De kop van een artikel dat op 26 augustus op de website van het Wereld Economisch Forum (WEF) is geplaatst, vraagt: “Moeten scholen lesgeven in klimaatverandering?”

De vraag is natuurlijk retorisch, aangezien de globalisten van het WEF al tientallen jaren het voortouw nemen bij de wereldwijde indoctrinatie van kinderen en jongeren op het gebied van “klimaatverandering”, schrijft William F. Jasper. Het artikel begint met hete bekende verzinsel: “Nu de gevolgen van klimaatverandering steeds duidelijker worden, heeft deze zomer intense hittegolven, ernstige overstromingen en schadelijke stormen gebracht.” Hoewel in de verklaring van het WEF niet expliciet wordt beweerd dat de genoemde extreme weersomstandigheden worden veroorzaakt door de door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde, is dat wel de impliciete boodschap, een boodschap die meelift op de duizenden verhalen in de “mainstream” media waarin wel expliciet wordt beweerd dat “extreem weer” toeneemt als gevolg van klimaatverandering.

Uitbuiting van kinderen en jongeren

“Vorig jaar”, zo vervolgt het WEF, “bleek uit een wereldwijd onderzoek dat bijna de helft van de jongeren zich dagelijks zorgen maakt over het klimaat. Het WEF geeft een link die leidt naar een persbericht van de Universiteit van Bath in het Verenigd Koninkrijk waarin de “studie” door de “klimaatpsychologen” van de universiteit wordt opgehemeld. “Bijna de helft van de wereldwijd ondervraagde jongeren (45%) zegt dat klimaatangst en -onrust hun dagelijks leven en functioneren beïnvloedt – volgens de resultaten van het grootste wetenschappelijke onderzoek naar klimaatangst bij kinderen en jongeren,” beweert het persbericht van Bath.

De Bath-studie, gepubliceerd in The Lancet Planetary Health en getiteld “Climate anxiety in children and young people and their beliefs about government responses to climate change: a global survey,” zegt dat het “10.000 kinderen en jongeren (in de leeftijd van 16-25 jaar) in tien landen (Australië, Brazilië, Finland, Frankrijk, India, Nigeria, Filippijnen, Portugal, het VK en de VS; 1000 deelnemers per land) heeft ondervraagd.”

Volgens de studie:

De respondenten in alle landen waren bezorgd over de klimaatverandering (59% was zeer of zeer bezorgd en 84% was op zijn minst gematigd bezorgd). Meer dan 50% meldde elk van de volgende emoties: verdrietig, angstig, boos, machteloos, hulpeloos en schuldig. Meer dan 45% van de respondenten zei dat hun gevoelens over klimaatverandering een negatieve invloed hadden op hun dagelijks leven en functioneren, en velen meldden een groot aantal negatieve gedachten over klimaatverandering (75% zei bijvoorbeeld dat ze de toekomst beangstigend vinden en 83% zei dat ze denken dat de mensen er niet in geslaagd zijn voor de planeet te zorgen). De respondenten beoordeelden de reacties van de overheid op de klimaatverandering negatief en meldden grotere gevoelens van verraad dan van geruststelling. Klimaatangst en -nood waren gecorreleerd met de waargenomen inadequate reactie van de overheid en de daarmee samenhangende gevoelens van verraad.

In de studie wordt geconcludeerd dat de wijdverspreide “klimaatangst en -onrust” onder kinderen en jongeren moet worden toegeschreven aan het falen van regeringen om de door de klimaatfanatici bepleite onderdrukkende beperkingen in te voeren. Het is niet het onophoudelijke bombardement van kinderen met “klimaatnoodsituaties” (smeltende ijskappen, stijgende zeespiegel, verdrinkende ijsberen, afstervende koraalriffen, droogtes, overstromingen, bosbranden, uitstervende diersoorten, etc.) dat de oorzaak is van de verwoestende geestelijke angst. Oh nee, natuurlijk niet; de “onderzoekers” denken daar niet eens aan. Nee, ze zeggen dat een recordaantal kinderen mentaal in elkaar stort omdat regeringen geweigerd hebben de hele planeet op te sluiten in een “groen” globalistisch-communistisch regime.

Uit het Lancet Planetary Health artikel:

Klimaatangst en ontevredenheid over de reacties van de overheid zijn wijdverspreid bij kinderen en jongeren in landen over de hele wereld en beïnvloeden hun dagelijks functioneren. Een waargenomen falen van regeringen om te reageren op de klimaatcrisis wordt geassocieerd met een verhoogd leed. Er is dringend behoefte aan verder onderzoek naar de emotionele impact van klimaatverandering op kinderen en jongeren en aan regeringen die hun ongerustheid valideren door dringend actie te ondernemen tegen klimaatverandering.

Het is vermeldenswaard dat de hoofdauteur, Caroline Hickman, niet alleen een leider is van de Climate Psychology Alliance (een linkse organisatie die burgers en wereldberoemde wetenschappers die het niet eens zijn met het fanatisme van de opwarming van de aarde als “ontkenners” demoniseert), maar ook als auteur voor het WEF is opgetreden. Maar noch in het WEF-artikel, noch in het persbericht van de Universiteit van Bath – noch in The Lancet trouwens – wordt hier met veel aandrang op gewezen. Bovendien werden Hickman en Dr. Liz Marks, haar co-hoofdauteur van het Lancet artikel, beiden gepromoveerd door het WEF in januari van dit jaar, na het verschijnen van het Lancet artikel. “De ongerustheid van onze kinderen is een volkomen rationele reactie gezien de inadequate reacties op klimaatverandering die zij van regeringen zien,” zei Hickman in een WEF-post. “Kinderen en jongeren mobiliseren zich nu over de hele wereld en dagen regeringen voor de rechter; met het argument dat het uitblijven van maatregelen tegen klimaatverandering hun mensenrechten schendt.”

“De beslissingen die de machthebbers nu nemen, zullen de grootste impact hebben op de jongste en toekomstige generaties, maar zij voelen zich afgewezen en genegeerd,” zei Liz Marks, ook van het Department of Psychology van de University of Bath, in hetzelfde WEF-artikel. “We moeten rekening houden met de toekomst van jongeren, naar hun stem luisteren en hen in het middelpunt van de besluitvorming plaatsen.”

Dat klopt, het schijnheilige duo en hun “klimaatpsychologie” kameraden houden zich bezig met het meest verachtelijke massale misbruik en uitbuiting van kinderen en jongeren en doen zich vervolgens voor als de redders van diezelfde misbruikte en uitgebuite slachtoffers. Met andere woorden, Hickman en Marks zijn nauwelijks de onpartijdige “sociale wetenschappers” die zij pretenderen te zijn. Zij zijn propagandisten in de miljarden dollars kostende klimaatlobby. Het zijn spreekbuizen en academische prostituees voor de Great Reset van het WEF.

Klaus Schwab en de miljardairsclub die bekend staat als het Wereld Economisch Forum zijn niet tevreden met het feit dat honderden miljoenen schoolkinderen over de hele wereld getraumatiseerd zijn en lijden onder de voortdurende angst en ellende die veroorzaakt wordt door de non-stop VN/WEF propaganda over de opwarming van de aarde. In plaats van hun bangmakende indoctrinatie, die neerkomt op kolossale psychologische kindermishandeling, op een verstandige manier te heroverwegen, willen zij veel, veel verder gaan. De globalisten van het WEF dringen aan op het voorstel van de VN om “klimaatveranderingsstudies” verplicht te stellen als “een kernonderdeel van alle onderwijssystemen op alle niveaus tegen 2025”.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


1.200 Wetenschappers en professionals verklaren: “Er is geen klimaat noodsituatie”

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dee
Dee
6 maanden geleden

Spreek met je kinderen van jongs af aan. Jij voed ze op. Niet zij!
Dat heb ik met die van mij gedaan, en hij heeft zijn hart op de juiste plek zitten en heeft zich niet laten verpesten door dat tuig.