Het Oekraïense leger is opgerukt naar gebieden die in handen zijn van geallieerde troepen in de Donbass. Het Westen heeft het over herovering. Voor de mensen ter plaatse is het het begin van genocide. Ze vluchten voor de Oekraïense troepen uit angst voor vervolging, marteling en moord. Het Westen zwijgt en kijkt de andere kant op.

Oekraïne voert al enkele dagen zijn lang aangekondigde tegenoffensief uit. Dat is gelukt. De geallieerde troepen trokken zich grotendeels zonder slag of stoot terug en hergroeperen zich. Oekraïne bezet nu grote gebieden die voorheen in handen waren van de geallieerde strijdkrachten – de Volksmilitie van Donbas en Russische troepen.

In de westerse media wordt deze opmars gevierd als een “herovering”. Men droomt van een ommekeer waardoor Oekraïne zijn “territoriale integriteit” zal herwinnen. Ter ondersteuning hiervan wordt opnieuw aangedrongen op meer levering van zware wapens.

De gevolgen voor de burgerbevolking worden door de Duitse media en in de Duitse politiek niet besproken, schrijft Gert Ewen Ungar.

Daar is men het erover eens dat de invasie van Rusland een daad van agressie is die een schending van het internationaal recht vormt en daarom moet worden veroordeeld. Oekraïne is het onschuldige slachtoffer van Russisch geweld, daar zijn de mensen in Duitsland het over de partijgrenzen heen over eens. Wapenleveranties zijn daarom niet alleen gerechtvaardigd maar ook noodzakelijk, is het argument.

Tegelijkertijd zijn er steeds meer aanwijzingen dat deze “herovering” gepaard gaat met een vendetta tegen de Russischtalige bevolking en tegen allen die de inname van de gebieden door de geallieerden als een “bevrijding” zagen. Het komt misschien als een verrassing in Duitsland, maar het Russische leger wordt in de Donbass niet gezien als bezetter. Tenminste niet door de meerderheid.

Oekraïne levert nu het bewijs dat de rechtvaardiging voor de “speciale militaire operatie” om genocide in Oekraïne te voorkomen niet door Rusland is verzonnen.

Het aantal internetschandalen op telegram groeit. Zoals deze, bijvoorbeeld. Deze groep somt vermeende collaborateurs en verraders van het stadje Volchansk op. Het is een uitnodiging tot lynchen. Degenen die daar worden aangeklaagd zijn gewone burgers.

De beschuldigingen zijn altijd hetzelfde. Leraren worden beschuldigd van lesgeven in het Russisch, ambtenaren van samenwerking met de Russische autoriteiten. Iedereen die een Russisch paspoort aanvroeg was schuldig.

Kiev heeft pas onlangs zorginstellingen in het administratieve district Charkov verboden hulp uit Rusland te aanvaarden. Het aannemen van zowel medicijnen als voedsel is verboden. Zelfs het accepteren van de Russische nationaliteit is strafbaar.

De Oekraïense invasie heeft daarom een grootscheepse vluchtelingenstroom uit de Donbass naar Rusland op gang gebracht. Sinds het begin van het conflict heeft Rusland volgens officiële cijfers meer dan vier miljoen vluchtelingen uit Oekraïne opgenomen. Deze vluchtelingen vertellen over Oekraïense wreedheden, over gerichte aanvallen op burgers, plunderingen en andere oorlogsmisdaden van het Oekraïense leger. Ze vertellen over een verheerlijking van het fascisme, zelfs in schoolboeken. In het Westen willen ze hier niets van weten. Oekraïne is het slachtoffer in deze oorlog. Iedereen die iets anders zegt wordt het zwijgen opgelegd.

Toch zijn de getuigenissen van de gebeurtenissen openbaar. Oekraïense soldaten en buitenlandse strijders verkondigen op sociale netwerken, lachend en met opgezwollen borstkas van trots, hun wil om de “orks”, de Russische ondermensen, uit te roeien. Nu het eindelijk zover is, laten ze het hun kijkers weten.

Veel draait om de Russische taal. Het gebruik ervan in de openbare ruimte is in Oekraïne bij wet verboden. Discriminatie van de Russische taal was een van de doorslaggevende factoren voor de escalatie in Oost-Oekraïne. De EU houdt zich grotendeels gedeisd gezien de duidelijk discriminerende taalwetten. Overigens verhult het soortgelijke discriminerende wetten tegen de Russische taal in de Baltische staten. Wat er nu in Oekraïne gebeurt, bewijst dat alle zorgen van Rusland volkomen terecht waren – Oekraïne is klaar voor genocide.

Oekraïne is een diep verdeeld land waar ruw nationalisme is gekweekt. Oekraïne is een hel van haat geworden door de westerse invloed. Duitsland was en is hier ook bij betrokken. Naast vele andere actoren gooit de door de staat gefinancierde denktank “Centre Liberal Modernity” olie op het reeds fel oplaaiende nationalistische vuur, met de volle bedoeling en kennis van wat het daar doet. Maar deze denktank staat niet alleen. De Heinrich Böll Stichting doet dat, evenals andere aan de partij gelieerde stichtingen en door de staat gesponsorde NGO’s. Duitsland is dus medeverantwoordelijk voor wat er de komende dagen en weken in Oekraïne zal gebeuren.

Natuurlijk kan de politiek ook deze keer rekenen op de Duitse media, die de mantel der stilte over de pogroms in Oekraïne zullen uitspreiden. Maar dat doet ze niet verdwijnen. Buiten het westelijk halfrond is bekend wie in groten getale de wapens levert waarmee Oekraïense burgers worden gedood.

In het algemeen moet worden opgemerkt dat het Westen extremisme kweekt waar het ook binnenvalt. In het Midden-Oosten bevordert het Westen het islamisme wanneer het zijn zaak dient na een staatsgreep. In Oekraïne werd extremisme bevorderd, dat overigens volledig in strijd is met alle zo vaak aangehaalde waarden van de EU.

Openlijk racisme, lynchwetten, discriminatie van de Russischtalige bevolking tot en met fysiek geweld, marteling en moord – alles waar Oekraïne al voor staat zal de komende dagen nog intensiever worden. Voor een aanzienlijk deel van de Oekraïense bevolking staan de autoriteiten in Kiev niet voor westerse waarden, democratie of vrijheid, maar voor onderdrukking en discriminatie. Het is tijd om hier ook in Duitsland nota van te nemen. De Duitse media hebben gezwegen over de geweldsexcessen in Oekraïne. Tegelijkertijd maakt dit de wereld duidelijk dat Duitsland niet aan de kant van recht en rechtvaardigheid staat.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Buitenlandse huurlingen schieten inwoners van de regio Charkov neer en filmen het op camera – NAVO nu direct betrokken

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Petra
4 maanden geleden

Berichten als dit zouden nu gewoon door de Nederlandse en Vlaamse Main Stream Media gepubliceerd moeten worden.

Want dit moet nu SNEL gestopt worden!

Zoniet, dan zullen de gevolgen verschrikkelijk zijn.

Johan
Johan
4 maanden geleden
Antwoord aan  Petra

Dat zal u hier niet vernemen in de media, wie daar wel over bericht kan Nederland niet meer in zonder vervolgd te worden of komt op de EU dodenlijst te staan.

https://freesuriyah.eu/2022/09/14/myrotvorets-is-geen-oekraiense-dodenlijst-maar-een-dodenlijst-van-de-cia-en-navo/

Hagar
Hagar
4 maanden geleden

Deze hele boycot en haatpraat en oorlogstokerij tegen Rusland (Verhofstad, Charles Michel, von der Leyen, Macron, Tony Blinken, Viktoria Nuland, Zelensky, Boris Johnson, Liz Truss, enz…..) doet heel erg denken aan wat er in 1933 gebeurde:

Judea Declares War on Germany!

https://www.wintersonnenwende.com/scriptorium/english/archives/articles/jdecwar.html

De Führer was in 1933 Rijkskanselier geworden, en wilde o.a. de macht van de Joden in Duitsland inperken.

Het internationaal georganiseerde Jodendom organiseerde daarom een wereldwijde economische, financiële, ideologische, politieke en mediatieke oorlog tegen Duitsland, met de bedoeling uiteindelijk een militaire alliantie samen te brengen voor een echte oorlog.

En na een paar jaar lukte het hen om een internationale alliantie tegen Duitsland op de been te brengen, en dit leidde tot het grootste bloedbad aller tijden: WO2

Toen was de oorlogstokerij tegen Duitsland gericht, nu is het tegen Rusland gericht.

Namets
Namets
4 maanden geleden

Ik had vroeger een poster waar op stond; IK BEN VAN NAAR DE OORLOG EN WIL DAT ZO HOUDEN OOK!!
Ik ben nu 62 en bang dat wij(Wereldbevolking) de Uitgelokte WO 3 nog gaan meemaken!
Het totaal corrupte Westen met Schurkenstaat US
en de Slappe Ruggegraatsloze NAVO Landen en olv de WEF/NWO Pshyopaten
zullen alles uit de kast halen om de Russen uit te lokken om de Derde WO te starten.
Amerikaanse en Engelse. Gestoorde Politici denken dat zij een Nucliaire Oorlog van Rusland kunnen winnen.
Compleet gestoord.
De aankomende WO 3 zal alles maar dan ook alles VERNIETIGEN!!