Je zal niet alleen niets bezitten en het uitschreeuwen van geluk, ze willen je ook doodhongeren terwijl je bevriest. Niet alleen zullen de boeren, degenen die niet onteigend zijn, volgend jaar niks meer kunnen produceren omdat kunstmest onbetaalbaar is na de EU-sancties. Alle bakkers en slagers zullen ook de deuren sluiten.

Zero Hedge:

Een Duitse bakkerij werd met een gasrekening van 330.000 euro opgezadeld nadat een nieuw energiebedrijf plotseling hun contract had opgezegd dat prijzen garandeerde tot eind 2023, meldde Junge Freiheit, onder verwijzing naar Bild.

“Zijn ze gek?” zei eigenaar Eckehard Vatter, die zegt dat hij 14 dagen heeft om de rekening te betalen. “Een jaar geleden betaalden we €5.856 per maand aan gaskosten voor onze grote ovens en verwarming,” voegde hij eraan toe.

Vatter zei dat zijn nieuwe energieleverancier hem geen reden heeft gegeven voor de prijsverhoging van 1200%.

Aangezien de bakkerij van Vatter volgens het handelsrecht als een “ambachtelijk bedrijf” wordt beschouwd, kan hij bovendien geen steun van de staat krijgen. Volgens ReMix zegt hij de afgelopen jaren 19,9 miljoen euro aan belastingen te hebben betaald.

Bijna drie weken geleden merkten we op dat geschokte Europeanen virale foto’s hadden geplaatst van absurd hoge energierekeningen.

Dagen later kondigde de Duitse regering een pakket van 65 miljard euro aan om burgers en bedrijven te beschermen tegen de torenhoge energiekosten. Het akkoord, dat de totale lastenverlichting sinds het begin van de oorlog in Oekraïne op bijna 100 miljard euro brengt, werd goedgekeurd door de Duitse regeringscoalitie van drie partijen, Scholz’ sociaaldemocraten, de Groenen en de liberale FDP.

Tot de belangrijkste maatregelen behoren eenmalige betalingen aan miljoenen kwetsbare gepensioneerden en een plan om onverhoopte winsten van energiebedrijven af te romen. Kortom, een sluipende nationalisatie van de energiesector.

Dat vinden ze bij Zero Hedge niet leuk, maar ik wel. We hadden onze nutsvoorzieningen nooit moeten privatiseren. Je kan de markt niet vertrouwen met elementaire voorzieningen.

En een paar dagen nadat dat pakket was aangekondigd, beloofde minister van Economie Robert Habeck kleine en middelgrote ondernemingen te helpen.

“We zullen een brede reddingsparaplu openen”, zei hij tijdens een toespraak op 8 september in Berlijn. “We zullen hem wijd openstellen, zodat kleine en middelgrote ondernemingen eronder kunnen vallen.”

Tenzij je een bakkerij bent die als ‘ambachtelijk bedrijf’ wordt geclassificeerd.

Wie had dit kunnen zien aankomen?


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Iedereen die naar Ursula von der Leyen geluisterd heeft, had dit aan kunnen zien komen.

EU-dictator Von der Leyen pleegt moordaanslag op Europese burgers en economie onder het mom van sancties tegen Rusland

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bas
Bas
4 maanden geleden

Sie schaffen das, Bäcker Vatter.
Grüsse an Mutti, Scholz, Habeck und Baerbock.