President Joe Biden heeft opnieuw gezegd dat Washington bereid is militair geweld te gebruiken om Taiwan zo nodig te verdedigen tegen Peking, terwijl hij benadrukte dat de VS nog steeds vasthouden aan het “één-China”-beleid en de onafhankelijkheid van het eiland “niet aanmoedigen”, meldt RT.

Tijdens een “60 Minutes” interview met CBS News dat zondagnacht werd uitgezonden, werd Biden gevraagd of de VS direct betrokken zouden raken om “het eiland te verdedigen” in een potentieel conflict tussen Peking en Taiwan, ook door het gebruik van militair geweld.

“Ja, als er inderdaad een ongekende aanval zou plaatsvinden…” antwoordde Biden, voordat de omroep afbrak om de controversiële uitspraak te verduidelijken. Een functionaris van het Witte Huis verklaarde blijkbaar aan CBS, voordat het interview werd uitgezonden, dat het beleid van de VS “niet is veranderd” en dat de VS officieel nog steeds niet zouden bevestigen of ontkennen of Amerikaanse troepen Taiwan zouden verdedigen.

“Dus in tegenstelling tot Oekraïne, voor alle duidelijkheid, meneer, zouden Amerikaanse strijdkrachten, Amerikaanse mannen en vrouwen Taiwan verdedigen in geval van een Chinese invasie?” vroeg interviewer Scott Pelley opnieuw.
“Ja,” herhaalde Biden.

De Amerikaanse leider zei echter ook dat Washington het “Eén China”-beleid respecteert, waarmee het erkent dat er slechts één China is, geleid door Peking. “We zijn het eens met wat we lang geleden hebben ondertekend. En dat er één China-beleid is, en dat Taiwan zelf oordeelt over zijn onafhankelijkheid. We bewegen niet – we moedigen hun onafhankelijkheid niet aan. Dat is hun beslissing.

Biden legde eerder in mei een soortgelijke verklaring af en noemde het Amerika’s “verplichting” om Taiwan te beschermen. Ook toen zag het Witte Huis zich, te midden van verontwaardiging uit Peking, genoodzaakt de woorden van de Amerikaanse leider te “verduidelijken” door te zeggen dat het niet ging om wijzigingen in het beleid van Washington ten aanzien van Taiwan of China.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Het wordt serieus: Chinezen dreigen het bejaarde drankorgel Pelosi uit de lucht te schieten

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Angie
Angie
4 maanden geleden

Laat iemand die demente, illegitieme, pedo-president aub een nekschot geven. En het tuig achter hem dat werkelijk regeert, ook. En Trump weer terug. Hij is de rechtmatige president.

Johan
Johan
4 maanden geleden
Antwoord aan  Angie

Wat en wie Biden is moge duidelijk zijn, echter Trump is niet veel beter. Het is allemaal gecontroleerde “oppositie” zolang ze de joodse reet kussen mogen ze van mij allemaal aan de gaskraan met hun mondhoeken gesloten (krijgen ze bolle wangen van).

Ik had van u wel een breder inzicht verwacht dan joodse verkapte propaganda te verkondigen op dit blad.

Johan

Hagar
Hagar
4 maanden geleden

Typische Satanistische dubbelpraat:

Eerst zit hij bij hoog en laag te verkondigen dat hij de Chinezen en Taiwanezen vrijlaat om onderling hun toekomst te bepalen, en dat hij de één-China politiek respecteert, om vervolgens te zeggen dat hij ten oorlog zal trekken als de Chinezen Taiwan zouden binnenvallen.

Servi Universalis
Servi Universalis
3 maanden geleden
Antwoord aan  Hagar

idd dement en vooral de hoogmoedswaanzin van amerika , ze weten waar ze aan beginnen maar beseffen niet dat dit hun ondergang betekend .

Anna
Anna
4 maanden geleden

Demente mensen doen gekken dingen.
2 wereld oorlogen tegelijk lijkt me niet mogelijk, maar is het niet met Taiwan dan is het wel met Rusland.
De hele KLIEK rond deze OUDE DEMENTE MAN is totaal verziekt.