Sinds Covid in maart 2020 van start is gegaan, is de drang om cashloos te worden meedogenloos geweest. Onophoudelijk gepusht door de media, vooral door Ierlands staatspropagandazender RTE, The Irish Times en The Independent. Dit is niet alleen een Ierse of Britse kwestie, maar gebeurt wereldwijd, meldt ThreadsIrish.

In dit artikel ga ik de Ierse tijdlijn als voorbeeld gebruiken om u precies te laten zien hoe ze een cashloze maatschappij proberen te normaliseren. Als u dit buiten Ierland leest, kunt u er vrij zeker van zijn dat soortgelijke trucs al zijn toegepast, waar u ook woont.

De grote samenzweringstheoreticus David Icke werd in 1996 bespot, belachelijk gemaakt en uitgelachen omdat hij sprak over een cashloze maatschappij, een centrale wereldbank en een wereldmunt. De enigszins ongemakkelijke waarheid is echter dat hij gelijk had. Laten we niet vergeten, dat was 25 jaar geleden.

Sindsdien wordt er in landen over cashless gaan gediscussieerd en worden er artikelen in de openbaarheid gebracht. In 2018 schreef RTE

Ierland heeft nog een lange weg te gaan voordat het een cashloze samenleving wordt

Maar toen gebeurde er iets interessants. Covid deed op wonderbaarlijke wijze zijn intrede en alles veranderde. In dezelfde maand dat Covid een ding werd, in maart 2020, kwam de discussie over cashless gaan weer terug in het publieke domein. Waarschijnlijk gewoon toeval, daar ben ik zeker van.

De Irish Times publiceerde een artikel in maart 2020 –

Cashless wereld: Worden we er rijker of armer van?

Ierland wordt geleidelijk aan cashloos. Is het gemak het verlies van privacy waard?

Sommige burgers waren snel van slag en stuurden brieven naar The Irish Times waarin zij hun ongenoegen uitten

Daarna gingen Ierland en landen over de hele wereld binnen enkele weken achter elkaar op slot. Jon Williams, hoofd van RTE, tweette een lijst van Covid 19 beperkingen.

Verstopt in de lijst was er één die velen gemist zouden hebben:

“Aanzienlijke verhoging van het geldbedrag dat beschikbaar is voor girale kaarttransacties”.

Toen werd er een heel slimme opzettelijke truc uitgehaald. Vertel iedereen dat je covid kon krijgen door contant geld en biljetten te gebruiken. Al vroeg begonnen winkels alleen nog maar kaarten te accepteren en de grote overheidsdruk naar een cashloze samenleving was goed op gang gekomen.

In juni 2020 had RTE Radio 1 een segment met de titel “A Cashless Society”, waarin consumentenjournalist Siobhán Maguire samen met Sarah McInerney de gevolgen besprak van het niet gebruiken van contant geld ten tijde van de pandemie en of dit het nieuwe normaal is.

Volgens de podcast had de WHO sinds 9 maart geadviseerd om cashloze transacties te gaan gebruiken in verband met Covid. Interessant, aangezien de lockdowns pas in de twee weken daarna werden doorgevoerd. Daar kan toch niets ongewoons aan zijn !!

Misschien bent u de propaganda vergeten die in maart 2020 ook uit China kwam. Afgezien van mensen die op straat vielen en stierven, verbrandden de Chinezen geld vanwege de mogelijke verspreiding van Covid.

Vanaf het allereerste begin van Covid werd het concept van cashless bewust in het onderbewustzijn van het publiek gezaaid, zodat we aan het idee zouden wennen.

In juli 2020:

Jurys gaat vanaf volgende maand gefaseerd cashloze hotels heropenen

Toen de winter van 2020 naderde, werd de angstfactor weer opgedreven. De Irish Independent vertelde ons dat het:

“Virus kan tot vier weken besmettelijk blijven op telefoonschermen en bankbiljetten”

Het artikel zei:

“Wetenschappers van het Australische Centre for Disease Preparedness toonden aan dat SARS-CoV-2 “extreem robuust” is en 28 dagen overleeft op gladde oppervlakken zoals glas van gsm-schermen en plastic bankbiljetten bij kamertemperatuur, of 20C.

Zij vonden de langere overlevingstijd van SARS-CoV-2 op bankbiljetten “van bijzonder belang, gezien de circulatiefrequentie en de mogelijkheid tot overdracht van levensvatbare virussen tussen personen en geografische locaties”.

Dit was echt heel slim. Niet alleen verspreidden munten en biljetten Covid, maar als je naar het buitenland reisde, kon je ook Covid bij je hebben en het dus verspreiden. Uiteraard werd er geen bewijs geleverd voor deze schandalige bewering.

Dat weerhield RTE-presentator Ryan Tubridy er niet van om het ook in de Late Late Show te vermelden. De meest bekeken tv-show van Ierland greep het coronavirus aan om ons over te halen over te schakelen op een contactloze, cashloze maatschappij.

Er was geen houden meer aan. In januari 2021 bracht The Independent een podcast uit genaamd

The Big Tech Show: The case for cashless

De pandemie heeft van Ierland – en van elk ander land – een grotendeels cashloze samenleving gemaakt. Van Apple Pay op je horloge tot Revolut op je telefoon, cash is in het dagelijks leven vervaagd.

https://www.independent.ie/podcasts/the-big-tech-show/the-big-tech-show-the-case-for-cashless-39946671.html

Een gemeenschappelijk thema van deze podcasts is dat de presentatoren en gasten praten over geld in hun portemonnee sinds de covid uitbrak en gewoon kaarten gebruiken om voor alles te betalen.

Een van de gasten in de show was Stephen Kinsella, Associate Professor of Economics aan de Kemmy Business School van de Universiteit van Limerick. Wat ze in de show vergaten te vermelden was dat Kinsella lid is van het Wereld Economisch Forum.

In de podcast spraken ze over Zweden dat de maatschappij vanaf 23 maart 2023 geen contant geld meer zou hebben. Ze zeiden ook dat het veiliger is voor mensen om geen contant geld bij zich te dragen, omdat overvallen dan zouden stoppen. Vergeet niet dat dit voor uw veiligheid is !! Dit was gewoon meer zaaien van de cashless idee.

Zes maanden later werd er in de media opnieuw gesproken over een digitale euro. RTE publiceerde een artikel met de titel:

Bent u klaar voor de digitale euro?

en links naar Christine Lagarde en interviews met de Europese Centrale Bank

https://www.rte.ie/brainstorm/2021/0525/1223746-digital-euro-ecb-cryptocurrency/

en een week later toevallig nog een artikel met de titel:

ECB komt dichter bij ‘digitale euro’

De Europese Centrale Bank is ook lid van het WEF

De grote mobiele operator Three heeft ook zijn voornemen kenbaar gemaakt om in al zijn winkels in Ierland op cashless over te stappen.

https://www.independent.ie/business/technology/news/three-to-become-the-first-retail-stores-in-ireland-to-go-completely-cashless-40720322.html

RTE, The Irish Times en The Independent deden nu het voorwerk voor de regering om een cashloze maatschappij in te voeren. Op 24 augustus 2021 werd in de Claire Byrne show nog een 12 minuten durend segment gewijd aan de cashless society.

De meerderheid van de mensen die werden ondervraagd over hun bestedingsgewoonten zeiden voor het grootste deel dat ze kaarten gebruikten. Gewoon een toeval natuurlijk.

Cashless gaan blijkt echter niet zo eenvoudig te zijn als het was in vergelijking met iedereen overtuigen van de Covid hoax. In juli 2022 kwam Allied Irish Banks (AIB) in opspraak over plannen om de cashdiensten in 70 filialen af te schaffen als gevolg van “onbehagen bij het publiek”. AIB moest zijn besluit om 70 filialen in cashloze faciliteiten om te zetten, terugdraaien na een massaal verzet.

https://www.independent.ie/business/personal-finance/banking/aib-climbs-down-over-plans-to-remove-cash-services-from-70-branches-due-to-public-unease-41859301.html

De Ierse minister van Financiën, Paschal Donohoe, juichte de ommekeer blijkbaar toe. In een verklaring zei hij dat banken “een sleutelrol spelen bij het in stand houden van de geldstroom door de economie en het waarborgen van passende toegang tot retailbankingdiensten voor iedereen in de samenleving, ook de kwetsbaren”.

Independent.ie onthulde hoe de heer Donohoe en de rest van de coalitie in het ongewisse werden gelaten over het controversiële plan van de bank om haar filialen te degraderen.

Maar dit is complete en volslagen onzin. Donohoe was perfect op de hoogte van de plannen van AIB. Ze waagden een gokje en testten het water uit om te zien of het goedgelovige Ierse publiek het zou accepteren. Dat deden ze niet en hij distantieerde zich vervolgens van de reactie die het kreeg.

Donohoe en zijn vriendjes in het WEF zijn er niet mee weggekomen, maar ze zullen het ongetwijfeld opnieuw proberen. Donohoe en AIB zijn ook beide WEF-lid.

Het ging er niet bepaald beter aan toe op het cashless front toen in augustus gratis eten en drinken werd verstrekt aan de aanwezigen bij een American football-wedstrijd in het Aviva Stadium na een technisch probleem waardoor kaartbetalingen niet konden worden uitgevoerd.

Het Aviva had besloten om cashless te gaan en zag dat kaarttransacties twee uur lang niet konden worden verwerkt als gevolg van een probleem met de betalingsprovider.

Dit probleem had kunnen worden opgelost door contant geld te accepteren, maar in plaats daarvan verloren zij een klein fortuin.

https://www.thejournal.ie/aviva-stadium-american-football-free-food-and-drink-5851927-Aug2022/

Maar de media en de regering geven het niet gemakkelijk op. Ze zaaien voortdurend het idee om cashloos te gaan werken. RTE heeft op 3 september 2022 geprobeerd er een draai aan te geven en de mensen ervan te overtuigen dat contant geld de minderbedeelden geld kan kosten.

Ze proberen het steeds te normaliseren. Is het niet grappig hoe alle grote media hetzelfde verhaal op hetzelfde moment brengen. Het is bijna alsof ze hetzelfde verhaal willen brengen.

Twee dagen na het RTE-artikel stond in The Irish Times een interview met Gavan Reilly, een journalist van Virgin Media Television. Hij zei –

De laatste keer dat ik in Ierland geld heb opgenomen bij een geldautomaat was in februari 2020′.

Dit stond in de hoofdtekst van het interview, maar werd opzettelijk als kop gebruikt.

Grappig dat ze nooit de gemiddelde gozer op straat interviewen. De reactie zou iets anders kunnen zijn.

Slechts een paar dagen geleden, op 7 september, had RTE weer een segment genaamd Cashless Society op de Claire Byrne Show. Ze lijken de laatste 2,5 jaar veel programma’s te hebben met de naam Cashless Society.

Maar deze keer werkte het averechts. Ik weet niet zeker of de onderzoeker het verpest heeft en de gasten niet goed onderzocht heeft, maar ze waren erg tegen de cashloze maatschappij.

Gast en gecertificeerd financieel planner Bob Quinn zei een aantal zeer opmerkelijke dingen. Hij zei

“Elke transactie die cashloos is kan worden gecontroleerd, elke transactie kan worden belast”

Hij vervolgde toen –

“Contant geld is nodig voor mensen zonder papieren, zonder bank, voor jongeren die niet kunnen pinnen.

Deze twee zinnen van Bob Quinn vatten alles samen wat je moet weten over wat de ‘machthebbers’ proberen te doen.

Zodra het cashloos is, zit u in een digitaal ID-systeem met digitale munten van de Centrale Bank (CBDC). Alles wat je doet zal worden gevolgd, getraceerd en bewaakt. Alles kan worden afgesloten in een mum van tijd. Iedereen zal in het systeem zitten.

Ik ben er niet helemaal zeker van of het interview ging zoals het bedoeld was, aangezien RTE altijd een agenda heeft. Misschien gooiden ze ons een kruimel toe, zoals ze van tijd tot tijd doen.

Het enige verontrustende dat gast Jimmy Smith zei, was dat cashless gaan “onvermijdelijk” was. Misschien wil RTE de bevolking laten geloven dat het onvermijdelijk is, want dat was hetzelfde woord dat in een eerdere Claire Byrne show werd gebruikt. Als dat zo is, dan denk ik dat het interview een averechts effect heeft gehad. Misschien hebben ze per ongeluk een paar mensen meer wakker gemaakt. Het is ook zeer onwaarschijnlijk dat Jimmy & Bob weer op RTE worden toegelaten, omdat hun standpunten niet in het verhaal passen.

Er zijn maar weinig toevalligheden in de afgelopen 2,5 jaar. Sommigen zullen naïef beweren dat het Coronavirus zich aandiende als een kans voor bedrijven om cashloos te worden. Maar dat is helemaal niet wat er gebeurd is. Iedereen met een half brein kan zien dat elke stap zorgvuldig is georganiseerd, van de WHO die verklaringen aflegde voordat de lockdowns begonnen, tot de propaganda van de verspreiding van het covirus op biljetten en munten, tot het verbranden van de biljetten, tot de connecties van het WEF op podcasts en in de regering, en tot de media die onophoudelijk zendtijd gaven aan de cashloze samenleving.

De propaganda voor de “Grote Financiële Reset” van de cashloze maatschappij is in volle gang en zou leiden tot meer controle voor de machthebbers, ten nadele van de armen. Als een digitale ID en een digitale munt worden ingevoerd, is de volgende stap een sociaal kredietscore systeem, net als in China. Daar hoef je echt niet over na te denken. ….


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Bank voor Internationale Betalingen (BIS) chef spreekt over ‘absolute controle’ van geld

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rachel Zimmermann
Rachel Zimmermann
6 maanden geleden

Robin de Ruiter maakte al in 1989 in zijn boek DE 13 SATANISCHE BLOEDLIJNEN, dus jaren voordat David Icke, melding van dit gegeven.

David Icke´s eerste boek was overigens grotendeels overgenomen van Frits Springmeier´s boeken.

Petra
6 maanden geleden

Een ademhalingsvirus verspreidt zich NIET via besmette objecten zoals bankbiljetten. Dat is een leugen. Handen wassen helpt dus niets tegen zo’n virus.

Cashless is leuk als de stroom uitvalt. Aan dat laatste wordt keihard gewerkt. De onbenulligheid van wat het WEF volk doet druipt er soms echt vanaf.

Anoniem
Anoniem
6 maanden geleden

“… en 28 dagen overleeft op gladde oppervlakken zoals glas van gsm-schermen en plastic bankbiljetten” Plastic bankbiljetten? Je bankpas dus. Allemaal lekker in dezelfde gleuf doen en voila. Dus afschaffen en verbieden die gsm schermen en die “plastic bankbiljetten” en alleen nog maar betalen in cash! Altijd en overal.

Johan P
Johan P
6 maanden geleden

Er wordt hier in de VS ook aan gewerkt. Het probleem is dat wettelijk gezien cash het enige echte wettelijk erkende middel is. Plaatsen waar men probeert te forceren dat men met plastic betaalt verliezen vaak veel klanten, ondanks dat de meeste Amerikane vrijwel alles met plastic betalen.
Een ander ‘probleem’ is dat er nog heel veel zilveren munten in omloop zijn, die door de ‘complotdenkers’ (zoals ik) worden gekocht. Verzamelaars willen de munten in mint-conditie, maar mensen zoals ik willen ze gewoon voor het zilvergehalte. Dergelijke munten zijn ook als de zaak klapt namelijk nog een nuttig ruilmiddel (en wat is geld anders dan een ruilmiddel, een schakeltje om het ruilen van zaken te vergemakkelijken zodat ik geen 6 1/2 vis hoef te ruilen voor een broek, of 3 vissen zou moeten accepteren voor een van mijn kippen, waarbij die vissen misschien niet meer eetbaar zijn tegen de tijd dat ik ze wil gebruiken).
Goud en zilver zijn door de geschiedenis heen altijd gebruikt als geld/ruilmiddel en zal indien men alles geforceerd cashloos maakt op de zwarte markt, of in onderlinge ruilhandel, wederom gebruikt worden.
En uiteraard zal directe ruilhandel dan ook weer een vlucht nemen.