Beleidsbeslissingen van de EU leiden tot hogere energieprijzen. Uit een uitgelekt strategisch rapport van een grote Duitse onderneming blijkt hoe de politiek en het bedrijfsleven de prijzen op de energiemarkt opzettelijk beïnvloeden – ten nadele van de eindverbruikers, meldt Free West Media.

Uit het rapport, dat werd geciteerd door het Oostenrijkse Wochenblick, bleek bijvoorbeeld dat de toewijzing van Co2-certificaten een nieuw niveau heeft bereikt, dat Duitse kerncentrales niet worden heropend, dat de Franse kerncentrales opzettelijk minder produceren en dat de Duitse gasheffingen de relevante prijs voor elektriciteit verhogen. Natuurlijk dragen ook de zelfmoordsancties tegen Rusland bij tot het opdrijven van de prijzen.

Brutale kerncentrale leugen weerlegd: De Duitse overheid veroorzaakt opzettelijk een Mega-Blackout

In het verslag staat: “De steenkoolprijzen bereikten eind vorige week een nieuw hoogtepunt kort na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne. De stijging was nog steeds aanzienlijk lager dan in de rest van het energiecomplex. […]”

De getoonde prijsontwikkelingen pieken naar het einde toe en wijzen op nog verdere prijsstijgingen. De begeleidende tekst gaf ook informatie dat dalende prijzen nu tot het verleden behoorden.

“De vrees voor een dreigende recessie werd ook versterkt door de waarschuwing van het IMF, dat melding maakte van de tekenen van stilstand in de drie grootste economische zones (VS, China, eurozone), […] “steeds somberder en onzekerder vooruitzichten”.

Bijzondere aandacht voor olie en gas

In het interne verslag wordt de toestand van de olie- en gasvoorziening toegelicht. De ontwikkeling in de tijd is bijzonder interessant: Er moet worden uitgegaan van een verdere stijging. “De momenteel stabiele vraag naar olie in de VS heeft een bullish invloed op de olieprijzen […] evenals de mogelijkheid van een gedeeltelijk herstel van de Chinese economie na het einde van de Covid-gerelateerde lockdown zonder tegengestelde productieverhogingen.”

Voorts verklaarde het: “De markt reageerde vandaag opnieuw in bijna paniek met de aankondiging van een nieuwe volledige afsluiting van Nord Stream 1 voor het einde van de maand.”

Wochenblick meldde eerder dat het “tijdelijke onderhoud” een “permanente sluiting” zou kunnen worden. Er wordt geen melding gemaakt van het feit dat de EU het Russische gas zelf effectief heeft afgesloten door middel van haar politieke sancties, waarbij de kiezers simpelweg worden genegeerd.

Analisten van Wall Street hadden ernstige schade verwacht van het westerse olie-embargo in Rusland, aangezien het de op twee na grootste olieproducent ter wereld is. De Russische economie is dienovereenkomstig sterk afhankelijk van de energie-export en de inkomsten uit de olie- en gassector waren in 2021 goed voor ongeveer 45 procent van de nationale begroting. Maar Rusland is niet geïsoleerd.

Het Westen staat zo goed als alleen met zijn sanctiebeleid. Het was niet “de wereld” die Rusland sancties oplegde – het waren de VS, Canada, de meeste EU-landen en Australië. Zuid-Korea en Taiwan hebben zich ook aangesloten bij de eerdere EU-sancties, en Japan in ieder geval gedeeltelijk. Maar heel Afrika, bijna heel Zuid-Amerika en het grootste deel van Azië doen niet mee.

Het is niet de markt die gek doet, het is de politiek

Concluderend schetst het rapport nuchter de negatieve ontwikkeling voor de eindverbruiker, terwijl energiebedrijven enorme winsten kunnen afromen als zij hun voorraden eerder met vooruitziende blik hadden beheerd. In het rapport wordt duidelijk aangetoond dat de huidige zelfmoordsancties van de EU een opwaartse prijsspiraal in gang hebben gezet waaraan geen einde komt.

Uit het energierapport blijkt duidelijk dat de markt niet “gek aan het worden is”, maar onderhevig is aan politieke beslissingen. De flagrante prijsstijgingen zijn het resultaat van politieke beslissingen. En die kunnen net zo gemakkelijk weer worden ingetrokken en ongedaan gemaakt. De vraag is waarom de politieke elites volharden?

De Duitse minister van Economische Zaken, Robert Habeck, lijkt niet precies te begrijpen hoe de elektriciteitsmarkt werkt, of misschien begrijpt hij dat wel en gebruikt hij zijn warrige presentaties met opzet om zijn bedoelingen te verbergen. De prijs van elektriciteit in Duitsland is altijd gebaseerd op het duurste product op de elektriciteitsbeurs. Het maakt dus niet uit hoe goedkoop zonne- of windenergie is. Als de duurste elektriciteit op de markt wordt geproduceerd voor 1000 euro per megawattuur, kosten de goedkoopst geproduceerde hernieuwbare energiebronnen evenveel.

Wat Habeck in zijn vele verklaringen heeft onthuld, maakt het onverklaarbare (waarom de Duitse elektriciteitscentrales niet opnieuw worden opgestart) eindelijk verklaarbaar: Als de centrales niet draaien, verdienen de Groenen een fortuin, want energietekorten in Duitsland maken de aanhangers van Habeck rijk. Door de Duitse energievoorziening uit te schakelen, verzekert Habeck zich van zijn eigen macht.

China geeft commentaar op de energieproblemen van de EU

Het Chinese Ministerie van Buitenlandse Zaken zei deze week in een verklaring dat de Verenigde Staten, als aanstichter van de situatie in Oekraïne, de energiecrisis in Europa nu van de andere kant gadeslaan en er voordelen en superwinsten uit halen.

Volgens de woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, Zhao Lijian, heeft het verschil in gasprijzen op de Europese en de Amerikaanse markt een recordhoogte bereikt, waarbij het prijsverschil al meer dan tien keer zo groot is.

Volgens cijfers van Business Insider zouden Amerikaanse bedrijven meer dan 100 miljoen dollar aan uitzonderlijke winsten kunnen boeken met elk LNG-schip naar Europa.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


De groene agenda en het plan om de industriële wereldeconomie te laten instorten

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
4 maanden geleden

De prijs van elektriciteit in Duitsland is altijd gebaseerd op het duurste product op de elektriciteitsbeurs. Waar halen jullie dit vandaan? Want als dit waar is zit Habeck er dus voor de windmolentjes maffia en is hij heel bewust bezig om de energie transitie naar waterstof te vormen door prijsopdrijving om waterstof interessant te maken.