Als er in de winter te weinig gas is, wil de federale regering hard optreden. In gebouwen die met gas worden verwarmd, mag de binnentemperatuur tot maximaal 19 graden worden verwarmd. Warm water mag slechts tot 60 graden worden verwarmd. Straalkachels zouden worden verboden. Sauna’s en zwembaden zouden koud moeten blijven, meldt Blick.

Maar het wordt nog erger: wie de voorschriften overtreedt, riskeert gevangenisstraf of een boete. In geval van opzet is een gevangenisstraf van maximaal drie jaar of een boete mogelijk.

Dit is bepaald in de federale wet op de nationale economische voorziening, waarnaar het ministerie van Economische Zaken (EAER) uitdrukkelijk verwijst in een officieel document.

Overtreding of zelfs misdrijf

“Overtredingen van de nationale wet op de economische bevoorrading zijn altijd overtredingen of in sommige gevallen zelfs misdrijven en moeten ambtshalve door de kantons worden vervolgd”, verklaart Markus Spörndli, woordvoerder van het EAER. De wet biedt derhalve “geen grondslag voor administratieve boetes”.

Selectieve controles mogelijk

Er zal echter geen wijdverspreide jacht komen op energieovertreders. “Wij zijn geen politiestaat”, zei SVP-minister van Economie Guy Parmelin (62) op de mediaconferentie van de Federale Raad van afgelopen woensdag. “De politie gaat niet bij iedereen langs – maar er kan wel selectief worden gecontroleerd”, aldus Parmelin. Er zijn ook voorschriften op andere gebieden die niet voortdurend worden gecontroleerd.

“De ontwerp-verordeningen zijn in de eerste plaats gebaseerd op het feit dat de overgrote meerderheid van de bevolking zich aan de wet houdt,” benadrukt Spörndli. Maar zelfs dan kan controle niet worden uitgesloten – bijvoorbeeld wanneer men wordt verlinkt door een geërgerde buurman of een overijverige buurtwacht.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Ze gaan ons uithongeren en doodvriezen

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Pjotr
Pjotr
6 maanden geleden

Iedereen gelijk, dus ook in de bejaardentehuizen en ziekenhuizen niet warmer dan 19 graden celcius.
Gaat nooit lukken.

pipo
pipo
6 maanden geleden

er zullen mensen zijn die opzettelijk de wet overtreden om gratis redelijk warm te zitten en te eten krijgen.