Als energie 10 of 20 keer duurder wordt, of helemaal niet meer verkrijgbaar is, dan stopt alle productie. Alle productie. Eerst de meest energie-intensieve industrieën; kunstmest en metaal-industrie. Zonder kunstmest volgend jaar geen eten. Met dode arbeiders stopt ook elke andere bedrijfstak. Zonder metaalindustrie houdt ook alles op.

Europa is verdoemd.

Door de Yanks die het WEF op hebben gericht en hun handlangers die in alle Europese regeringen geïnfiltreerd zijn. We zullen een ellendige dood sterven, omdat ‘onze leiders’ banger zijn voor hun bazen dan voor ons het volk.

Zero Hedge:

Het zijn niet alleen de Europese smelterijen die hun deuren sluiten wegens de snel stijgende energieprijzen: de hele Duitse economie staat op het punt de stekker er uit te trekken.

Terwijl een handvol macrotoeristen zich verheugt dat de recordprijzen voor elektriciteit met 50% zijn gedaald tot een niveau dat niet meer is gezien sinds… vorige week…

… de realiteit is dat zonder een volledige normalisatie van de Europese energiemarkten – die “niet meer functioneren”…

… Europa wordt geconfronteerd met een economische verwoesting en depressie op een schaal die 2008 doet lijken op een wandeling in het park.

Zoals de FT meldt, leggen Duitse fabrikanten hun productie stil als reactie op de sterke stijging van de energieprijzen, een trend die de regering als “alarmerend” heeft bestempeld. De Duitse minister van Economie Robert Habeck zei dat de industrie de afgelopen maanden hard heeft gewerkt om haar gasverbruik te verminderen, deels door over te schakelen op alternatieve brandstoffen zoals olie, haar processen efficiënter te maken en haar productie te verminderen. Maar hij verduidelijkte amusant dat sommige bedrijven ook “de productie helemaal hebben stopgezet” – een ontwikkeling die volgens hem “alarmerend” was.

“Dat is geen goed nieuws,” zei hij, “want het kan betekenen dat de industrie in kwestie niet alleen wordt geherstructureerd, maar dat er een breuk optreedt – een structurele breuk, een breuk die onder enorme druk plaatsvindt.”

Habeck zei dat de stijgende gasprijzen iedereen treffen, van grote industriële bedrijven tot kleine handelsondernemingen en de middelgrote ondernemingen die samen de “Mittelstand” vormen. “Overal waar energie een belangrijk onderdeel is van het bedrijfsmodel, ervaren bedrijven pure angst,” zei hij. En aangezien energie een cruciaal onderdeel is van elk bedrijfsmodel, kan men zich de chaos, angst en afkeer waarmee de grootste Europese economie momenteel te kampen heeft, alleen maar voorstellen.

De Duitse minister bevestigde dat Trump al die tijd gelijk had en zei dat het bedrijfsmodel van grote delen van de Duitse industrie gebaseerd was op de overvloed aan gas uit Rusland dat goedkoper was dan gas uit andere regio’s. Dat concurrentievoordeel “zal niet snel terugkomen, als het al ooit terugkomt”, zei Habeck.

Of hij zich daar nu bewust van was of niet, Habeck herhaalde in feite wat Zoltan Pozsar dit weekend zei, namelijk dat Europa een Minsky-moment doormaakt dat wordt veroorzaakt door buitensporige financiële hefboomwerking “en in de context van toeleveringsketens betekent hefboomwerking buitensporige operationele hefboomwerking: in Duitsland hangt 2 biljoen dollar aan toegevoegde waarde af van 20 miljard dollar aan gas uit Rusland… …dat is een hefboomwerking van 100 keer – veel meer dan bij Lehman”.

De Duitser sprak net toen Rusland zijn “squeeze” van Europa liet escaleren, door de gasstroom door de Nord Stream 1 pijplijn voor drie dagen van gepland onderhoud stil te leggen. De onderbreking komt op een moment dat de Europese landen al gebukt gaan onder scherpe prijsstijgingen als gevolg van de slinkende Russische leveringen. De prijzen zijn meer dan verdubbeld sinds de Russische exporteur Gazprom drie maanden geleden voor het eerst de leveringen via Nord Stream 1 heeft beperkt.

De opmerkingen van Habeck zijn een echo van de waarschuwingen van mei van Siegfried Russwurm, hoofd van de belangrijkste Duitse zakenlobby, de BDI. Hij zei eerder deze maand dat veel bedrijven hun productie moesten stopzetten omdat “uitgaven en inkomsten niet langer op elkaar zijn afgestemd”. Hij zei dat Duitse bedrijven niet alleen gebukt gaan onder hogere energieprijzen, maar ook onder de recente renteverhogingen in de VS en de vertragende groei in China, een van Duitslands grootste exportmarkten.

Kortom: Duitse bedrijven hebben te maken met een perfecte storm.

Het pessimisme kwam tot uiting in de recente enquête van het Ifo-instituut, waaruit bleek dat het Duitse ondernemersvertrouwen voor de derde achtereenvolgende maand was gedaald. De index, die gebaseerd is op een maandelijkse enquête bij 9.000 bedrijven, daalde van 88,7 vorige maand tot 88,5, een laagste peil in meer dan twee jaar.

Habeck sprak na een kabinetsuitstapje in het regeringsgasthuis Schloss Meseberg, buiten Berlijn. Minister van Financiën Christian Lindner zei na de vergadering dat de regering werkte aan een “omvangrijk” pakket steunmaatregelen voor consumenten die het zwaar te verduren hebben door de stijgende inflatie en de stijgende energieprijzen.

Lindner zei dat de maatregelen voor dit jaar in de “ééncijferige miljarden” zouden lopen en voor 2023 in de “dubbele cijfers”. De twee vorige pakketten steunmaatregelen in de nasleep van de Russische invasie in Oekraïne waren samen goed voor 30 miljard euro.

Dus… aan de ene kant bereidt de ECB zich voor op een renteverhoging van 75bps om de vraag te verpletteren en de inflatie lam te leggen, terwijl Duitsland zich aan de andere kant opmaakt om de stimulans op te voeren met een “enorm” pakket aan steunmaatregelen om de snel stijgende inflatie te compenseren die het eerdere beleid van de ECB mogelijk heeft gemaakt. Wat kan er misgaan?


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


De crisis in Oekraïne gaat niet over Oekraïne. Het gaat over Duitsland

4.8 4 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jerome
Jerome
5 maanden geleden

“Door de yanks die het WEF op hebben gericht…”

Wat een bewuste desinformatie en een belediging voor de blanke Amerikaan. Het is de joodse/khazaarse maffia en die zitten overal, want de wereld komt alleen hun toe, maar hun hoofdkwartieren zijn voornamelijk in de city of London en Zwitserland. De alternatieve media als collectief is sinds de afgelopen jaren een aanfluiting en nauwelijks nog serieus te nemen.

Pjotr
Pjotr
5 maanden geleden

We moeten gewoon van het gas af. De Europese elektriciteitsprijs wordt berekend door de kost van de duurste producent en op dit moment is dat de door gascentrales geproduceerde elektriciteit. Ook de producenten van met kolen, kernreactoren, wind of zon, waterkracht of olie geproduceerde elektriciteit worden door deze Europese regel evenveel betaald als de gascentrale. Een regel ooit ingevoerd om alle elektriciteitsproduktie even duur te maken als die door windmolens geproduceerd werd speelt Europa nu lelijk parten.
Europa moet maaar terugkeren naar de reële prijzen van elektriciteitsproduktie en uw en mijn elektriciteit wordt een pak goedkoper.
Gas blijft dan even duur als nu zolang die stomme oorlog duurt. Maar dan kunnen wij als burgers gewoon gas zoveel mogelijk mijden.
I don’t care dat de Duitse industrie op de schop gaat.

Hagar
Hagar
5 maanden geleden

De rente verhogen helpt niets tegen de inflatie, het maakt alleen dat er meer rente moet worden betaald aan de banken.

De inflatie wordt veroorzaakt door de enorme “steunmaatregelen” die de regeringen en de EU uitvaardigen: ze veroorzaken economische crisis door hun steunmaatregelen, tegen de droogte, tegen corona, tegen de oorlog, tegen de gasprijzen, tegen de inflatie… Al deze steunmaatregelen creeeren massa’s bijkomend geld en werken dus 100% inflatoir.

Duivelaanbidders in de politiek kan je makkelijk herkennen: ze komen steeds af met “oplossingen” voor problemen, maar negeren steeds de oorzaak van het probleem, en stellen dan maatregelen voor die oppervlakkig gezien het probleem een beetje verhelpen, maar eigenlijk het probleem enorm verergeren.

Dee
Dee
5 maanden geleden

Hoogste tijd dat zij bang worden voor ons.

Namets
Namets
4 maanden geleden

Ik krijg steeds meer het gevoel dat alle Corona Poppenkast landen bindende afspraken hebben met de WEF Pshyopaten om hun Economie en Maatschappij en bevolking letterlijk helemaal te slopen.
Dus GENOCIDE.
De Oekraine Oorlog stinkt aan alle kanten.
De geplande sancties vernietigen Europa.
Zou dit afgesproken werk zijn tussen de US en Rusland en China Europa kapot maken?
De Sancties hebben Rusland sterker en sterker gemaakt er klopt helemaal niets meer van.
Zijn dit de grote 3 achter de Grote Reset?
Een ding weet ik zeker;
NIETS IS WAT HET LIJKT!!