Bij het doorlezen van de vele dagelijkse nieuwsberichten over Rusland, Oekraïne, NAVO en EU, wordt het steeds moeilijker om aan het idee te ontsnappen dat er een gecontroleerde afbraak van het continent aan de gang is. En dat noch zijn “leiders”, en zeker niet zijn bevolking, daar enige zeggenschap over hebben. Het enige wat we van die “leiders” te horen krijgen zijn praatjes van de NAVO of het Wereld Economisch Forum. De enige onafhankelijke stem is Victor Orban. Die in de westerse media het zwijgen wordt opgelegd of als volslagen krankzinnig wordt afgeschilderd, meldt Raúl Ilargi Meijer.

Maar de Hongaren van Orban zullen de komende winter niet bevriezen. Hij heeft net een nieuwe gasdeal met Rusland getekend. De belangrijkste reden die wordt aangevoerd waarom alle anderen dat niet doen, is natuurlijk de speciale militaire operatie van Rusland in Oekraïne. Die is net zo krankzinnig als Orban is, en “totaal niet uitgelokt”, zeggen de westerse media. Noam Chomsky vatte dat het beste samen: “Natuurlijk was het uitgelokt. Anders zouden ze het niet de hele tijd een niet-uitgelokte invasie noemen.”

En nee, het was niet alleen Rusland/Oekraïne, veel eerder had Europa zijn economieën al onherkenbaar verpest – als je er al om zou geven onder de motorkap te kijken. Maar waarom het nog erger maken? Ik heb sterk het gevoel dat die “leiders” van de EU zich veel te veel hebben vervreemd van de mensen die ze beweren te dienen, en daar zullen ze spijt van krijgen. Voorlopig is het duidelijk bij de boeren, bijvoorbeeld, maar als de mensen gaan bevriezen, zullen ze willen weten waarom. En als er geen antwoord komt dat zowel eerlijk als bevredigend is, zullen veel “leiders” zich moeten verantwoorden.

EU-dictator Von der Leyen pleegt moordaanslag op Europese burgers en economie onder het mom van sancties tegen Rusland

De hele energie- en voedselcrisis wordt verkocht als “onvermijdelijk”, maar daar is niets van waar. Ze zijn het resultaat van keuzes die in Brussel, Berlijn, Amsterdam enz. worden gemaakt, waarover niemand uw mening heeft gevraagd. Iets wat ik een paar dagen geleden heb opgeschreven:

Gebruikt het westen Oekraïne als een excuus om massaal economische zelfmoord te plegen? En, je weet wel, om wat WEF-gerelateerde doelen te bereiken? Waarom zouden ze anders alle economische banden met Moskou verbreken, op een moment dat ze duidelijk geen alternatieve bronnen hebben voor veel van wat ze uit Rusland importeren? En waarom wil een land als Nederland 10.000 van zijn boerderijen sluiten, terwijl het glashelder is dat dat de komende wereldwijde voedselcrises zal verergeren?

Als je Poetin niet mag, is dat prima, maar waarom zou je eigen volk moeten lijden onder wat je wel of niet mag? En natuurlijk kun je je afvragen of het een goed idee is dat een land ter grootte van een postzegel ‘s werelds nr. 2 voedselexporteur is. Maar dat is het wel. En als je dat probeert te veranderen door 180º te draaien, ook op een postzegel, dan is het overduidelijk dat dat niet goed zal gaan. En alle zogenaamde leiders weten dit. Maar ze doen het nog steeds.

De prijzen voor verwarming, benzine en voedsel zullen nog veel hoger worden dan nu al het geval is, maar nu begint het erop te lijken dat dit allemaal scripted was. Want “we” hadden de communicatiekanalen met Rusland open kunnen houden, “we” hadden de afgelopen 6 maanden kunnen onderhandelen over vrede. Dat niet doen was een bewuste keuze. Een keuze waar u en ik, geen enkele stem in hadden.

De Nederlanders hadden met hun boeren kunnen onderhandelen en hun problemen met stikstofoxiden langzaam kunnen aanpakken, terwijl de voedselproductie op gang was gebleven. En we hadden ook een manier kunnen vinden om Russische en Oekraïense gewassen beschikbaar te houden op de wereldmarkten. Maar het lijkt er helemaal niet op dat “wij” dat wilden.

Iemand heeft een lijst gemaakt van wat de EU niet meer krijgt door de Ruslandboycot..: “Nat-gas, zeldzame aardmetalen, inerte gassen, kalium, zwavel, uranium, palladium, vanadium, kobalt, cokes, titanium, nikkel, lithium, kunststoffen, glas, keramiek, farmaceutica, schepen, inkt, vliegtuigen, polymeren, medische en industriële gassen, dichtingsringen en membranen, stroomtransmissie, transformator- en smeeroliën, neongas voor het etsen van microchips, enzovoort, enzovoort.

En dat is nog niet alles. Kunstmest!!! Waarom ze het doen, weet ik niet. Willen ze hun eigen economieën om zeep helpen? Het heeft geen zin. En dit zal niet snel voorbij zijn.

Reuters wil natuurlijk Poetin de schuld geven. Maar hij is niet degene die de sancties heeft ingevoerd. Hij heeft aangeboden om de gas- en olie-export door te laten gaan.

Koude winters hielpen Moskou Napoleon en Hitler te verslaan. President Vladimir Poetin wedt nu dat torenhoge energieprijzen en mogelijke tekorten deze winter Europa zullen overhalen om Oekraïne tot een wapenstilstand te dwingen – op Russische voorwaarden. Volgens twee Russische bronnen die bekend zijn met de denkwijze van het Kremlin, is dat de enige weg naar vrede die Moskou ziet, aangezien Kiev zegt niet te willen onderhandelen totdat Rusland heel Oekraïne verlaat.

“We hebben tijd, we kunnen wachten,” zei een bron dicht bij de Russische autoriteiten, die niet bij naam genoemd wilde worden omdat ze niet met de media mogen spreken. “Het wordt een moeilijke winter voor de Europeanen. We zouden protesten en onrust kunnen zien. Sommige Europese leiders zullen zich wel twee keer bedenken of ze Oekraïne wel blijven steunen en denken dat het tijd is voor een deal.”

Josep Borrell, hoofd van het buitenlands beleid van de EU, wil dat de Europeanen gehoorzame beestjes zijn, en de straf aanvaarden voor het beleid dat hij en zijn soortgenoten hebben uitgestippeld. Omdat “wij” voorbestemd zijn om te winnen. De heer Borrell is van plan om het deze winter goed te doen, let wel. Met de beste biefstuk die je voor je geld kunt kopen, echte goede wijn, te nuttigen in comfortabel verwarmde huizen, restaurants en kantoren. Een beeld van Marie Antoinette komt in mijn hoofd op.

Josep Borrell, de hoge vertegenwoordiger van de EU en hoofd van het buitenlands beleid, heeft in een dinsdag gepubliceerd AFP-interview een verrassend botte beoordeling gegeven van de oorlog in Oekraïne en de precaire positie van Europa. Hij gaf toe dat de Russische president Vladimir Poetin erop wedt een eensgezinde reactie van de EU te breken tegen de achtergrond van de huidige crisissituatie van stijgende prijzen en extreme onzekerheid over energie aan de vooravond van een lange winter. Borrell’s woorden leken dicht in de buurt te komen van het toegeven dat Poetins tactiek op een bepaald niveau werkt, of op zijn minst de Europese vastberadenheid op de korte en lange termijn zal aantasten, aangezien hij woorden koos als de bevolking van de EU die de diepe economische pijn en de ernstige energieschaarste moet “verdragen”. Hij verwees naar de “vermoeidheid” van de Europeanen en riep zowel de leiders als het gewone volk op om “de gevolgen te dragen” met blijvende vastberadenheid.

Borrell verklaarde aan AFP dat Poetin “de vermoeidheid van de Europeanen en de onwil van hun burgers om de gevolgen van steun aan Oekraïne te dragen” ziet. Maar Borrell suggereerde dat Europa niet zal terugkrabbelen, ongeacht de invloed die Moskou zou kunnen hebben, vooral als het gaat om “bewapening van energie” – en riep de burgers op om de kosten te blijven dragen. Wie zal het eerst met zijn ogen knipperen? …lijkt hier de ondertoon te zijn. Hij drong aan op: “We zullen moeten volhouden, de kosten binnen de EU moeten spreiden”, zei Borrell tegen AFP, en hij waarschuwde dat het bijeenhouden van de 27 lidstaten een taak was die “dag voor dag” moest worden uitgevoerd.

En toch, zoals sommigen zoals Viktor Orbán van Hongarije sinds het begin van de invasie op 24 februari consequent hebben betoogd, is het onvermijdelijk dat sommigen de “kosten” veel meer zullen moeten dragen dan anderen. Dit blijkt nu al uit initiatieven uit Brussel, zoals het rantsoeneren van het gasverbruik, wat verder heeft geleid tot scenario’s waarbij Duitse steden en zelfs woningen worden verplicht om ‘s nachts het licht uit te doen of bepaalde middelen uit te schakelen. “Meer koude douches” – wordt velen ook verteld. Nu we de herfst ingaan en de winter maanden ingaan, zullen we waarschijnlijk alleen maar meer krantenkoppen als deze zien: “Duitse steden leggen koude douches op en doen lichten uit tijdens Russische gascrisis.”

Over Marie Antoinette gesproken. Emmanuel Macron is de kleine man met een grote visie. Hij voorziet het ‘Einde van Overvloed’, een echt ‘kantelpunt’ in de geschiedenis. En hij is precies de man om u er doorheen te leiden. Ik moet hem dit nageven: hij heeft goede speechschrijvers. Maar speechschrijvers houden de mensen niet warm en gevoed.

Grote omwenteling: WEF Young Global Leader Macron waarschuwt voor einde van overvloed voor gewone mensen

Belgische WEF-premier waarschuwt dat “komende 5-10 winters moeilijk zullen zijn” nu energiecrisis verergert

De Belgische premier Alexander De Croo heeft misschien iets gezegd over de duur van Europa’s energiecrisis. Hij vertelde verslaggevers maandag dat “de komende 5 tot 10 winters moeilijk zullen zijn”. “De ontwikkeling van de situatie is in heel Europa zeer moeilijk”, zei De Croo tegen de Belgische omroep VRT. “In een aantal sectoren is het echt moeilijk om met die hoge energieprijzen om te gaan. We volgen dit op de voet, maar we moeten transparant zijn: de komende maanden zullen moeilijk zijn, de komende winters zullen moeilijk zijn,” zei hij. De opmerkingen van de premier suggereren dat het jaren kan duren voordat de invoer van Russisch aardgas is vervangen, waardoor de economie van de regio nog verder zal worden gedoemd in de vorm van energiehyperinflatie.

Uit Griekenland, nog concreter: energiesubsidies. 1,9 miljard euro in één maand (Het is maar goed dat we ons geld terug gehad hebben met rente toen de EU vorige maand Griekenland weer financieel gezond verklaarde. Kuch). Om de hordes van de straat te houden. Wacht, die Belg zei dat dit 5-10 jaar zal duren. Hoe gaat het land dat betalen? Wat me te binnen schiet is dat de Grieken bij de volgende verkiezingen op iedereen zullen stemmen die belooft zo snel mogelijk met Poetin te praten, de goede betrekkingen tussen de landen te herstellen en een gasdeal te sluiten.

Een aanzienlijke stijging van de elektriciteitsprijs die de door de staat gecontroleerde Public Power Corporation (PPC) voor september heeft aangekondigd, heeft de regering ertoe gedwongen haar elektriciteitssubsidie voor september te verhogen tot 1,9 miljard euro, tegenover 1,1 miljard euro in augustus. Het subsidieniveau volgt onvermijdelijk het prijsbeleid van de PPC, aangezien deze onderneming de dominante speler op de markt is en 63% van de consumenten voor haar kiest. Terwijl de DEI in augustus de laagste prijs van alle elektriciteitsleveranciers had (0,48 euro per kilowattuur), verhoogde zij haar prijs in september tot 0,788 euro voor wie tot 500 kWh per maand verbruikt en tot 0,80 euro voor zwaardere verbruikers. Om haar toezegging na te komen dat de werkelijke kosten voor de consument tussen 0,14-0,17 euro per kWh zouden liggen, moest de regering haar subsidieniveau dienovereenkomstig aanpassen en met meer dan 72% verhogen.

Hoe lang zal dit duren, zei je? Volgens AP verwacht Washington dat de Oekraïense strijdkrachten nog jaren zullen vechten. “Inbegrepen in het pakket zijn geavanceerde wapens die nog in de ontwikkelingsfase zitten…”

Het zou nog jaren kunnen duren voordat sommige wapens uit het aanstaande “grootste pakket ooit” van militaire steun van de VS aan Kiev Oekraïne daadwerkelijk bereiken, zo melden westerse media. Dinsdag citeerden een aantal media anonieme Amerikaanse functionarissen die de op handen zijnde aankondiging van een pakket militaire hulp van 3 miljard dollar aan Oekraïne beschreven.

Dit zal niet goed aflopen. Niet voor de Europese “leiders”, niet voor de EU, niet voor Oekraïne, en niet voor de Europeanen. We kunnen wedden hoeveel leiders er in het voorjaar nog zullen zitten, en ik durf te wedden dat Zelensky er niet bij zal zijn. Poetin wel. Wat de rest betreft, Rutte, Macron, we zullen zien. Maar onderschat de woede van mensen met hongerige en koude kinderen niet. Het voelt bijna als een vreemd beeld voor 99% van de Europeanen, maar dat zal het niet langer zijn.

En er is geen logische reden voor, er is alleen de ideologie van een paar handjesvol kleine mannetjes met grootse visies. Haat tegen alles wat met Rusland te maken heeft, houdt het westen al meer dan 100 jaar op de been. En deze kleine mannetjes voeden zich daarmee.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Poetin: ‘Nieuwe Wereldorde’ laat economie bewust instorten als onderdeel van ‘Grote Reset’

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Balou
Balou
5 maanden geleden

“We kunnen wedden hoeveel leiders er in het voorjaar nog zullen zitten” Inderdaad, dat gedacht heb ik ook, eens benieuwd hoeveel er van dat crimineel gespuis stand zal houden, het zullen er niet veel zijn want het waanzinnige, moordende circus waarin die engerds, in ruil voor veel geld, meespelen zal hun eigen ondergang worden.

Laatst bewerkt op 5 maanden geleden door Balou
Voight-Kampff
Voight-Kampff
5 maanden geleden

De bron van het probleem in Nederland ligt m.i. bij de gecorrumpeerde staatsinrichting. Met name het systeem van politieke partijen, staatsvorm, bestuursvorm en bestuursrol. Daar komt nog bij dat de grondwet niet door het volk is opgesteld en de economie niet in dienst van het volk is gesteld.

O ja, heffing van inkomstenbelasting is strijdig met het principe van zelfbeschikking.

Werk aan de winkel.