De Russische president Vladimir Poetin heeft commentaar geleverd op het huidige tegenoffensief van Oekraïne en gewaarschuwd voor de gevolgen voor Kiev van zijn pogingen om wat hij omschreef als “terreuraanslagen” te organiseren.

Tot dusver heeft Moskou “terughoudendheid” getoond in zijn reactie, benadrukte Poetin, maar hij waarschuwde dat dit kan veranderen. De president sprak op een persconferentie in Samarkand, Oezbekistan, in de marge van de top van de Shanghai Cooperation Organization, meldt RT.

“De speciale militaire operatie is geen waarschuwing, maar een speciale militaire operatie. We zijn getuige van pogingen om terreuraanslagen te plegen, pogingen om onze civiele infrastructuur te beschadigen. Wij reageren daarop met terughoudendheid, maar alleen voorlopig,” verklaarde Poetin.

Vrij recent hebben de Russische strijdkrachten een paar gevoelige aanvallen uitgevoerd, laten we zeggen een waarschuwing. Als de situatie zich zo blijft ontwikkelen, zal de reactie serieuzer zijn.

Oekraïne kampt met massale stroomuitval na Russische aanvallen op de infrastructuur

Hoewel de president niet aangaf op welke specifieke incidenten hij doelde, heeft het Russische leger de afgelopen week diverse belangrijke infrastructuurlocaties in Oekraïne onder vuur genomen.

De president ging ook in op het lopende tegenoffensief van het Oekraïense leger, dat door Kiev en zijn westerse medestanders al als een groot succes wordt gevierd. Alvorens conclusies te trekken, moet worden afgewacht “hoe het afloopt”, aldus Poetin.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Buitenlandse huurlingen schieten inwoners van de regio Charkov neer en filmen het op camera – NAVO nu direct betrokken

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Petra
4 maanden geleden

Tja, Putin probeert met zo weinig mogelijk geweld het probleem in oost-Ukraina op te lossen.

Is er meer geweld nodig, dan is dat spijtig, maar dan zal hij daar niet voor terugdeinzen.

Met alle wapens die onze Roverheid stuurt, wordt het dus alleen maar erger.

jef
jef
4 maanden geleden

Oorlog stopt men niet met wapens te leveren,US en Vk zijn de grote boosdoenders,tijd dat men die yankees hier buiten stampt,ze hebben al 15 oorlogen gevoerd en nog geen enkele gewonnen,aus met dat gespuis