Provocatie nummer zoveel. De Straat van Taiwan is eigenlijk een Chinese binnenzee, want China is 1 land. Zelfs de VS hebben dat erkent, al gedragen ze zich er niet naar.

Er zijn géén landen (van betekenis) die Taiwan als land erkennen.

De Amerikaanse oorlog tegen Rusland zal Europa in een Derde Wereld land veranderen zonder energie en zonder eten en met een gierende inflatie. Oorlog tegen China is nog veel catastrofaler. Rusland is de grondstoffenleverancier van de wereld, maar China is de fabriek van de wereld.

RT:

Twee Amerikaanse kruisers voeren langs het zelfbestuurde eiland in de eerste dergelijke manoeuvre sinds het bezoek van VS-huisvoorzitter Nancy Pelosi.

Het wordt serieus: Chinezen dreigen het bejaarde drankorgel Pelosi uit de lucht te schieten

Het is de vraag wanneer de Chinezen hun woorden eens in daden om gaan zetten.

Er was gisteren nog een incident:

Op een dag gaat het mis. Je kan maar zo lang ongestraft provoceren. En dat weten de Yanks ook, dus het is met opzet dat ze oorlog uitlokken. Net als over Oekraïne.

De VS heeft twee van zijn oorlogsschepen ingezet in de Straat van Taiwan in een eerste dergelijke missie sinds het controversiële bezoek van de Amerikaanse House Speaker Nancy Pelosi aan Taipei, zei de marine op zaterdag.

USS Chancellorsville en USS Antietam, beide Ticonderoga-klasse geleide-raket kruisers, varen door de internationale wateren in het gebied, volgens een verklaring van de Amerikaanse 7e vloot.

Volgens de 7e vloot van de VS is de doortocht van de oorlogsbodems “routine” en “een demonstratie van het engagement van de Verenigde Staten voor een vrije en open Indo-Pacific”. In de verklaring wordt verder benadrukt dat de missie wordt uitgevoerd “in overeenstemming met het internationaal recht”.

Het Chinese leger is in hoge staat van paraatheid gebracht als gevolg van de doortocht van de schepen en staat klaar “om elke provocatie tijdig te stoppen” , aldus Shi Yi, woordvoerder van het Eastern Theater Command van het Chinese Volksbevrijdingsleger (PLA).

De zogenaamde vrijheid van navigatie-operaties van de Amerikaanse marine wekken vaak de woede op van Peking.

“De veelvuldige provocaties en uitsloverij door de VS tonen ten volle aan dat de VS de vernietiger is van vrede en stabiliteit in de Straat van Taiwan en de schepper van veiligheidsrisico’s in de Straat van Taiwan”, verklaarde Shi in juli, verwijzend naar een soortgelijke missie van VS-troepen.

De inzet komt na een reeks bezoeken van VS-wetgevers aan Taiwan, waarvan het laatste donderdag plaatsvond toen VS-senator Marsha Blackburn op het zelfbestuurde eiland aankwam. Eerder deze maand reisde een delegatie van het Amerikaanse Congres, bestaande uit vier Democraten en een Republikein, naar Taipei “om de betrekkingen tussen de VS en Taiwan, regionale veiligheid, handel en investeringen, wereldwijde toeleveringsketens, klimaatverandering en andere belangrijke kwesties van wederzijds belang te bespreken”.

Al deze reizen volgden op een bijzonder opruiend bezoek van de voorzitter van het Amerikaanse Huis Nancy Pelosi begin augustus, dat de betrekkingen tussen Washington en Peking in een neerwaartse spiraal deed belanden en aanleiding gaf tot grootschalige Chinese militaire oefeningen in het gebied. Peking beschouwde een bezoek van de tweede persoon in de lijn van de presidentiële opvolging als een schending van het “één China”-beginsel door de hoogste machtsniveaus in Washington.Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Russische analist: “De derde wereldoorlog is al uitgebroken”

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Voight-Kampff
Voight-Kampff
6 maanden geleden

De situatie is duidelijk: streven van de tegenstander (VS/VK) naar werelddominantie op basis van een unipolaire wereld.

Deze dreiging is enorm en kan m.i. niet via een procesgang worden opgelost, daar de tegenstander geen moreel geweten heeft en ze zichzelf in een hoek heeft geplaatst waaruit ontsnappen onmogelijk is (onevenredig grote schuld en onmogelijkheid om rente-instrument in te zetten t.b.v. bijsturing economie).

Voor een beetje onderlegde tacticus is deze situatie makkelijk te adresseren.

Namelijk door deze strijd niet in je achtertuin te beslechten (Oekraine voor Rusland en Taiwan voor China) maar bij de tegenstander thuis.

Dus, sla alle tussenstappen over, adresseer de bron en neem het initiatief met inzetten van de end-game.

Indien de VS/VK verslagen is dan zitten we wel opgescheept met de volgende groep globale heersers (Rusland en China). Als ze elkaar uitroeien (VS, Rusland en China) dan zitten we in hetzelfde schuitje op deze planeet en gaan we mee ten onder.

Ontsnapping aan onderwerping of vernietiging is niet te voorkomen.

Ik troost me maar met de gedachte dat het geen kwestie is van leven of sterven, maar van vroeger of later sterven.

Leuk is anders.

Het is dan trouwens wel mooi meegenomen dat het hele EU-construct en Rutte met zijn crimineel bende eveneens wordt weggevaagd.

Eelke Piers
Eelke Piers
6 maanden geleden

China heeft de hele Zuid-Chinese zee als Chinese binnenzee geclaimd. Iedereen moet zich dus aanmelden in dat gebied. De MH370 deed dat niet en is daarom uit de lucht geschoten. Wat de USA nu doet is levensgevaarlijk

Johan P
Johan P
6 maanden geleden

Gevaarlijke zet. China heeft al gezichtsverlies geleden door geen werkelijke reactie te hebben gegeven op het bezoek van Pelosi. Deze actie lijkt bedoeld om dat er nog eens in te wrijven. Stom, want kijkend naar de aanvoerlijnen kan de VS het nooit winnen. Hun dagen van overmacht in de lucht zijn over, al lijken ze dat niet toe te willen geven.
Dat, gekoppeld aan de belabberde economie, verdwenen productie en afkalvende militaire macht is misschien wel ingezonken bij een aantal topfiguren die blijkbaar hebben besloten dat de ondergang van het Amerikaanse Rijk dan maar met een grote klap moet gaan, in de gedachte dat ze dan zoveel mogelijk anderen met zich meenemen.

Doordenker-2
Doordenker-2
6 maanden geleden

Ik ben benieuwd hoe de VS gaat reageren als Chinese vliegdekschepen gaan patrouilleren voor de Amerikaanse kust en rond de olievelden in de Golf van Mexico.

Hagar
Hagar
6 maanden geleden

De Verenigde Satanisten zijn weer op oorlogstocht, en provoceren alles en iedereen, op zoek naar een conflict dat zij dan kunnen escaleren tot een totale oorlog.

Ze waren zwaar teleurgesteld dat de oude heks Pelosie geen oorlog kon uitlokken, dus gaan ze nu lustig verder door met hun oorlogsschepen dwars door Chinees gebied te varen.

Lees een beetje info over China:

https://www.unz.com/lromanoff/some-things-you-should-maybe-know-about-china/

En lees een beknopt lijstje van de daden van de moordlustige satanisten:

https://www.unz.com/lromanoff/americans-are-criminally-insane/