Het Russische bedrijf kon in de eerste zes maanden van dit jaar een recordwinst van 41,63 miljard euro (2,5 biljoen roebel) melden. Ter vergelijking: Gazprom had in 2021 al een recordwinst geboekt dankzij de stijgende olie- en gasprijzen. Op dat moment ging het echter om een bescheiden 27,5 miljard euro of 2,09 biljoen roebel voor het hele jaar, meldt Wochenblick.

En dit alles tegen de achtergrond van het feit dat de onderneming de leveringen aan een aantal Europese landen had stopgezet of sterk had beperkt. De oorzaak van de enorme winsten, zo zeggen zij, is de sterke stijging van de elektriciteits- en gasprijzen. Wiens beleid echter tot de prijsstijging heeft geleid en het feit dat deze reeds lang vóór het Oekraïne-conflict was geëxplodeerd, wordt door de optredende politici graag verdoezeld of verzwegen.

“Dit zal Rusland ruïneren”

De winsten zijn zo hoog dat Gazprom zelfs overweegt om voor het eerst over een deel van een jaar dividend uit te keren. Het plan is om ongeveer 51 roebel per aandeel uit te betalen, wat neerkomt op een totaal van 20 miljard euro. De helft hiervan zal naar de Russische staat gaan, die voor 50 procent aandeelhouder is van de groep.

“Dit zal Rusland ruïneren”, voorspelde de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock eind februari over de sancties tegen Rusland: “We raken het Poetin-systeem waar het geraakt moet worden: niet alleen economisch en financieel, maar in zijn kern van macht.”

EU buitenland-chef zit aan de drugs - Beweert dat de sancties tegen Rusland werken

Gas toevoer stop

Duitsland en de EU daarentegen kijken opnieuw met bezorgdheid naar Nord Stream 1. Sinds vanmorgen is er opnieuw een leveringsstop om technische redenen, die naar verwachting 3 dagen zal duren. De Duitse regering noemt de leveringsstop opnieuw een politieke beslissing en een “voorwendsel”.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


EU-dictator Von der Leyen pleegt moordaanslag op Europese burgers en economie onder het mom van sancties tegen Rusland

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
7 maanden geleden

Na: “We zullen vechten tot de laatste Oekie”,

komt nu: “We zullen boycotten tot de totale instorting van de Europese economie”

Namets
Namets
6 maanden geleden

De Zelfmoord Sancties zijn bewust gepland om Europa en zijn Bevolkingen KAPOT te maken.
Rusland en China tesamen met Schurkenstaat US & NAVO spelen een smerig spelletje waarbij EUROPA wordt opgeofferd.
Rusland en China deden net zo hard mee met de Geplande Plandamie en nu deel 2 de Oekraine Hoax.