorderen en actief aanmoedigen, volgens een bericht van de Duitse krant Süddeutsche Zeitung.

“Dit is de toekomst van informatievergaring,” zei een niet nader genoemd hoofd van een relevant staatsbureau tegen de Süddeutsche Zeitung.

Volgens onderzoek van de krant heeft de overheid sinds 2019 fors geïnvesteerd in “virtuele agenten”, die ze financiert met belastinggeld. Zowel het federale bureau als de deelstaten hebben spionnen in dienst, die naast rechtsextremisten ook tot taak hebben links-extremisten, islamisten en de “complot-ideologische” scene in de gaten te houden.

De activiteiten van de BfV, die honderden extreem-rechtse accounts beheert, zijn echter aan het licht gekomen op een moment dat de linkse regering van Duitsland het rechts-extremisme als de grootste bedreiging voor het land heeft bestempeld, ondanks gegevens waaruit blijkt dat links-extremisten en de radicale islam een grotere bedreiging vormen. De Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Nancy Faeser, heeft een tienpuntenplan gelanceerd om “rechts-extremisme” te bestrijden en heeft, net als de regering-Biden in de Verenigde Staten, de binnenlandse veiligheidsstaat tegen politieke tegenstanders opgezet en hen bestempeld als terroristische bedreigingen en een gevaar voor de democratie. In Duitsland wordt de conservatieve oppositiepartij Alternative für Deutschland (AfD) in bepaalde deelstaten actief in de gaten gehouden, waarbij lidmaatschap van de partij de enige voorwaarde is voor agenten om e-mails te kunnen lezen en telefoongesprekken van burgers af te luisteren.

De BfV exploiteert honderden extreemrechtse accounts, waarbij het volgens het bureau gaat om “zelf een beetje rechtsradicaal te spelen” om het vertrouwen van andere gebruikers te winnen. De medewerkers de voeren Binnenlandse Veiligheidsdienst hiervoor waarschijnlijk “propaganda” en plegen soms ook misdrijven zoals “aanzetten tot haat”.

Maar wat deze extremistische accounts precies posten waarbij ze “aanzetten tot haat” is onduidelijk, aangezien er weinig tot geen publiek toezicht is op deze activiteiten.

“Om echt geloofwaardig te zijn is het niet genoeg om te delen of te liken wat anderen zeggen, je moet ook zelf uitspraken doen. Dat betekent dat de agenten ook pesten en ageren,” aldus het verslag van een agent die beweert bij het agentschap te zijn gegaan om “iets te doen tegen rechts-extremisten.” Dit houdt in dat ze mensen actief aanmoedigt in hun wereldbeeld, maar ze zegt dat het haar taak is om de scène te “voeden”.

In feite zijn er nu zoveel accounts van verschillende Duitse autoriteiten dat een nationale overeenkomst noodzakelijk is geworden. Anders zouden deze verschillende agenten elkaar in de gaten houden.

De nieuwe Duitse regering heeft een agressieve houding aangenomen tegen anonimiteit op het web en vrije meningsuiting, en heeft het gemunt op apps als Telegram, een van de weinige techbedrijven die de vrije meningsuiting openlijk steunen. Onder een nieuw regime zal de Duitse regering naar verwachting jaarlijks duizenden zaken wegens haatzaaien tegen het publiek openen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Duitsland: Binnenlandse veiligheidsdienst wil immigratie-kritische AfD aanmerken als “verdachte” extremistische groepering

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eelke Piers
Eelke Piers
4 maanden geleden

Alles wat ook maar een beetje rechts is is extreem.
Extreem links bestaat niet meer of het moet zijn dat gewoon links ook extreem-rechts is

Jerome
Jerome
4 maanden geleden
Antwoord aan  Eelke Piers

Tot welke catogorie zou die joodse faggot Harrari Yuval, een voorbeeld van jood Schwab en Rutte, behoren die openlijk en herhaaldelijk zegt dat mensen in de nabije toekomst hackable animals worden, maar feitelijk niet meer dan useless eaters zijn en geen plaats hebben in zijn kabbalistische dystopische wereld ? Zouden de inlichtingendiensten die entiteit ook in het vizier hebben ?

Marcel
Marcel
4 maanden geleden

Als ze dat daar hebben, hebben ze dat hier natuurlijk ook. Eerder, het is hier bedacht.
Welke “rechtse” sites zouden in NL gerund worden door de Stasi(da’s dan weer een duitse uitvinding 😉 )?
Geenstijl is al helemaal om iig. Vroeger wel onafhankelijk, maar al helemaal ingekapseld en een en al censuur.

Petra
4 maanden geleden

Alles groeperingen die AANTOONBAAR gewelddadig zijn (geweest) en waarbij er dus een reden is om hen in de gaten te houden worden nauwelijks in de gaten gehouden, maar zij die vooralsnog niets hebben misdaan worden wel middels zéér discutabele methoden geïnfiltreerd en in de gaten gehouden.

In Nederland zal dit wel niet anders zijn met haar veiligheidsdiensten. Ook daar heeft het WEF/D666/Groenslinks virus hard toegeslagen. Ik mag hopen dat Disident mijn gegevens (email/op adres/etc.) niet aan hen overdraagt….

Nee, gewelddadig ben ik niet, alleen maar een felle tegenstander van de GENOCIDE die de WEF-regering op dit moment uitvoert, maar dat is helaas waarschijnlijk voldoende om als extremists aangemerkt te worden.