De stijgende inflatie voor voedsel, energie en onderdak heeft wereldwijd geleid tot wat een nieuw tijdperk van burgerlijke onrust zou kunnen worden. Pockets van onrust zijn waargenomen in Sri Lanka, Peru, Kenia, Ecuador, Iran, en Europa. Nieuw onderzoek voorspelt dat een bredere golf van ontevredenheid in het verschiet ligt, meldt Zero Hedge.

Hoewel dit onderwerp van ontwikkelende sociale onrust nauwelijks nieuw is, bespraken we het eind 2020, Waarom Albert Edwards begint te panikeren over de stijgende voedselprijzen,” en Michael Every van de Rabobank merkte in april 2021 op: “We komen dichter bij een Bijbels scenario voor grondstofprijsstijgingen.”

Eerder dit jaar waarschuwde Rajiv, voorzitter van de Rockefeller Foundation, dat er een “enorme, onmiddellijke voedselcrisis” op komst is. De VN zei deze zomer dat de wereld “op weg is naar de hongerdood” met een verhoogde kans op burgerlijke onrust en politiek geweld.

Rockefeller Foundation voorzitter begint met aftellen tot de hel losbarst

Verisk Maplecroft, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd risicoadvies- en inlichtingenbureau, maakt de dreigende wereldwijde onrust begrijpelijk. Zij hebben net een bijgewerkte versie van de Civil Unrest Index (CUI) gepubliceerd, die gegevens over zeven jaar bevat en waaruit blijkt dat in het laatste kwartaal het risico op burgerlijke onrust in de meeste landen sinds de invoering van de index is toegenomen (in 101 van de 198 landen die door het bedrijf worden gevolgd, is het risico op burgerlijke onrust toegenomen, terwijl het risico in slechts 42 landen is afgenomen).

“De impact is duidelijk over de hele wereld, met de ontevredenheid van de bevolking over de stijgende kosten van levensonderhoud die de kop opsteekt in de straten van zowel ontwikkelde als opkomende markten, van de EU, Sri Lanka en Peru tot Kenia, Ecuador en Iran,” schreef Verisk in het rapport, eraan toevoegend dat de omstandigheden verslechteren nu de frequentie van protesten en stakingen in de herfst zou kunnen toenemen.

“Hoewel er in de eerste helft van 2022 verschillende spraakmakende en grootschalige protesten zijn geweest, moet het ergste ongetwijfeld nog komen”, waarschuwde het bedrijf.

Verisk merkte op dat Algerije de grootste kans heeft op verwachte burgerlijke onrust in het komende half jaar vanwege de stijgende inflatie. Andere gebieden zijn Europa, vooral vanwege de energiehyperinflatie die de huishoudfinanciën decimeert.

“Bosnië en Herzegovina, Zwitserland, Nederland, Duitsland en Oekraïne behoren allemaal tot de staten met de grootste verwachte toename van het risico,” aldus het rapport.

“Alleen een aanzienlijke daling van de wereldwijde voedsel- en energieprijzen kan de negatieve wereldwijde trend van het risico op burgerlijke onrust stoppen. De angst voor een recessie neemt toe, en de inflatie zal in 2023 naar verwachting erger zijn dan in 2022”, aldus Verisk.

De vraag blijft of centrale banken de inflatie kunnen beteugelen met de meest agressieve renteverhogingen in decennia. Zo niet, dan verwacht Verisk: “de komende zes maanden waarschijnlijk nog ontwrichtender zullen zijn” dan eerder dit jaar.


Dissident: Renteverhogingen zijn niet het middel om de inflatie te beteugelen, heb ik al meermaals betoogd. Dat is domme neo-liberale economische theorie die ervan uitgaat dat de inflatie ontstaan is door oververhitting van de economie en dat de inflatie afgeremd kan worden door de economie af te remmen. Als je een instortende economie, zoals waar we nu inzitten, nog verder om zeep wil helpen, moet je vooral de rente verhogen.Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Globalisten: De wereld zal doodhongeren over 6 maanden vanaf nu

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Peter
Peter
6 maanden geleden

Ik geloof het niet. Als actiegroepen zo dom zijn om demonstraties te plannen op de dag dat Max Verstappen de F1 race in Zandvoort gaat rijden dan gaat er niets veranderen.

Als je ziet hoe mensen afhankelijk zijn geworden van hun k*’t mobieltje.

Nee ik denk dat dat nog heel ver weg is. De jeugd , de studenten zijn tegenwoordig zo vreselijk dom.

Anoniem
Anoniem
6 maanden geleden
Antwoord aan  Peter

Dat laatste zou ik nou even niet zo zeggen. Van onze (europese) jeugd kunnen wij volwassenen naar mijn mening nog heel wat leren : Europese jongeren staan op voor vrijheid. “Aan de Europese Unie, wereldleiders en al onze overheden, weet dit: Wij zullen niet volgzaam zijn en wij geven onze natuurlijke rechten nooit op.” https://deanderekrant.nl/nieuws/europese-jongeren-staan-op-voor-vrijheid-2022-09-02

Johan
Johan
6 maanden geleden

Zolang de “opstanden” tegen het beleid gericht zijn en niet tegen de makers van het beleid, de “grootste” daad van “verzet” een vlaggetje op zijn kop hangen is, zal er weinig tot niets veranderen.

Ook al die petities en wandelen in groepjes zoals vandaag weer in Amsterdam hebben geen enkel effect, zolang er geen organisatie of persoon is die het voortouw neemt om een Volkse beweging opgang te krijgen kunnen we het schudden.

Daarbij is de populatie in dit land te verdeeld door jarenlange indoctrinatie van een anti Volkse agenda, zijn er te veel volksvreemde personen in dit land en is men bang om huis, werk,……….., enz enz te verliezen.

Eelke Piers
Eelke Piers
6 maanden geleden

Nederlanders zijn te mak en te tam om ook maar in beweging te komen.
Wij geloven alles wat op de TV gezegd wordt en er is geen hond meer die nadenkt.
Onze regering maakt de gekste en idiootste wetten en de Nederlanders aksepteren het. Nog niet eens lijdzaam. Ze vinden alles goed.
Daar zijn ze de laatste 70 jaar in getraind. Opzitten en pootjes geven.
Risico voor opstand? Vergeet het maar.
Zelfs de Boeren geloven in de CO2 met de daaraan gekoppelde opwarming, stikstof, enz. Ze proberen alleen maar een andere berekening te krijgen en verder buigen ze voor de eisen van Rutte en Kaag

It's me
It's me
6 maanden geleden

Ik zou hier niet teveel zeggen, tis maar een tip