De Tsjechische regering wordt bekritiseerd omdat zij Oekraïne met wapens steunt en daarmee de belangen van het Tsjechische volk verraadt, meldt Unser Mittel Europa.

“De regering is asociaal en incompetent”.

Onder het motto “De Tsjechische Republiek eerst” beschreven de sprekers de huidige Tsjechische regering als asociaal en niet in staat om zowel de energiecrisis als de stijgende inflatie aan te pakken. Dit gebrekkige beleid, zo zeiden zij, dreef de bevolking naar armoede en rampspoed. Andere eisen waren: De Tsjechische economie moet worden bevrijd van buitenlandse afhankelijkheid. Het neutrale land moet een neutraal standpunt innemen over de oorlog in Oekraïne. En ook: De regering moet met Moskou onderhandelen over een overeenkomst inzake de invoer van Russisch gas.

‘Groen EU- en pro-Oekraïnebeleid leidt tot rampspoed’

Het economisch beleid van de regering is een complete mislukking. Als je dan het al even gebrekkige EU-Groene en pro-Oekraïne-beleid toevoegt, kan het resultaat alleen maar catastrofe en armoede zijn.” – zoals Miroslav Sevcík, decaan van Economische Wetenschappen, verklaarde.

Sprekers (voornamelijk linkse, nationalistische ngo’s en buitenparlementaire partijen) bekritiseerden de regering, en in het bijzonder het energiebeleid van Brussel en zijn officiële pro-Oekraïense houding ten aanzien van de oorlog.

“De Tsjechische regering vertegenwoordigt de Tsjechische belangen niet”

“De huidige regering kan Oekraïens zijn, ze kan uit Brussel komen. Maar het is zeker niet Tsjechisch. Het beschermt onze belangen op geen enkele manier” – zoals Zuzana Majerová, leider van de nationaal-conservatieve partij “Trikolóra”, opmerkte.

Het Europees parlementslid Hynek Blasko, een gepensioneerd generaal, riep op tot een wijziging van het Oekraïense regeringsbeleid:

“Wij zijn met niemand in oorlog, dit is niet onze oorlog, wij zijn er het slachtoffer van.”

Meer dan 100.000 deelnemers

Officieel schatte de politie het aantal demonstranten op 70.000, maar organisatoren spraken van meer dan 100.000 op het Wenceslasplein. De demonstratie van zaterdag in Praag was de grootste volksdemonstratie tot nu toe tegen de rechts-links-liberale coalitieregering die nu al acht maanden aan de macht is. De demonstratie vond plaats één dag nadat de oppositie een motie van wantrouwen tegen de Fiala-coalitie had ingediend. De Tsjechische regering had dit vrijdag overleefd na een marathondebat van 22 uur in het parlement.

Premier Fiala “Pro-Russische extremistische organisatoren”

Volgens de premier was de demonstratie georganiseerd door pro-Russische extremistische krachten die tegen de belangen van de Tsjechische Republiek werken:

“Het is duidelijk dat de Russische propaganda- en desinformatiecampagne opnieuw wordt gebruikt in de Tsjechische Republiek. En sommige mensen trappen erin”.

En verder:

“Het is waar dat iedereen recht heeft op vrijheid van meningsuiting. Maar: ik denk dat deze bijeenkomst niet in het belang is van Tsjechië en zijn bevolking.”


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Brussel vreest volksopstanden in Europa door aardgascrisis

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties