Een herfstkou daalt neer op elk Europees land, hoewel in elk land op een andere manier.

Duitsland en Italië, die afhankelijk zijn van gas, zijn wanhopig op zoek naar Russisch gas of alternatieven. Niet alleen woningen, maar hele fabrieken in energie-intensieve industrieën staan op het punt gesloten te worden. Het resultaat daarvan zal massale werkloosheid zijn. Met ‘massaal’ bedoel ik 20% en meer, schrijft Batiushka.

In Frankrijk wordt president Macron door de bevolking weggehoond, omdat hij zijn volk heeft voorgehouden dat zij (dus niet hij) moeten lijden, zodat Oekraïne kan “winnen”. September is de eerste maand van het jaarlijkse stakingsseizoen in Frankrijk. Fransen hebben het niet graag koud. Verwacht enkele krantenkoppen.

Grote omwenteling: WEF Young Global Leader Macron waarschuwt voor einde van overvloed voor gewone mensen

In Letland vreest de Russische minderheid voor haar toekomst, maar dat geldt voor alle anderen ook. Verwarming zal deze winter geen optie zijn. Met een pensioen van iets meer dan 100 euro per maand zullen veel gepensioneerden gewoon sterven van de kou.

Uit Slowakije hebben we het volgende ontvangen:

Bedankt voor uw e-mail. Om u een idee te geven van de huidige productiekosten hier in Slowakije en om eerlijk te zijn in de hele omgekeerde wereld: vorig jaar betaalden we 85.000 euro voor elektriciteit, dit jaar zal dat rond de 500.000 euro zijn. Vanaf 1 januari 2023 zal het in het beste geval 1,2 miljoen euro zijn.

Dus dat is alleen de elektriciteit, laat staan het gas, de stijging van de grondstoffen, salarissen en alle andere productiekosten, Dit is een harde manier om te zeggen dat het onmogelijk is om te verminderen en elke klant van ons moet het accepteren of niet. Verrassend genoeg hebben we het nog nooit zo druk gehad! Je marges laag houden is natuurlijk moeilijk, maar je hebt tenminste marges. Wij hebben gewoon niets om te verlagen”.

In Moldavië is de crisis diep. Net als in Letland en Litouwen is tot de helft van de bevolking hun land ontvlucht nadat het door de EU was geplunderd (ook al behoort Moldavië officieel niet eens tot de EU!). Vroeger kwamen medicijnen uit de Oekraïne. Nu die niet meer te krijgen zijn, moeten ze medicijnen uit Duitsland gebruiken. Alleen kost dat tien keer zoveel. Heel eenvoudig: als je heel ziek bent en je hebt het geld niet, dan ga je dit jaar dood.

In Roemenië, dat een kwart van zijn bevolking heeft verloren door emigratie na de grote EU-plundering, en waar een salaris van 600 euro per maand als zeer goed wordt beschouwd, zijn de voedselprijzen hetzelfde als in West-Europa, waar de gemiddelde lonen vier tot vijf keer hoger liggen, en diesel kost zelfs meer dan elders.

In Ierland sluiten restaurants hun deuren omdat ze hun energierekeningen, die met 1.000% (ja, duizend procent) zijn gestegen, niet kunnen betalen.

In Londen, de hoofdstad van het Brutish (sic) Empire, heeft de Gauleiter Johnson eindelijk toegegeven dat “Britse huishoudens te maken zullen krijgen met stijgende energierekeningen als onderdeel van de inspanningen om Vladimir Poetin te verslaan….economische sancties tegen Rusland hebben bijgedragen tot stijgende gasprijzen wereldwijd, die de rekeningen van huishoudens hebben opgedreven”. Analisten verwachten dat de Britse energieprijs per huishouden zal stijgen van een nu al extreem hoge £1.971 tot £3.554 per jaar in oktober van dit jaar en tot een volstrekt onbetaalbare £6.089 in april 2023. Een boycot raakt in een stroomversnelling. Verwacht rellen en plunderingen van supermarkten door de hongerigen.

Heeft het Britse volk ervoor gekozen om dit te doorstaan? Nee. Hebben de Britten ervoor gepleit om te lijden zodat ze Poetin kunnen verslaan in een lokale ruzie over een land waar de meesten tot afgelopen februari nog nooit van hadden gehoord? Nee. Weigerde het Britse volk te betalen voor de overvloedige en goedkope Russische olie en gas in roebels? Nee. Werden ze geraadpleegd over de keuze van de nieuwe premier? Nee. Tot zover “de moeder der parlementen” ….

In het door oligarchen gecontroleerde Verenigd Koninkrijk gaan nu stemmen op om de door Thatcher geprivatiseerde nutsbedrijven, met hun enorme winsten, royale dividenduitkeringen aan aandeelhouders, hopeloze infrastructuur, gebrek aan investeringen en afwezigheid van overheidsregulering, te renationaliseren. Sommigen hebben zelfs opgemerkt dat “de vrije markt” misschien in werkelijkheid de wet van de jungle betekende en dat “privatisering er gewoon op neerkwam dat Thatcher overheidsbezittingen aan haar kapitalistische trawanten en medestanders verkocht”. Wel, veertig jaar te laat, maar sommige mensen hebben eindelijk de boodschap begrepen.

Genoeg. Dat is niet wat ik u wilde vertellen.

In de laatste week van augustus verliet ik Frankrijk en ging naar Wiesbaden. Daar heb ik de prachtige Russische kerk bezocht, gebouwd in de voorlaatste eeuw. Toen ik rondliep op het kerkhof met de graven van oude aristocraten met hun vrijmetselaarssymbolen op hun grafstenen (nu weet u waarom de Russische Revolutie plaatsvond), zag ik het betrekkelijk nieuwe graf waarnaar ik op zoek was geweest.

Dit was het graf van een lief oud echtpaar, dat ik al lang kende. Ik zal hun namen niet onthullen, alleen om te zeggen dat hun verhaal een film zou maken, alleen zo romantisch dat je het niet zou geloven. Maar als je de veertig al gepasseerd bent, zou je nu toch wel door moeten hebben dat het echte leven veel, veel vreemder en veel, veel ongelooflijker is dan welke fictie dan ook. Het enige wat ik zal zeggen is dat hij in 1916 in Sint-Petersburg werd geboren, door zijn vluchtende ouders naar Finland werd gebracht nadat de rest van het gezin was doodgeschoten, dat hij in 1943 monnik en priester was geworden in nazi-Duitsland, en dat het gezin eind 1946 als Russisch-orthodoxe vluchtelingen het verwoeste Berlijn was ontvlucht naar het peronistische Argentinië. En daar, in 1948, ontmoette hij een wanhopig arm Argentijns straatmeisje dat in Italië was geboren. Het was liefde op het eerste gezicht. Ik denk niet dat ik ooit zo’n toegewijd en voorbeeldig stel heb ontmoet of ooit zal ontmoeten. Ze stierven op hoge leeftijd binnen enkele uren na elkaar.

Genoeg. Dat is niet waar ik je over wilde vertellen.

Nadat ik van het hoge beboste kerkland was afgedaald naar de stad Wiesbaden, zag ik een vrouw van middelbare leeftijd met een T-shirt met de tekst: “Unicorns are Real”. De woorden waren niet in het Duits, maar in het Engels (ook al was het T-shirt ongetwijfeld in China gemaakt). Ik begon me af te vragen.

Was het gewoon infantilisme? Het soort escapisme dat de UFO-industrie financierde, of Star Wars, of Harry Potter? De onverantwoordelijke en onvolwassen mensen die weglopen van de realiteit?

En ik dacht bij mezelf dat ik me geen enkele Russische, Chinese, Indiase, Iraanse, Afrikaanse, Cubaanse, Colombiaanse of Braziliaanse vrouw van middelbare leeftijd kon voorstellen die zo’n T-shirt zou dragen (tenzij ze natuurlijk zo futiel waren dat ze met oligarchen getrouwd waren). En toen schoten mij de woorden te binnen van de Britse schrijver G.K. Chesterton in zijn korte verhaal uit 1925, The Oracle of the Dog: “The first effect of not believing…is that you lose your common sense” (Het eerste effect van niet geloven…is dat je je gezond verstand verliest).

Met andere woorden, het dragen van zo’n T-shirt toont gewoon een gebrek aan geloof – in wat dan ook. En ik bedacht hoe veelzeggend het was dat de woorden in het Engels waren geschreven, de taal van de Hegemon. En ik dacht, ja, dit is echt het einde van de Westerse wereld. Want als je je geloof wilt verkondigen dat eenhoorns echt zijn, dan ben je gewoon je verstand kwijt en geloof je voortaan alles wat de Westerse wereld je vertelt. Per slot van rekening is het maar één stap van ‘Eenhoorns zijn echt’ naar:

De grote en nobele Zelensky wint de oorlog in de Oekraïne omdat onze Westerse zaak rechtvaardig is’.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Door Nederlandse media beloofde “grote Oekraïense tegenaanval” loopt uit op een ramp

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties