De Duitse beleidsramp komt in een stroomversnelling. De banken waarschuwen nu dat een groot deel van de Duitsers in de toekomst de grenzen van hun financiële weerbaarheid zal bereiken als gevolg van de snel stijgende kosten van levensonderhoud, meldt Free West Media.

De president van de Sparkasse, Helmut Schleweis, heeft dit aan het Duitse weekblad Welt am Sonntag meegedeeld: “Wij verwachten dat door de aanzienlijke prijsstijging tot 60 procent van de Duitse huishoudens maandelijks hun gehele besteedbare inkomen – of meer – zal moeten gebruiken voor alleen levensonderhoud.

“Dit deel van de bevolking is dan simpelweg niet meer in staat om te sparen.”

Met 40 miljoen huishoudens in het hele land zou dit 24 miljoen huishoudens treffen. Volgens de welvaartsbarometer van de Sparkasse was een jaar geleden nog maar 15 procent niet in staat om geld opzij te zetten. De Sparkassen zelf heeft 50 miljoen klanten.

Ook bij de Volks- und Raiffeisenbanken is een krimpende klantenkring waar te nemen. “De hoge inflatie berooft consumenten van koopkracht, waardoor ze minder kunnen sparen”, aldus Andreas Martin, hoofd van de Vereniging van Duitse Volks- en Raiffeisenbanken (BVR).

Duitsland wordt geconfronteerd met de ergste economische crisis, althans sinds de hereniging. Volgens een analyse van Deutsche Bank is een recessie nu een zekerheid. Na een magere groei van één procent dit jaar, zal het bruto binnenlands product (BBP) in 2023 waarschijnlijk met één procent krimpen. Als Rusland echter de gaskraan volledig dichtdraait, zal het bbp in 2023 met vijf tot zes procent instorten – een dramatische daling die vergelijkbaar is met het hoogtepunt van de financiële crisis in 2009.

Dit horrorscenario speelt zich af tegen de achtergrond van een inflatie die met acht procent in juli nog geen hoogtepunt heeft bereikt en in 2023 hardnekkig zal aanhouden. En alsof dat nog niet genoeg is, leven de Duitsers sinds Corona met de hoogste staatsschuld in de geschiedenis van de Bondsrepubliek.

De gascrisis, die ook door de Deutsche Bank is onderzocht, zou wel eens een “game changer” kunnen blijken te zijn voor Duitsland als vestigingsplaats voor de industrie. De kans dat de welvaart en de levenskwaliteit in Duitsland in de toekomst zullen dalen, is nog nooit zo groot geweest als nu. Hoe kon dit gebeuren?

Vijftig jaar mislukt energiebeleid

Het antwoord op de eerste vraag is eenvoudig: De reden is vijftig jaar falend energiebeleid. Het begon allemaal met de fanatieke afwijzing van kernenergie in de jaren zeventig door de Groenen. Zij kwamen nooit op voor het milieu en natuurbehoud, maar alleen tegen de economie en de vrijheid.

De Groenen, en vooral de Merkel-CDU, zijn er in feite in geslaagd de meest stabiele, schoonste en efficiëntste energiebron ter wereld te verbieden en er tegelijkertijd voor te zorgen dat een terugkeer naar kernenergie uitgesloten is. De drie nog in bedrijf zijnde kerncentrales, waarover nu zo verbitterd wordt getwist, produceren minder dan acht procent van de Duitse elektriciteit.

De CDU heeft deze energiebron uiteindelijk met succes gesloten, maar wist tegelijkertijd dat uit water, wind en zon nooit genoeg elektriciteit kan worden opgewekt om ‘s werelds op drie na grootste economie draaiende te houden. Alleen Rusland kan leveren wat Duitsland nodig heeft: goedkope energie in grote hoeveelheden. Het nucleaire debacle en het gebrek aan hernieuwbare alternatieven lieten geen andere keuze.

Energie is de levensader van elke economie

Net als bij Corona is de regering-Scholtz opnieuw begonnen met het uitgeven van geld dat zij niet heeft. De noodlijdende gasimporteur Uniper moest van een faillissement worden gered met 15 miljard euro staatssteun, miljarden aan afschrijvingen op Nord Stream 2 en nog eens tientallen miljarden om eerst op staatskosten terminals voor vloeibaar aardgas te bouwen en vervolgens samen veel te duur gas op de wereldmarkten te kopen.

Toch kan men niet langer om deze uitgavenpiek met geplande gasaankopen heen, aangezien de zelf gecreëerde chaos op lange termijn duurder zou uitvallen dan de duurste bestelling.

Dit alles zal door de belastingbetaler worden betaald, en wel op twee manieren: ten eerste door hogere belastingen en ten tweede door hogere prijzen op bijna alles, omdat handel, industrie en ambachten de gestegen energieprijzen natuurlijk zullen doorberekenen. Wanneer de nieuwe energie-infrastructuur over vele jaren eindelijk weer functioneert, grotendeels zonder Russisch aardgas, dan zal niets meer hetzelfde zijn als vroeger. Dan zullen de energiekosten voor olie, gas en elektriciteit hoger zijn dan ooit tevoren en zal Duitsland als vestigingsplaats voor de industrie aanzienlijk minder concurrerend zijn.

Energie is de levensader van elke moderne economie. “Een kliek van domkoppen, fanatici en onwetenden die geen idee hebben van zaken doen en technologie, is er in 50 jaar van misplaatst energiebeleid in geslaagd om de Duitse economie, die na de Tweede Wereldoorlog een wonder verrichtte, naar de rand van de afgrond te brengen. Hierdoor zal het reële inkomen van grote delen van de bevolking aanzienlijk dalen. Een perfecte storm dreigt als nooit tevoren,” merkte de Duitse commentator Markus Brandstetter op.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Angst voor volksopstanden: Duitsland en Oostenrijk bereiden repressie voor

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

11 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dee
Dee
5 maanden geleden

Ik zie een nieuwe Adolf ontwaken.
Nog even, en de voedigsbodem is rijk genoeg.

Eddy
Eddy
5 maanden geleden
Antwoord aan  Dee

ik hoop het.

Dee
Dee
5 maanden geleden
Antwoord aan  Eddy

History is what’s happening.

Eelke Piers
Eelke Piers
5 maanden geleden

Ook van de financiële crisis in 2009 heb ik niets gemerkt.

Dee
Dee
5 maanden geleden
Antwoord aan  Eelke Piers

Ik wel…

Bas
Bas
5 maanden geleden

Wir schaffen das. Of was het wir schaffen uns ab? Wat een ongelooflijk dom slaafs kutvolk die moffen.

Dee
Dee
5 maanden geleden
Antwoord aan  Bas

Nou, in het verleden zijn zij eerder vernederd en tot slaaf gemaakt en iedereen weet wat er daarna gebeurde. Vergis je niet in de Duitsers.
Maar ik hoop dat zij hebben geleerd uit de vergissingen in het verleden en het ditmaal beter zullen doen.

Hagar
Hagar
5 maanden geleden

Duitsland wordt geregeerd door een anti-Duits, Satanistisch en globalistisch marionettenregime.

Hun doel en hun opdracht vanwege de internationale samenzweerders is het Duitse volk volledig uitroeien, door het te perverteren met homo-en trans- ideologie, met feministische ideologie, de mensen te infantiliseren met achterlijke materialistische, individualistische, communistische en pseudo-ecologische denkbeelden, en door het Duitse Volk fysiek te vermengen met primitieve volkeren, geïmporteerd uit Afrika.

Alles wat slecht en lelijk en destructief is wordt door hen gepromoot, dit is de typische handelswijze van de duivelaanbidders.

Alhoewel de Tweede Wereldoorlog reeds 80 jaar geleden is, vormt het begrijpen van hoe de vork echt aan de steel zat, de sleutel om het heden te begrijpen.

http://www.wearswar.com/

Petra
5 maanden geleden

GROEN beleid zorgt ervoor dat je snel onder de groene zoden komt te liggen.

Het is tijd om het GROENE TUIG aan te pakken en te bestraffen voor wat ze hebben gedaan.

Geldt ook voor Nederland en België.

Dee
Dee
5 maanden geleden
Antwoord aan  Petra

Ik heb zo het Fingerspitzengefühl dat dat vanuit Duitsland gaat gebeuren.
Iedereen heeft het altijd over de Fransen. Maar ja, Fransen zijn halve zuid Europeanen. Veel geschreeuw, maar weinig wol.
Nee, ik denk dat de tot nu toe stille Duitsers het gaan doen. Stille wateren hebben immers diepe gronden.
De Duitse taal is ook prachtig en vooral heel krachtig. In het Duits kun je je heel scherp en krachtig uitdrukken en de ziel raken. Ik lees graag Duitse filosofische werken en gedichten.
De juiste man, met de juiste woorden op het juiste moment, en de Duitse vlam slaat in de pan.
En dan zal, net als voorheen, de aarde beven.

Dee
Dee
5 maanden geleden
Antwoord aan  Dee