Er zij op gewezen dat ongeveer 2.000 buitenlandse huurlingen uit de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Polen en andere landen aanwezig zijn in de Oekraïense eenheden die in de regio Charkov vechten, meldt Tass.

Huurlingen schieten op inwoners van de regio Charkov en filmen dit op camera om later Russische militairen te beschuldigen, zei Vitaly Ganchev, hoofd van het militair-civiele bestuur van de regio, tijdens een uitzending van Rossiya-24 TV.

“De situatie is gecompliceerd en nog steeds alarmerend vanwege het feit dat de mensen die eruit konden komen, vreselijke dingen zeggen over wat er nu gebeurt in Kupyansk en Veliky Burluk. Het lijkt erop dat huurlingen rondrijden en mensen neerschieten, en dit alles wordt gefilmd,” zei hij, “Ik neem aan dat ze deze steden moeten opruimen en doen alsof het in feite Russische troepen waren, dat ze mensen hebben gemarteld, [en dat daarom] lijken in de straten liggen.”

Eerder meldde Ganchev dat de afgelopen dagen 5.000 mensen van het grondgebied van de regio Charkov naar de Russische Federatie konden evacueren. Tegelijkertijd is het nu al onmogelijk om het noorden van de regio te verlaten, en de Oekraïense strijdkrachten zijn daar begonnen met repressieve maatregelen.

Een vertegenwoordiger van de veiligheidsdiensten van de regio heeft tegenover TASS verklaard dat ongeveer 2.000 buitenlandse huurlingen uit de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Polen en andere landen aanwezig zijn in de Oekraïense eenheden die in de regio Charkov vechten.

Souhtfront meldt ook de directe inzet van NAVO troepen:

De offensieve operatie van de strijdkrachten van Oekraïne en de NAVO in de regio Charkov was gepland door het Amerikaanse legercommando. Ongeveer 200 eenheden zware militaire voertuigen en tot 9 duizend soldaten waren betrokken bij het offensief. Naar verluidt was elke derde soldaat die onder het Oekraïense vaandel opereerde een burger van een NAVO-lidstaat. Deze troepen waren 4-5 keer superieur aan de eenheden van de DPR, LPR en Rusland die hun posities in de regio verdedigden.

Het hoofddoel van het Oekraïense offensief was een flankaanval, omsingeling en vervolgens vernietiging van de Russische groepering in het gebied van Balakleya, Kupyansk en Izyum.

Het Russische commando voorspelde de aanval van grote troepen van Oekraïne en de NAVO in deze richting. Het was zich ervan bewust dat het uiterst moeilijk zou zijn het offensief van de vijand in te dammen met de troepen waarover het beschikte. Het was ook vrijwel onmogelijk om tijdig voldoende versterking over te brengen zonder andere gebieden aan andere frontlinies te verzwakken.

De risico’s inschattend, besloot het Russische leger om zwak versterkte posities te verlaten en troepen terug te trekken naar nieuwe linies en de communicatielijnen recht te trekken.

Voor het begin van het Oekraïense offensief werden burgers die ermee instemden naar het grondgebied van de Russische Federatie te verhuizen, geëvacueerd uit de bedreigde nederzettingen.

Van 6 tot 11 september trokken Russische eenheden zich op georganiseerde wijze terug onder dekking van speciaal georganiseerde eenheden. Met behulp van mobiele verdedigingstactieken vernietigden de Russische militairen het plan van Kiev en de NAVO om de Russische groepering te omsingelen.

Tegelijkertijd werden er door het Russische leger duidelijke fouten gemaakt. Het gebied voor de voorste stellingen werd niet ontmijnd. Eenheden aan de frontlinie hadden de facto niet meer dan 30 procent van het op de lijst vermelde militaire personeel. De soldaten waren niet naar behoren voorzien van antitankwapens. Ook de inlichtingendienst aan het front liet het afweten. Als gevolg daarvan was de artilleriedekking van de terugtrekking in de eerste dagen van het Oekraïense offensief ondoeltreffend.

Nu, op 12 september, zijn de Russische troepen met minimale verliezen teruggetrokken naar nieuwe posities langs de oostelijke oever van de Oskol-rivier. Intussen bevestigen beide partijen dat de Oekraïense en NAVO-eenheden aanzienlijke verliezen in mankracht hebben geleden.

Oekraïne verloor duizenden soldaten in tegenoffensief - Moskou

Bijna het gehele grondgebied van de regio Charkov kwam onder de controle van Kiev met minimale schade aan de infrastructuur van de steden. Onmiddellijk na de overname van de nederzettingen begon het Oekraïense leger met repressie tegen de pro-Russische bevolking, waarbij het Verdrag van Genève betreffende de bescherming van burgers in oorlogstijd werd geschonden. De eerste gevallen van executies zijn reeds gemeld.

Grote Russische reserves worden overgebracht naar de slagvelden. De strategisch belangrijke nederzetting Krasny Liman is nog niet door het Oekraïense leger ingenomen. De gevechten gaan door.

Afgelopen nacht hebben raketaanvallen de grootste elektriciteitsvoorzieningen in Oost-Oekraïne getroffen. De ineenstorting van het elektriciteitssysteem trof netwerken in de regio’s Kharkiv, Sumy, Dnipropetrovsk, Zaporozhye, Odessa, Donetsk en Kiev. Tot dusver is de stroomvoorziening nog niet volledig hersteld.

Oekraïne kampt met massale stroomuitval na Russische aanvallen op de infrastructuur

Het gewapende conflict in Oost-Oekraïne is uiteindelijk uitgelopen op een staat van oorlog tussen Rusland en de NAVO, met onvoorspelbare resultaten voor alle partijen in het conflict.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Een tweede Bucha ligt in de lijn der verwachtingen:

Onmenselijke valse vlag operatie in Bucha, Oekraïne

3 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Namets
Namets
4 maanden geleden

Het wordt nu echt tijd dat het Arrogante Misdadige Westen een vreselijk pak slaag krijgt van Rusland ookal zou dat betekenen dat er WO3 ontstaat.
Wat de pshyopatische Globalisten voorhebben met de Wereldbevolking moet gestopt worden desnoods door een Russisch offensief daar zijn weerga niet kent.
Schurkenstaat US/WEF en de Corrupte Ruggegraatsloze NAVO moeten op hun plaats gezet worden.

BoerkeUitBrabant
BoerkeUitBrabant
4 maanden geleden
Antwoord aan  Namets

Ik denk dat Putin inderdaad niet anders zal kunnen dan de fluwelen handschoen af te werpen en hard teru te slaan. Zie:

Kritiek op Russische leger zwelt aan, zelfs staatsgreep wordt niet langer uitgesloten | Buitenland | pzc.nl

Let wel, dit zijn geen pro Oekrainse of Westerse critici, maar critici die menen dat Rusland te lief is geweest.

mensje
mensje
4 maanden geleden
Antwoord aan  Namets

De nederlandse regering en het “koningshuis” doen ijverig mee met de “globale elite” met hun demonen in zich!

Marianne
Marianne
4 maanden geleden
Antwoord aan  Namets

Een paar strategisch gerichte bommen zouden de wereld een hoop ellende kunnen besparen.

pipo
pipo
4 maanden geleden

het wordt tijd dat Rusland zijn modern materiaal gaat gebruiken waarmme hij ganse frontlinies in een klap kan vernietigen sorry voor de soldaten die daarbij sneuvelen

Namets
Namets
4 maanden geleden
Antwoord aan  pipo

Ik vertrouwt geen enkel land meer ook China en Rusland zijn vol aan boord bij de WEF.
Ze spelen een spel deel 2 van de Plandamie de Oekraine hoax.
Vandaar dat wij totaal geen enkel ingang meer hebben wat daar werkelijk gebeurt.
Want als Rusland zo goed bezig waarom hebben ze dan wel meegedaan aan de Nep Virus Plandamie?
Daar wel eens over nagedacht?
Heel toevallig hebben de gecreerde Sancties Rusland juist geholpen en ik geloof niet in toevalligheden.
Ik denk dat wij massaal belazerd worden door alle Grootmachten en Landen die aan Oekraine oorlog deelnemen.
Rusland en China doen net zo hard mee met de Grote Reset

Namets
Namets
4 maanden geleden

Het wordt nu echt tijd dat Putin ingrijpt want ik begrijp het niet waarom hij zo treuzelt om het keihard te spelen.
Of Rusland speelt het grote Reset Spel mee.
Ik verdenk Putin hier al tijden van.
Omdat hij net zo hard mee deed met de Nep Covid plandamie en zijn bevolking de spuiten opdrong.
Rusland is niet de grote redder nee het is eigen gewin.
De Oeklraine oorlog stinkt van alle kanten
We worden belazert door alles en iedereen.