Het aantal sterfgevallen in de Australische staat Victoria, waar 95 procent van de volwassenen Covid-vaccins heeft gekregen en de meeste zijn geboosterd met mRNA-vaccins, steeg in augustus tot het hoogste niveau in ten minste 13 jaar – ver boven het vijfjarig gemiddelde.

Victoria biedt bijna unieke data: bijna-realtime rapportage over sterftetrends bij miljoenen mensen die zwaar gevaccineerd zijn maar weinig blootstelling aan Covid hebben gehad voordat ze een prik kregen, schrijft Alex Berenson.

Het beeld wordt steeds grimmiger.

Victoria registreerde in augustus 4.896 sterfgevallen door alle oorzaken, 27% meer dan het maandelijkse gemiddelde van de vijf voorgaande augustusmaanden. Het sterftecijfer in Australië piekt gewoonlijk van juni tot augustus, de winter van het zuidelijk halfrond, maar het cijfer is slechts de laatste in een verontrustende trend.

Tot nu toe heeft Victoria in 2022 32.533 sterfgevallen geregistreerd, 20 procent boven het gemiddelde in dezelfde periode van acht maanden van 2017 tot en met 2021. Victoria heeft sinds februari in vijf maanden meer dan 4000 sterfgevallen gehad; in de voorgaande twaalf jaar werd die drempel slechts in zeven maanden overschreden.

In het algemeen is het aantal sterfgevallen in Victoria in een zeer smalle bandbreedte gedaald. In elk jaar van 2017 tot 2021 meldde de staat tussen 26.350 en 27.800 sterfgevallen voor de acht maanden van januari tot augustus.

Nu niet meer.

(Een van deze getallen is niet zoals de andere:)

Bron

Een groot deel van de stijging van dit jaar is te wijten aan Covid-gerelateerde sterfgevallen. Net als de rest van Australië heeft Victoria in 2022 te maken gehad met een golf van Covid-besmettingen en -doden, ook al is 70 procent van de volwassenen en bijna 90 procent van de mensen boven de 60 niet alleen gevaccineerd, maar ook geboosterd.

Meer dan tweederde van de Covid-doden in Victoria heeft zich in 2022 voorgedaan – het equivalent van ongeveer 200.000 doden in de Verenigde Staten – ook al wordt Omicron als aanzienlijk milder beschouwd dan eerdere varianten.

Tegelijkertijd is het aantal sterfgevallen door andere oorzaken ook aanzienlijk gestegen, en de stijgende aantallen gevallen van zowel Covid als andere ziekten hebben het ziekenhuisstelsel van de staat zwaar onder druk gezet. De wachttijden voor niet-spoedeisende operaties zijn nu meer dan zes maanden in veel ziekenhuizen, vergeleken met drie of vier vorig jaar.

Victoria is de op één na dichtstbevolkte staat van Australië, met ongeveer 7 miljoen mensen, die vooral in en rond de stad Melbourne wonen. Net als in heel Australië is ook hier sprake van zeer strenge lockdowns; in september 2020 arresteerde de politie een zwangere vrouw wegens het “aanzetten” tot een protest tegen de lockdown.

Het rapporteert maandelijkse aantallen sterfgevallen door alle oorzaken ongeveer vijf dagen na het einde van de maand, sneller dan bijna elke andere staat of natie.

De database is robuust, ook al zijn de cijfers zeer recent. De wet in Victoria verplicht artsen en begrafenisondernemers om sterfgevallen online te melden. Zij worden onmiddellijk geregistreerd en de cijfers veranderen zelden of nooit na het eerste gemelde cijfer.

De huidige website van Victoria vermeldt alleen maandelijkse overlijdenscijfers sinds september 2019, maar de Wayback Machine bevat een gearchiveerde versie van begin augustus 2020 die cijfers bevat voor elke maand terug tot januari 2010. Later in augustus 2020 heeft de staat om onduidelijke redenen alle gegevens van vóór medio 2019 verwijderd.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Totale ramp door ZeroCovid en massavaccinatie in Australië en Nieuw-Zeeland

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Petra
6 maanden geleden

De relatie gifprikken/oversterfte is wederom duidelijk.

Hagar
Hagar
6 maanden geleden

Ik droom van de dag dat al de spuiters hun verdiende loon gaan krijgen, en zullen boeten voor hun misdaden.

Van de hoogste politiek verantwoordelijken tot de vrijwillige psychopaten die met plezier de gifspuit stonden toe te dienen.

Maar gezien de verrotte, immorele en gedegenereerde staat van onze landen, vrees ik dat we daar nog lang op zullen kunnen wachten.

Bartelo
Bartelo
6 maanden geleden
Antwoord aan  Hagar

De meeste van die spuiters zijn ook gewoon gevaccineerd en geboosterd, dus ze komen vanzelf ook een keer aan de beurt.