Na Zwitserland, waar zelfs met gevangenisstraffen wordt gedreigd, moeten “energieverspillers” nu ook in Italië sancties verwachten – de regering plant boetes tot 3.000 euro. Is Europa op weg naar een verwarmingsdictatuur? Hoe lang zal het duren voordat andere landen, zoals Duitsland en Oostenrijk, dit voorbeeld volgen?

Gezellige warme appartementen kunnen ook in Italië binnenkort tot het verleden behoren, meldt Report24. Volgens een bericht in het dagblad “Il Messaggero” is de Italiaanse regering van plan strenge verwarmingsvoorschriften uit te vaardigen: Het stookseizoen zal twee weken later beginnen, mogelijk in november. Bovendien moet de verwarming met één uur per dag worden verminderd en geldt een maximumtemperatuur van 19 graden.

Met deze maatregelen moet tot zes miljard kubieke meter gas per jaar worden bespaard. In Rome zijn dergelijke voorschriften al sinds maart een feit; flats en openbare gebouwen mogen daar slechts tot maximaal 18 graden worden verwarmd. Soortgelijke regels zouden binnenkort voor heel Italië kunnen gelden; een ontwerp van de precieze regels moet tegen 15 oktober bij de EU-Commissie worden ingediend.

Steekproefsgewijze controles en toezicht op het nationale distributienet moeten ervoor zorgen dat de voorschriften worden nageleefd. In appartementsgebouwen moeten de beheerders de temperaturen van de radiatoren laag houden. Het is echter nog steeds onduidelijk wie de flats en huizen van Italianen op verwarmingszondes moet controleren; deze taak zou aan de gemeenten kunnen worden overgedragen.

EU-dictator Von der Leyen kondigt energielockdowns aan - Flatten the curve

Volgens Italiaanse media zou het niet naleven van de voorschriften kunnen leiden tot drastische boetes: Niet-naleving van de verwarmingsvoorschriften kan worden bestraft met een boete van tussen 516 en 2582 euro volgens een nog steeds geldende wet uit 2001. Als een verwarmingssysteem niet goed wordt onderhouden, kan dat zelfs leiden tot een boete van maximaal 3000 euro. Over het algemeen komen de Italianen er met deze straffen goed vanaf; in Zwitserland staat op overtreders van de verwarmingstemperatuur die opzettelijk de maximumtemperatuur overschrijden, een gevangenisstraf van maximaal drie jaar.

De energiecrisis, die door de westerse regeringen zelf is veroorzaakt, zet voor hen opnieuw de deur open om de bevolking nog meer beperkingen en pesterijen op te leggen. Het zou slechts een kwestie van tijd moeten zijn voordat andere landen dergelijke verwarmingsvoorschriften invoeren. Vooral in Duitsland en Oostenrijk, waar de Groenen in de regering zitten en reeds de aandacht hebben getrokken met bijzonder draconische Coronamaatregelen, zal het waarschijnlijk niet lang meer duren voordat dit gebeurt. Deze partij grijpt elke gelegenheid aan om verboden op te leggen, vooral als het gaat om “het redden van het klimaat”. Daarom kunnen deze volledig overdreven verwarmingsregels worden gezien als een nieuwe stap in de richting van klimaatdictatuur: Het is duidelijk dat de Corona-maatregelen slechts de opmaat waren.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Zwitserland: Wie zijn verwarming te hoog zet, wordt in de gevangenis gegooid

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Angie
Angie
6 maanden geleden

De gewilde en geplande genocide op westerlingen moet doorgaan. Hoe dan ook.Straks worden houtkachels ook nog verboden. Het is echt tijd voor een revolutie. In franse stijl.

Qvic
Qvic
1 maand geleden
Antwoord aan  Angie

Iedereen is een autonoom en alle wetten gelden enkel voor de natuurlijke persoon. Maar de natuurlijke persoon is een entiteit, wat een fictief bedrijf moet voor stellen die enkel op papier bestaat. Zodat dat fictieve bedrijf onder de coöperatie Staat der Nederlanden valt. Zolang jij je niet identificeert met je ID, ben jij een autonoom en heeft de regering niets over je te zeggen. Je behoeft enkel de natuurwetten te gehoorzamen en niet de zelf bedachte wetten (die overigens verlopen zijn sinds 20-07-2021. Want toen verliep het lease contract van de coöperatie Staat der Nederlanden over dit voormalig Nederlandsgrondgebied) Het is maar dat je het weet.