‘Zonder energie kan geen economie draaien’ – Duitse bedrijven waarschuwen voor ramp als stroom- en gaskraan worden ‘dichtgedraaid’

“Elke dag krijgen we noodoproepen van bedrijven die op het punt staan hun productie te staken”, aldus de voorzitter van de Centrale Vereniging van Duitse Ambachten.

Duitse bedrijven hebben steeds minder toegang tot energieleveranties op de markt, en als energie opdroogt, zal de Duitse economie simpelweg stilvallen, aldus de Vereniging van Duitse Kamers van Koophandel en Industrie (DIHK).

“Steeds meer bedrijven vertellen ons dat ze helemaal geen leveringscontract voor elektriciteit of gas meer hebben. De kraan is dichtgedraaid in de waarste zin van het woord,” vertelde DIHK-voorzitter Peter Adrian aan het RND-journaal. “Maar zonder energie kan geen economie draaien.”

Bovendien hebben de energieprijzen een niveau bereikt dat het voortbestaan van veel bedrijven bedreigt. Deze week nog vroeg het Duitse toiletpapierbedrijf Hakle faillissement aan, waarbij de eigenaren onhoudbare energie- en materiaalkosten als voornaamste factor aanvoerden. Ondertussen meldt de Wall Street Journal dat de Europese staalindustrie, die enorme hoeveelheden goedkoop aardgas nodig heeft om te kunnen draaien, de productie terugschroeft en met ernstige financiële tegenwind te kampen heeft. Andere sectoren, zoals de chemische productie, de landbouw en de automatisering, worden geconfronteerd met ongekende hindernissen nu de energiecrisis Europa in zijn greep blijft houden.

Schreeuwen om hulp van de eens bloeiende Duitse economie komen nu van bedrijfsleiders, verenigingen en consumenten, waarbij ook de Federatie van Duitse Industrieën (BDI) waarschuwt voor een golf van faillissementen als gevolg van de inflatie van energiekosten. Volgens een nieuwe analyse van de BDI is dit een grote uitdaging voor 58 procent van de bedrijven, en 34 procent gelooft dat de huidige crisis een kwestie van overleven is. Duitsland is geen uitzondering: uit een waarschuwing van het Verenigd Koninkrijk blijkt dat zes op de tien productiebedrijven als gevolg van de energiecrisis met sluiting worden bedreigd.

Sommige Duitse bedrijven, die proberen te overleven in een steeds moeilijker klimaat, beweren dat zij hun produktie naar het buitenland willen verplaatsen.

Bijna een op de tien bedrijven heeft de produktie reeds verminderd of zelfs onderbroken, terwijl een op de vier bedrijven overweegt of reeds bezig is met het overbrengen delen van de produktie en arbeidsplaatsen naar het buitenland, waar de kosten vaak lager zijn dan in Duitsland.

Ook in de ambachtelijke sector komt de situatie tot een hoogtepunt.

“In de ambachtelijke sector komt door de energiecrisis een golf van insolventies op ons af”, zegt Hans Peter Wollseifer, voorzitter van de centrale vereniging van Duitse ambachten, tegen de Rheinische Post. “Elke dag krijgen we noodoproepen van bedrijven die op het punt staan hun productie te staken omdat ze de enorm gestegen energierekeningen niet meer kunnen betalen.”Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


De Coronahoax loopt ten einde – De elite beseft dat een oorlog hun doelen beter dient

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties