Onder de Tories wordt Liz Truss waarschijnlijk beschouwd als de meest veelbelovende kandidaat om de aftredende Britse premier Boris Johnson op te volgen. Tijdens een campagnedebat heeft de huidige minister van Buitenlandse Zaken nu gezegd dat zij klaar is voor het gebruik van kernwapens, meldt RT.de.

Liz Truss voelt zich “klaar” om de Trident-kernwapens te gebruiken, verklaarde de eerste kandidaat voor het voorzitterschap van de Conservatieve Partij dinsdag op een campagne-evenement in Birmingham, Verenigd Koninkrijk. Op de vraag hoe zij zich zou voelen als een dergelijk besluit moest worden genomen, zei de politica:

“Ik denk dat het een belangrijke taak is voor de minister-president. Ik ben bereid om het te doen.”

Trident is een klasse van intercontinentale ballistische raketten die worden ingezet vanaf onderzeeërs. Naast Groot-Brittannië heeft ook de VS deze wapens.

De Britse minister van Buitenlandse Zaken ging niet in op de vraag welk land het Verenigd Koninkrijk zou kunnen overhalen kernwapens te gebruiken. De kandidaat voor het ambt van Brits eerste minister heeft in de interne verkiezingscampagne van de Tories vele agressieve verklaringen afgelegd, voornamelijk gericht tegen Rusland. Truss is ook een fervent voorstander van de Oekraïense belangen. Groot-Brittannië is sowieso een van de grootste wapenleveranciers van Oekraïne. De door Londen toegezegde militaire steun aan Kiev bedraagt reeds 2,3 miljard pond – het equivalent van 2,7 miljard euro.

De 47-jarige Truss beloofde tijdens de verkiezingscampagne ook de militaire uitgaven van haar land te verhogen met drie procent van het bruto binnenlands product tegen het einde van het decennium.

Naast Liz Truss strijdt ook Rishi Sunak nog steeds voor het felbegeerde Tory-voorzitterschap en dus tegelijkertijd voor het ambt van regeringsleider. Ongeveer 180.000 leden van de Conservatieve Partij kunnen beslissen in een run-off verkiezing. Eind juli kregen zij stembiljetten toegestuurd waarmee zij tot eind augustus per brief kunnen stemmen op Truss of Sunak. Het eindresultaat wordt op 5 september bekendgemaakt. De winnaar zal dan zijn intrek nemen in Downing Street 10 in de plaats van Boris Johnson.

Beide kandidaten hebben de Russische president Vladimir Poetin de schuld gegeven van de erbarmelijke toestand van de Britse economie, die wordt geteisterd door een hoge inflatie, stijgende gasprijzen en steeds onbetaalbaardere kosten van levensonderhoud, waarvan algemeen wordt aangenomen dat ze het gevolg zijn van eenzijdige sancties die Londen en zijn bondgenoten aan Moskou hebben opgelegd.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Poetin: Als kernwapens richting Rusland gaan, gaan wij naar het paradijs, maar zij zullen geen tijd hebben om zich te bekeren

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

15 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Durachuk
Durachuk
5 maanden geleden

Ten eerste, iemand die zoiets zegt is totaal van God los en verdiend meteen te sterven. Het bestaan van de mensheid op het spel zetten door achterlijk gedrag kan niet worden getolereerd. Aangezien wij in de westerse werled geen echte mannen meer hebben hoop ik op de kennis en doortastendheid van een wijze Imam die een Fatwa over dit monster uitspreekt. Onder de Moslimmannen vind je nog echte kerels. En….. hoeft niet meteen want deze stinkhoer weet niet eens waar Brussel of Smolensk ligt. Als zij de coordinaten doorgeeft voor een aanval op Moskou komen die bomen waarschijnlijk in Washington terech. Vrouwke ik hoop dat je zweren op je kut krijgt zo groot als paprika’s. Jij bent het niet waard om te leven en anderen in het verderf te storten

Frans H
Frans H
5 maanden geleden
Antwoord aan  Durachuk

Hahahaha, geweldig.

Hagar
Hagar
5 maanden geleden

Het zoveelste bewijs dat demoncratie het allerslechtste systeem is.

Durachuk
Durachuk
5 maanden geleden
Antwoord aan  Hagar

Democratie is de onderdrukking van enkele wijzen (Wij dus) door de meerderheid van de grenzeloze dommeriken.

Raymond van Gelderen
Raymond van Gelderen
5 maanden geleden
Antwoord aan  Durachuk

Zo denkt Klaus Swap ook.
Ik ben wijs en kijk neer op die dommeriken.
met zulke figuren aan de macht krijg je vanzelf genocide.

Durachuk
Durachuk
5 maanden geleden
Antwoord aan  Raymond van Gelderen

ik hoor graag kritiek en wil ook best mijn mening aanpassen na het horen van andere inzichten. Doe me echter een plezier en vergelijk me niet figuren als Schwab en consorten. Ik heb tenminste nog een zuiver hart en onderdruk geen mensen

Raymond van Gelderen
Raymond van Gelderen
5 maanden geleden
Antwoord aan  Hagar

En jij denkt dat dit oliedomme meisje. (Zonder te kijken ongetwijfeld WEF banden) daar via Democratie terecht is gekomen?

Raymond van Gelderen
Raymond van Gelderen
5 maanden geleden
Antwoord aan  Raymond van Gelderen

Yep it’s n Weffer.
dus vrij van elk empathie en bescheidenheid.

Raymond van Gelderen
Raymond van Gelderen
5 maanden geleden
Antwoord aan  DissidentNL

Dat durf ik te betwijfelen.
via corruptie komen ze een eind.
en zeker in combinatie via unlimited money.
maar wat deze mensen missen is creativiteit, tegenwind en een dikke huid vol butsen en littekens.
ze komen uit een wereld waar alles gebeurden wat zij wilden.
maar NU staan ze in die van ONS.

Raymond van Gelderen
Raymond van Gelderen
5 maanden geleden

Elke westerse verkiezing systeem is corrupt.
hoe denk je wereldwijd op elke belangrijke post een WEF infiltrant krijgt.
dit allemaal nagenoeg op het zelfde moment.

Frans H
Frans H
5 maanden geleden

Waar halen ze toch dat enge soort lelijke kerels elke keer vandaan?

Tigron
Tigron
5 maanden geleden

Wat is de overeenkomst tussen,:

Liz(zard) Truss
Sigrid Kaag
Kajsa Ollongren
Atje Kuiken
Vera Bergkamp
Golden Retriever

Ze zijn allemaal blond.

Wat is het verschil?

De laatste is slim….

Namets
Namets
4 maanden geleden
Antwoord aan  Tigron

Geweldig Antwoord 🐕😘

Namets
Namets
4 maanden geleden

Wat een Gestoorde Soepkip.
Ze krijgen niet eens de kans om te lanceren.
Voor die tijd is de UK al met de grond gelijk gemaakt.