De dramatische stijging van de energiekosten zal aanhouden, met een vertienvoudiging van de elektriciteitsprijzen in 2023, waarschuwt de Franse premier.

De energieprijzen zullen naar verwachting begin 2023 pieken, waarschuwde de Franse premier Elisabeth Borne woensdag, waarbij ze opmerkte dat de kosten van elektriciteit op de Europese markt wel eens tien keer hoger zouden kunnen liggen dan vorig jaar, meldt RT.

“De energieprijzen stijgen. Wat gas betreft, heeft de markt de prijs voor 2023 vastgesteld op vijf keer de prijs van 2021”, vertelde de premier op een persconferentie.

Eerder meldden Franse media dat de groothandelsprijs voor elektriciteit in Frankrijk volgend jaar een recordhoogte zal bereiken en meer dan 1.000 euro per megawattuur zal bedragen, tien keer zoveel als een jaar geleden.

Woensdag heeft Borne nieuwe regeringsmaatregelen aangekondigd om de stijgende gas- en elektriciteitsprijzen in Frankrijk te bestrijden. De regering heeft toegezegd de stijging van de gas- en elektriciteitsprijzen in 2023 op 15% te houden, een maatregel die de Franse begroting naar verwachting 16 miljard euro zal kosten.

Regeringen in heel Europa hebben al honderden miljarden euro’s gestoken in belastingverlagingen, uitkeringen en subsidies om de energiecrisis aan te pakken die de inflatie opdrijft, industrieën dwingt hun productie stop te zetten en de energierekeningen verhoogt met het oog op de winter.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Kim Dotcom: Geheim Amerikaans plan gelekt om Duitsland onherstelbaar te verwoesten – UPDATE

4 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Vilseledd
Vilseledd
4 maanden geleden

‘Voorspellen’, ja.

Lin
Lin
4 maanden geleden

Beetje onzinnig. Ik betaal nu van 230 euro in januari 2022 naar september 2022 500 euro. Met heel veel moeite kan ik dat nog betalen met mn AOW-tje. Het betekend wel: geen verwarming, de CV blijft op 10. Wel warm water en koken, de rest maar zien op te vangen met dekens en warme kleding. Als de prijzen naar het 10 voudige zouden gaan, zou dat voor mij ( als voorbeeld) betekenen 5000 euro per maand. Dat is natuurlijk gekkenwerk en bangmakerij, omdat niemand dat kan betalen ( behalve onze overheids mensen – die zullen best wel een warme kerst hebben)

Ravian
Ravian
4 maanden geleden

Met de welbekende “duurzame energie” kan hooguit een fractie van de wereldbevolking van energie voorzien worden, en dus prijzen ze energie gewoon de markt uit.
Straks dus gewoon WEL energie voor Klaus Schwab & Co, waaronder van die reetkevers zoals Fans Timmermans, en GEEN energie voor het gepeupel.
Zij van alle moderne gemakken voorzien in een “gated community”, en het gepeupel allemaal terug in de middeleeuwen.
Die mogen dan slavenarbeid en jonge beddenwarmers leveren.