Oekraïne is niet eens in staat een belangrijk iemand te vermoorden, want ook al wordt Doegin in het Westen voorgesteld als ‘Kremlin-ideoloog’, in Rusland heeft hij nauwelijks invloed. Belangrijke figuren krijgen bescherming van de veiligheidsdiensten en dat had Doegin niet. Oekraïne mislukte zelfs in het vermoordden van Doegin, want ze namen per ongeluk zijn dochter te grazen.

Clint Ehrlich noemt de aanslag een ‘performance for America’. Het geld moet natuurlijk wel blijven stromen vanuit Washington naar Kiev waar het verdeeld wordt onder de corrupte oligarchie, en omdat Oekraïne op het slagveld niets klaarspeelt moet het iets anders laten zien.

RT:

De autobomaanslag die zaterdagavond buiten Moskou het leven kostte aan de journaliste Darya Dugina, is georkestreerd en uitgevoerd door Oekraïense geheime diensten, aldus de Russische Federale Veiligheidsdienst (FSB).

Dugina werd gedood toen zij terugkeerde van een conservatief familiefeest in de regio Moskou. Zij was de dochter van de anti-Westerse schrijver en politiek commentator Aleksandr Dugin. Net als haar vader stond zij bekend om haar vocale steun aan de Russische militaire operatie in Oekraïne.

In een verklaring op maandag zei de FSB dat de Oekraïense Natalya Vovk, geboren in 1979, de bomaanslag heeft gepleegd.

Volgens de FSB kwam Vovk op 23 juli met haar tienerdochter in Rusland aan en huurde zij een appartement in het gebouw in Moskou waar ook het slachtoffer woonde.

Vovk en haar dochter woonden zaterdag het “Tradition” festival bij, waar Dugin een lezing gaf en zijn dochter aanwezig was, aldus de FSB.

Onderzoekers verklaarden eerder dat een bom was geplaatst onder de Toyota Land Cruiser Prado SUV die Dugina gebruikte om het evenement te verlaten. Volgens de FSB heeft Vovk de bom op afstand tot ontploffing gebracht, waardoor Dugina om het leven kwam toen ze op een snelweg reed. Zij vertrok vervolgens met haar dochter naar Estland op zondag.

De FSB voegde daaraan toe dat Vovk bij het binnenkomen van Rusland een auto gebruikte met een nummerplaat van de Volksrepubliek Donetsk, maar deze bij het binnenrijden van Moskou verving door een Kazachstaanse nummerplaat, en bij het oversteken van Estland door een Oekraïense nummerplaat.

Een identiteitskaart waarvan Vovk de eigenaar zou zijn, werd in april voor het eerst online gepubliceerd. Het document met een foto van een vrouw in uniform beschrijft haar als een lid van de Nationale Garde van Oekraïne.

De echtheid van de identiteitskaart is niet bevestigd.

Volgens onbevestigde berichten dient zij in het Azov Bataljon, een eenheid van de Nationale Garde, waartoe strijders behoren met openlijk nationalistische en neonazistische opvattingen.

In het document dat aan Vovk zou toebehoren, wordt zij vermeld als Natalja Sjaban. Volgens de FSB was Shaban de achternaam die de dochter van Vovk gebruikte toen zij in juli Rusland binnenkwam.

De gebruikte auto zou inmiddels te koop staan in Kiev.

Verklaring van de ongelukkige vader.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Bomaanslag op Alexander Doegin in Moskou – Dochter komt om, Doegin zat niet in de auto

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Doordenker-2
Doordenker-2
5 maanden geleden

Deze moord zou wel eens een nieuw ‘aartshertog Frans Ferdinand’ moment kunnen zijn, dat de aanleiding was voor eerste wereldoorlog.

durachuk
durachuk
5 maanden geleden

Jammer dat een kind de dupe moet zijn van dit smerige spel.