Het Oekraïense leger probeert meerdere malen per dag de Krim “aan te vallen” met verschillende drones, meestal uitgerust met explosieven, soms met niets, meldt ASB Miitary.

Ze worden allemaal neergeschoten. De Krim is een vesting. De luchtverdediging van de Krim is extreem goed, je kunt zelfs zeggen dat het de beste ter wereld is. Op dit moment is er geen enkele andere plaats op aarde zo zwaar verdedigd tegen luchtaanvallen (afgezien van het Russische vasteland) als de Krim. Het is echter heel gemakkelijk om overmoedig te worden en te vergeten dat geen enkel luchtverdedigingssysteem perfect is en dat elk luchtverdedigingssysteem kan worden doorbroken. Dit is een fout die veel analisten maken, zij gaan ervan uit dat de Krim onaantastbaar is. – Dat is het niet en dat zal het ook nooit zijn.

Deze “zinloze, wanhopige” drone “aanvallen” door Oekraïne zijn niet bedoeld om schade aan te richten, ze zijn bedoeld om gaten te vinden in de Russische luchtverdediging – onder streng toezicht van de NAVO. Amerikanen en Britten observeren elke onderschepping door Russische luchtverdedigingssystemen op de Krim. Ze weten niets van de Russische luchtverdediging in een gevechtssituatie. De binnenlandse systemen van Rusland tonen nu pas hun ware capaciteiten.

Elke interceptie geeft hen meer gegevens en meer informatie over hoe ze te breken. Oekraïne doet dit om 2 redenen:

1. Binnenlandse propaganda

Terwijl Oekraïne er niet in slaagt enig succes aan de frontlinies te behalen, haalt het lanceren van drones op de “bezetters” elke keer weer de krantenkoppen in Oekraïne. De aanhangers van het regime verheugen zich, Zelensky ziet er sterk en vastberaden uit.

2. NATO orders

VS geven aan dat Oekraïne HIMARS mag gebruiken tegen Russische doelen op de Krim

Laten we niet vergeten dat de VS, de EU en het VK geen “hulp” bieden aan Oekraïne. Ze lenen hen geld, met rente. Elke kogel en elk wapen heeft zijn tabblad. Het zal tientallen jaren duren om dit terug te betalen. – Op hun beurt willen de Amerikanen gegevens. Ze willen heel veel data. Ze willen elk stukje data dat ze kunnen krijgen. Gegevens over Russische raketten, luchtverdedigingssystemen, operationele structuur, Russische uitrusting en vooral, Russische radars en hun mogelijkheden.

Hieruit blijkt dat de NAVO gewoon geen flauw idee heeft van de Russische luchtverdedigingscapaciteiten, zelfs niet als we het hebben over de Pantsir S1 en de Buk M1, en ook niet over de S300. De binnenlandse versies van deze systemen verschillen drastisch van de exportversies die we in actie zagen in de Syrische oorlog en elders.

Wij twijfelen er niet aan dat zij een manier zullen vinden om de paraplu van de Krim AD te doorbreken, maar het zal van korte duur zijn. Hoewel deze systemen kunnen worden overweldigd, kunnen ze niet in grote mate worden overweldigd tenzij ze worden vernietigd.

Rusland gebruikt geen van zijn nieuwste systemen om deze drones te onderscheppen, ze gebruiken de binnenlandse varianten van systemen die we al hebben zien werken in Syrië en in andere conflicten – maar dat waren allemaal de export varianten. De Russische binnenlandse systemen zijn duidelijk veel, veel capabeler dan hun exportvarianten. Als Oekraïne en de NAVO erachter komen hoe ze de huidige paraplu effectief kunnen overweldigen, heeft Rusland nog eens 3 generaties systemen die de NAVO nog nooit in actie heeft gezien.

De door de NAVO gebruikte systemen lopen nog steeds in alle opzichten achter op de S1, M1 en S300. 3 generaties achter.

Luchtverdediging is Ruslands sterkste kant en dat is het altijd geweest, maar ga er niet van uit dat de Krim niet kan worden geraakt, dat is gewoon domheid. Het zal worden geraakt, het is gewoon een kwestie van tijd.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Ex-president Medvedev: als Kiev de Krim aanvalt, zal de dag des oordeels komen

4.7 3 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Durachuk
Durachuk
5 maanden geleden

Het wordt tijd dat de Poet eens een paar tandjes opschakelt Die kankerlijers beschieten nog steeds burgerdoelen in Donetsk en Krim. Gewoon Europa bij Rusland en wie het niet bevalt gaat lekker naar LHGBTXYZ fucking amerika

Pure blood
Pure blood
5 maanden geleden
Antwoord aan  Durachuk

Bel hem even. Hij zal je tactisch inzicht vast kunnen waarderen…

Durachuk
Durachuk
5 maanden geleden
Antwoord aan  Pure blood

ik heb zijn nummer niet.

pipo
pipo
5 maanden geleden
Antwoord aan  Durachuk

dan zal Poetin nog een groot dorpgevangenis moeten bouwen om al die corrupte leiders van EU in te plaatsen.
ik denk dat hij geen zin heeft om dat geldslorpende EU tot zich te nemen , ik zou het wel willen als hij dat toch zou doen.