De technische problemen met de gasleveringen aan Europa via de Nord Stream 1 gaspijpleiding zullen blijven bestaan totdat het Westen de sancties opheft die het Rusland heeft opgelegd in verband met het aanhoudende Oekraïne-conflict, zei Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov op maandag, meldt RT.

Op 31 augustus heeft Gazprom de gasleveringen via de pijpleiding volledig stopgezet. Hoewel Nord Stream 1 aanvankelijk de doorvoer van gas op vrijdag zou hervatten, kondigde Gazprom aan dat de pijpleiding voor onbepaalde tijd gesloten zou blijven vanwege technische problemen.

“Problemen met [gas]leveringen ontstonden door sancties die door westerse landen, waaronder Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, aan ons land en een aantal bedrijven zijn opgelegd. Er zijn geen andere redenen achter de leveringsproblemen,” merkte Peskov op.

De woordvoerder van het Kremlin beweerde ook dat het niet de schuld van Gazprom is dat “de Europeanen absoluut absurd een beslissing nemen om te weigeren hun apparatuur te onderhouden,” waartoe zij contractueel verplicht zijn.

Peskov benadrukte dat alle operaties van Nord Stream 1 afhangen van “één stuk apparatuur dat ernstig onderhoud nodig heeft”.

Op zondag werden zijn opmerkingen herhaald door Alexander Novak, de Russische vice-premier, die de Europese Unie de schuld gaf van de problemen die de hervatting van de gasleveringen via de pijpleiding hebben verhinderd.

“Het hele probleem ligt precies aan de kant [van de EU], omdat alle voorwaarden van het reparatiecontract volledig zijn geschonden, samen met de voorwaarden voor het verschepen van de apparatuur,” zei hij.

Op vrijdag annuleerde Gazprom de herstart van Nord Stream 1 onder verwijzing naar een olielek in de turbine, dat werd ontdekt tijdens een gezamenlijke inspectie met fabrikant Siemens Energy in het Portovaya compressorstation in de buurt van Sint-Petersburg. Tegelijkertijd kon de storing alleen in Canada worden verholpen, dat sancties tegen Moskou heeft ingesteld.

Ondanks de onderhoudsproblemen heeft Europa Rusland ervan beschuldigd de energievoorziening als wapen in te zetten, waarbij de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, Moskou omschreef als “onbetrouwbare partner” op het gebied van gasleveringen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


EU-dictator Von der Leyen pleegt moordaanslag op Europese burgers en economie onder het mom van sancties tegen Rusland

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
marta
marta
4 maanden geleden

Jammer genoeg heeft Russia deze actie niet eerder genomen. De parasieten van de EU en politicis die ons als slaf maken van Amerika yankies. De corrupte Ursula dictator met geld verstreken aan Polen en de basis regels van de EU heeft misbruikt. Ze zijn bandieten en corrupten die zou moeten in de gevangenis.

Bas
Bas
4 maanden geleden

Wat zit Von der Lying nou te zeikstralen, de EUSSR wil toch geen Russische energie meer? Ze hebben toch stevige sancties ingesteld tegen degenen die het nog in hun bolle kop halen Russische energie te kopen? Make up your mind, smerige corrupte liegende EU hoerenmadam.

Mokum
Mokum
4 maanden geleden

We don’t need a ‘Nexit’ next week or next month. We need it by starting the procedure ‘Today’.

Anna
Anna
4 maanden geleden

Het zijn toch echt DICTATORS in Brussel.❗️
Wij hebben ze NIET gekozen en zitten nu door hun domme ondeskundige ondoordachte streken met torenhoge gasprijzen en strakjes met duizenden werkelozen.
Zo kun je in de kortste keren Europa kapot maken en dat doen ze nog ook.
Laat Putin dan een dictator zijn, dat ligt in de lijn der verwachtingen, maar hier in Europa is het no veel erger, dit maakt heel Europa kapot.
Dit zijn ook dictators waar we naar moeten luisteren zo lijkt het wel.
Een kwestie van tijd dat hier straks in Duitsland de grote autofabrikanten omvallen.
en alle industrie ook in Nederland stil komt te liggen en de tuinders van tomaten en paprika’s vallen om omdat het gas en de elasticiteit niet meer betaald kan worden. Hoogovens valt nu vanzelf stil… je zult er maar werken…..
nog meer werkelozen doordat de glastuinbouw stil valtGevolgd voor de veilingen en de transport sector.

Ik vind het knap Hoe een voormalig gynaecoloog in z’on korte tijd het welvarende Europa aan de bedelstaf kan brengen.

Met z’on von der Leyen ben je goed af als Europa.
Dit gaat helemaal. Mis.

marko
marko
4 maanden geleden

De titel is misleidend. De 2 voornaamste gasleidingen zijn buiten dienst. Nordstream 2, geblokkeerd vanaf september 2021!!!, En Nordstream 1, waarvan het onderhoud door de EU-commissie wordt gesaboteerd, dit om het plan van deze EU-commissie, nl. om te verhinderen dat de Eu-burgers, en hun economie, van goedkoop gas zouden genieten, om meer armoede te produceren.

Petra
4 maanden geleden

Beseffen dat wij, het westen, in dit geval de foute partij zijn is de basis van de oplossing van dit probleem.

Wat Rusland doet is terecht en verstandig. Laat ons maar eens even afkoelen en tot onze zinnen komen.

Dat wij met onze leiders af moeten rekenen is inmiddels duidelijk. Zij zijn de schuldigen.

pipo
pipo
4 maanden geleden

WEF en de Europese comissie is een pot nat die willen enkel de blanke mensen dood om plaats te maken voor bruin en zwatrte mensen.
die ze makkelijker als slaaf kunnen gebruiken omdat ze ongeschoold zijn.
aangezien God niet overal tegelijk kan zijn om te oordelen zullen we hem een handje moeten helpen door de grote koppen van het WEF en EC. naar hem te sturen