De Rand Corporation zou bij mijn lezers bekend moeten zijn als de aanstichters van de huidige Oekraïne oorlog.

Ja, ik schat jullie hoog in. Ik werk er ook subtiel en ondergronds aan om malloten te weren. Bij deze. Ik heb liever ‘goeie lezers’ dan meer lezers.

Het bekendste Rand Report, tactisch plan dat de VS vervolgens uitvoert is natuurlijk deze:

Hoe Rusland te vernietigen. 2019 Rand Corporation Rapport: "Overextending and Unbalancing Russia"

En dan is er de grote controverse of er een RAND plan was om Duitsland te vernietigen. Het is uitgebreid in heel veel media bericht –

Kim Dotcom: Geheim Amerikaans plan gelekt om Duitsland onherstelbaar te verwoesten - UPDATE

Het boeit eigenlijk niet of het wel of niet echt een RAND-plan was, want iedereen die de geopolitiek een beetje volgt weet dat dit al sinds Mackinder 100 jaar geleden de VS strategie is.

De VS zijn niet onze vriend, ze zijn onze kolonisator, onze bezetter en storten ons in het verderf. Het is tijd dat we dat beseffen en de Yankees naar huis sturen. Uit de NAVO, uit de Amerikaanse wurggreep en uit de door de VS, om ons onder controle te houden, opgerichte EU.

De crisis in Oekraïne gaat niet over Oekraïne. Het gaat over Duitsland

The RAND Corporation heeft ook een ‘studie’ gepubliceerd over China:

Door een zorgvuldige synthese van actuele en historische gegevens over relevante factoren, verwachte trends en op onderzoek gebaseerde speculaties, analyseren de auteurs verschillende scenario’s van systemische conflicten tussen de VS en China onder hypothetische omstandigheden waarin China het punt van mondiaal primaat nadert. Op basis van academische en onderzoeksresultaten over het mogelijke traject van internationale veiligheid en oorlogvoering in de komende jaren, China’s benadering van toekomstige oorlogvoering, relevante ervaringen van voorgaande grootmachten, en patronen in interstatelijke oorlogen, onderzoeken de auteurs de mogelijkheid van een machtsovergangsoorlog tussen de VS en China.

De auteurs ontwikkelen twee scenario’s voor een systemisch conflict tussen de VS en China. Het eerste scenario betreft een conflict met lage intensiteit dat zich over een groot deel van de wereld, op vele terreinen en gedurende vele jaren ontvouwt. Het tweede scenario gaat uit van een zeer intensieve oorlog die voortkomt uit de zeer intensieve oorlog. Het scenario van een oorlog met hoge intensiteit voorziet in agressieve acties van beide landen om het oorlogsvermogen van de tegenstander te vernietigen en houdt een extreem hoog risico in van escalatie tot de meest vernietigende niveaus. Beide scenario’s spelen zich af in de context van een sterk gefragmenteerde internationale situatie waarin de Amerikaanse en Chinese strijdkrachten een immense druk ondervinden van het volhouden van de oorlogsinspanningen, terwijl ze worstelen met een reeks niet-traditionele dreigingen en reageren op verzoeken om hulp van noodlijdende partners. Hoewel hun analyse betrekking heeft op een hypothetische conflictsituatie waarin China het mondiale primaat nadert, kunnen de bevindingen van de auteurs ook nu nog als informatie dienen voor de defensieplanning voor mogelijke noodsituaties.

Belangrijkste bevindingen:

  • Een systemisch conflict tussen de VS en China zou zich waarschijnlijk over de hele wereld en op alle terreinen uitstrekken, met inbegrip van cyberspace en de ruimte. Een dergelijk conflict zou een chronische, systemische vorm aannemen die mogelijk jarenlang aanhoudt. Het conflict zou pas eindigen wanneer de ene of de andere partij de strijd opgeeft en erkent ondergeschikt te zijn aan de andere.
  • De Amerikaanse en Chinese legers zouden in een systemisch conflict onder immense druk kunnen komen te staan vanwege de concurrerende eisen om de oorlogsinspanning te ondersteunen, te reageren op een breed scala van acute transnationale bedreigingen en partnerlanden te helpen hun eigen veiligheidsproblemen het hoofd te bieden.
  • Een oorlog met lage intensiteit kan gekenmerkt worden door uitgebreide gevechten die voornamelijk via partnerlanden en niet-statelijke groepen worden gevoerd. Het risico van escalatie blijft groot omdat beide partijen moe kunnen worden van het onbesliste karakter van dergelijke gevechten en agressievere acties kunnen ondernemen om de oorlog te beëindigen.
  • Om Amerikaanse troepen te bestrijden in een oorlog met hoge intensiteit, zou de PLA de voorkeur kunnen geven aan operaties die steunen op wapens met lagere kosten en minder risico en op methoden als precisieaanvallen op lange afstand, cyberoperaties en steun aan ongeregelde troepen.
  • Hoewel een dergelijke oorlog zou kunnen beginnen met bescheidener oorlogsdoelen in gedachten, zou de verleiding om te escaleren moeilijk te weerstaan zijn, vanwege de onderliggende drang om de andere partij te domineren. De gevechten zouden kunnen worden gekenmerkt door uitgebreide Chinese raketaanvallen in het hele Indo-Pacifische gebied, gericht op het verbrijzelen van de Amerikaanse militaire macht.

{…}

Het stuk gaat nog wat verder en ik ben een ronduit luie vertaler, dus ik laat het er lekker bij (je kan op de link klikken om de rest te lezen), maar wat er vooral uit spreekt is de totale afwezigheid van de bereidheid tot vreedzame co-existentie.

Waarom in Godsnaam? Omdat de VS door moorddadige malloten geregeerd wordt; dat is het enige logische antwoord.

Deze houding is niet vol te houden, de rest van de wereld gaat het niet langer pikken. Het is genoeg geweest met de Amerikaanse terreur. Over en uit. En hoe eerder Europa dat beseft, hoe beter voor ons. We hebben genoeg geleden onder de Amerikaanse bezetting. Yankee Go Home !!!


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Het wordt serieus: Chinezen dreigen het bejaarde drankorgel Pelosi uit de lucht te schieten

5 4 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rudolf
Rudolf
4 maanden geleden

Ik had het niet beter kunnen zeggen. Ik heb deze overtuiging al jaren. Het begon met een kriebel van ongemak, maar kreeg vorm na lezing van Emmanuel Todd’s “Après l’Empire”, Essai sur la décomposition du système américain. Gallimard, 2002.
Grote waardering voor jullie uitstekend werk.

Andre
Andre
4 maanden geleden

NATO heeft op het moment 300.000 manschappen aan de grens met Rusland zitten en ze zullen er alles aan doen om een conflict te trekken, Maar op 2 fronten China en Rusland kunnen ze niet (meer). Rusland heeft de energie en China de productie. De US alleen een grote bek.

Balou
Balou
4 maanden geleden

De yankees krijgen weldra hun verdiende loon voor het creëren van de tot nu toe 256 oorlogen wereldwijd, tel daar bij het moordende coronacircus en nu weer hun bemoeienissen in Oekraïene en Taiwan, dan is het niet moeilijk om te begrijpen dat ze werelds vijand nummer 1 zijn geworden. Deze keer zal het niet zo goed voor hun aflopen want dit wordt niet, zoals in het verleden altijd het geval was, een ver van hun bed show, deze keer gaat de show door in hun eigen slaapkamer. Hun eigen roofzucht en moorddadige agressie keert zich uiteindelijk tegen hun waar ook hun vazallen binnen de e.u. niet aan zullen ontsnappen.

Laatst bewerkt op 4 maanden geleden door Balou
Adriaan W.
4 maanden geleden

Chinees militair konvooi komt Oekraïne binnen vanuit Rusland.

Het is geen understatement om te zeggen dat dit een wereldschokkende ontwikkeling is.

[video src="https://htrs-special.s3.us-west-2.amazonaws.com/PLA-Convoy-Entering-Ukraine-From-Russia-09-18-2022.mp4" /]

Andre
Andre
4 maanden geleden
Antwoord aan  Adriaan W.

Ik kan het filmpje niet zien maar dit zal wel Noord Korea zijn om de boel weer op te bouwen. Waar NL opslot gezet wordt door stikstof en CO2 hufter Johan Vollenbroek en betaalt natuurlijk door Rutte zo bouwen ze daar alles weer in record tempo op.

Hagar
Hagar
4 maanden geleden

Vanaf de onafhankelijkheid was het de bedoeling dat de Verenigde Staten geen gewone natie zouden worden, maar een imperium dat alle welvaart en rijkdom van de wereld naar zich toe zou trekken.

En zo was de aartsvijand van alle vrijheidslievende naties geboren.

Uiteindelijk zal het VS-imperium ten onder gaan, zoals elk ander imperium in de geschiedenis is ten onder gegaan: door immigratie van primitieve volkeren.

Laat ons de geschiedenis een handje helpen, en elke immigrant in Europa een gratis vliegticket enkele reis naar New York City geven.

Zo zijn wij er van af, en zij zitten ermee.

Twee vliegen in één klap.

Jojo
Jojo
4 maanden geleden
Antwoord aan  Hagar

Top idee,doen