Giorgia Meloni en Matteo Salvini, de hoofdrolspelers van een coalitie die op koers ligt om de algemene verkiezingen in Italië deze maand te winnen, poseerden vorige week samen in een warme omhelzing aan zee op Sicilië in een show van eenheid, meldt de extreem-linkse Guardian.

Meloni, de chef van de Broeders van Italië die premier zou kunnen worden, en die in het verleden de relatie van de twee heeft vergeleken met die van Romeo en Julia, zei: “De foto is het beste antwoord op de verzinsels van links over vermeende verdeeldheid.”

Slechts enkele dagen later waren de scheuren tussen haar en Salvini, de leider van de Liga, te zien op een conferentie in Cernobbio, aan de oevers van het Comomeer, waar ze het oneens waren over een van de belangrijkste thema’s van het moment – sancties tegen Rusland vanwege zijn invasie in Oekraïne.

Hoewel zowel de Broeders van Italië als de Liga de oorlog hebben veroordeeld, zei Salvini, die ooit vol lof was over Vladimir Poetin en in 2017 zelfs een samenwerkingspact ondertekende met de partij Verenigd Rusland van de Russische president, dat de sancties niet werkten en in plaats daarvan “Europa en Italië op de knieën brachten”.

Salvini verbreekt de gelederen: Beëindig energiesancties tegen Rusland want we liggen op onze knieën

Meloni betoogt dat de sancties werken en wijst op een aanzienlijke vertraging van de groeivooruitzichten van het Russische bbp. Sinds het begin van de oorlog is ze resoluut voorstander van het sturen van wapens naar Oekraïne, terwijl ze de internationale gemeenschap ervan verzekert dat ze pro-Europa en pro-Atlanticistisch is.

Haar houding is een duidelijke verandering ten opzichte van haar kritiek op de sancties tegen het Kremlin als gevolg van de annexatie van de Krim in 2014, die ze beschreef als een “slachting” onder Italiaanse bedrijven. Het is een enigszins verrassende verschuiving van de leider van een partij waarvan de aanhang grotendeels tegen de laatste reeks sancties is. En volgens een opiniepeiling deze week is iets meer dan de helft van de Italianen tegen de maatregelen, vanwege de sterke impact die ze hebben op de kosten van levensonderhoud.

Maar Meloni heeft de wind in de zeilen – Broeders van Italië, gaat aan kop in de opiniepeilingen – en haar aanpak lijkt tweeledig: proberen de kiezers te paaien en tegelijk de internationale waarnemers gerust te stellen.

“Langzaam maar zeker heeft ze begrepen dat ze het zou kunnen maken, en eindigen als premier,” zei Sofia Ventura, een hoogleraar politiek aan de Universiteit van Bologna. “Dus heeft ze een gokje gewaagd. Ze wil de publieke opinie niet bang maken, en is zich ervan bewust dat het leiden van het land betekent dat ze moet laten zien dat ze 100% Atlanticist en Europees is.”


Dissident:

Ze beseft dat elk Europees land een kolonie is van de VS dat in handen is van de Neocons, en is bereid zich te verhoeren, ipv. in opstand te komen tegen de Yanks en te eisen dat ze opdonderen.

Alles voor haar eigen macht, haar positie, door een beetje op te rijden tegen de bezetter. Het is walgelijk. Hoerengedrag. En ze krijgt niet eens betaald. Persoonlijk waarschijnlijk wel, maar de Italianen betalen de rekening.

Eis dat de 6e vloot opsodemietert uit Napels of neem die waardeloze rotbootjes in beslag, confisqueer de kernwapens van de bezetter, en richt die dingen op Londen, Washington en Tel Aviv.

De Amerikanen kunnen er niks tegen doen, die liggen in de kreukels. Het is tijd dat Europa zelfstandig wordt en zich ontdoet van het door de yanks opgelegde EU-juk.

Genoeg is genoeg.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Ik zal het niet van mijn website verwijderen, maar ik neem alles terug dat ik zei in dit stuk.

Giorgia Meloni is gewoon een goedkope zio-con-snol:

Blonde Lombardijnse fascistische mammie Giorgia Meloni voor president

Vrouwen zijn ongeschikt.

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
marta
marta
6 maanden geleden

Niet stemmen naar een false oxide blondine.

Bas
Bas
6 maanden geleden

Het is een politicus. Die liegen al als ze adem halen. Narcisme en corruptie is hun grootste kwaliteit.

Giovanni
Giovanni
6 maanden geleden
Antwoord aan  Bas

Exact!

marta
marta
6 maanden geleden

Er moet meer armoede in Italië komen voor de zombies en tegen de rijkdom van de Vaticaan.

Giovanni
Giovanni
6 maanden geleden

Ik heb het eerder gezegd; vertrouw niet op Meloni want zij gaat met de elite om. Net als Salvini. Italië heeft een flinke volksopstand nodig die zijn weerga niet kent.