U realiseert zich misschien niet wat er gebeurt, maar sommige boeren in Europa hebben het moeilijk. Eerst kwamen de enorme stijgingen van de kunstmestprijzen. Nu hebben we een energiecrisis die de boeren in de problemen brengt.

In feite moeten boeren grote hoeveelheden voedsel weggooien omdat ze zich de elektriciteitsprijzen niet kunnen veroorloven, ze laten letterlijk tonnen en tonnen voedsel verloren gaan omdat ze geld zouden verliezen door het te oogsten, meldt Peter Sweden.

Kijk maar eens naar wat er in Noorwegen gebeurt. De staatsmedia berichten over een boer, Per Odd Gjestvang, die 29 ton prei weggooit omdat hij geld zou verliezen door de groenten te oogsten en op te slaan.

Normaal zou hij ongeveer 2.400 dollar per maand aan elektriciteit betalen, maar nu zou hij ongeveer 40.000 dollar per maand moeten betalen. Dat betekent dat zijn elektriciteitsprijzen met ongeveer 16 keer of 1600% zijn gestegen. Dit is onhoudbaar.

En hij is niet de enige. Ook andere boeren overwegen hun oogst te vernietigen.

In Zweden, ‘s lands grootste tomatenkweker, wordt de winterteelt stopgezet omdat de waanzinnige elektriciteitsprijzen niet meer op te brengen zijn.

“Alles veranderde onmiddellijk. Elektriciteit kostte de laatste jaren ongeveer 50 tot 60 öre [5 tot 6 US cents per kwh]. Nu is het soms 5 tot 6 Zweedse kronen [46 tot 56 Amerikaanse cent per kwh]. Het is tien keer zo duur als twee jaar geleden. Het is onmogelijk”, aldus Mindaugas Krasauskas van het bedrijf Nordic Greens.

Zij zeggen dat de stijging van de elektriciteitsprijzen hen ongeveer 555.000 tot 740.000 dollar extra zou kosten en dat het moeilijk is om met dergelijke prijzen geld te verdienen.

Maar de boeren worden niet alleen kapotgemaakt door de elektriciteitsprijzen, zoals je misschien al hebt gehoord, is de regering in Nederland van plan om maar liefst 11.200 boerderijen te sluiten om haar klimaatdoelstellingen te halen.

Het Great Reset kabinet slacht de boeren en veroorzaakt een sociaal economische ramp

Maar niet alleen in Nederland, ook in België wordt gesproken over het opstellen van nieuwe plannen om de stikstofuitstoot te verminderen, wat de boeren zwaar zal treffen.

We bevinden ons dus in een situatie waarin boeren het moeilijk hebben door de energiecrisis, en daarbovenop zijn landen in Europa van plan om boeren te dwingen te stoppen onder het mom van klimaatverandering. En niet alleen in Europa:

Great Reset - Canada verbiedt net als Nederland voedselproductie

Realiseert u zich wat er gebeurt?

We zien nu al een enorme inflatie als het gaat om voedselprijzen, en dit soort dingen die we zien zullen niet bepaald helpen om de prijzen omlaag te krijgen.

Ik denk dat de prijzen uiteindelijk zo duur zullen worden dat alleen de rijken het zich kunnen veroorloven vlees te eten, en ondertussen zeggen ze dat je insecten moet eten en dat het allemaal goed zal zijn, want klimaatverandering!

Het zou me niet verbazen als we binnenkort een CO2 belasting op vlees zullen zien. Ik bedoel, in Nieuw-Zeeland hadden ze het over de invoering van een klimaatbelasting op koeiepoep en -scheten…

Ik snap niet waarom ze boerderijen willen sluiten om hun klimaatdoelen te halen.

We zouden nu waarschijnlijk niet eens een energiecrisis hebben als we niet naar de klimaatfanatici hadden geluisterd. In Zweden heeft de Groene Partij zich hard gemaakt voor het sluiten van onze kerncentrales.

De afgelopen jaren heeft Zweden meerdere kerncentrales gesloten en nu zien we krankzinnige elektriciteitsprijzen. Stel je eens voor hoe goed het zou zijn geweest als die centrales nu nog hadden gedraaid… Misschien kon de tomatenteler het zich dan nog veroorloven om deze winter tomaten te telen!

Waarom zijn ze zo tegen kernenergie?


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Wereldwijde ineenstorting van oogsten nu een zekerheid – wijdverspreide hongersnood zal de planeet treffen van 2022 tot 2024

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dee
Dee
4 maanden geleden

“Waarom zijn ze zo tegen kernenergie?”
Omdat het schoon, goedkoop en duurzaam is.

Petra
4 maanden geleden
Antwoord aan  Dee

Nog simpeler: omdat kerncentrales energie geven. Energie is nodig om te kunnen leven.
De DOOD is hun echte doel.

eva
eva
4 maanden geleden

De EU colonisten hebben het graan uit Oekraine gestolen, die gaat niet naar ontwikkelingsland. Het is goed een goede crisis tegen de vervuiling en stomme yankie consumptie .