Volgens de directeur van politie van het Zwitserse kanton St. Gallen, Fredy Fässler, zou het komende winter wel eens meer dan oncomfortabel kunnen worden in Zwitserland. De politicus waarschuwt voor “rebellie en plundering”. De reden, zegt hij, zijn mogelijke problemen met de stroomvoorziening, aldus RT.de.

In een interview met het Zwitserse dagblad Blick waarschuwt de directeur van politie van het Zwitserse kanton St. Gallen, Fredy Fässler, voor een oncomfortabele winter in Zwitserland. Volgens de politicus bereidden de Zwitserse kantons zich voor op mogelijke problemen met de stroomvoorziening, maar was de veiligheidskwestie uit het oog verloren.

In een gesprek met Blick zei Fässler:

“De Confederatie is volop aan het werk en richt zich in de eerste plaats op de energievoorziening en de economie. Veiligheid is tot nu toe vergeten.

Daarom is de Conferentie van Kantonnale Directeuren van Justitie en Politie (KKJPD), waarvan Fässler voorzitter is, tussenbeide gekomen. In het interview waarschuwt de politicus voor een dystopisch scenario in de winter als er knelpunten zijn in de stroomvoorziening:

“Het is denkbaar dat de bevolking in opstand komt of dat er geplunderd gaat worden.”

Want, zegt Fässler, zonder elektriciteit zijn er geen kaartbetalingen mogelijk in de winkels, kan er geen contant geld worden verkregen, is er geen benzine bij de benzinestations, geen verwarming in de huizen en valt de verlichting in de straten uit.

Zwitserland is echter niet geheel onvoorbereid op een dergelijke dramatische situatie, aldus Fässler:

“In 2014 hebben we de situatie van een black-out geoefend met de betrokkenheid van de hulporganisaties in een grote veiligheidsnetwerkoefening.”

De ernstige tekortkomingen die werden vastgesteld – zoals het ontbreken van noodstroomgeneratoren voor politie, ziekenhuizen en kritieke infrastructuur – zijn dankzij deze bevindingen inmiddels verholpen.

In het interview wijst de 63-jarige er ook op dat er afspraken zijn gemaakt met de banken om de levering van contant geld te garanderen als het elektronische betalingsverkeer mislukt.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Angst voor volksopstanden: Duitsland en Oostenrijk bereiden repressie voor

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
sjef
3 maanden geleden

Mag hopen dat de vlam eerder in de pot slaat. Mensen om me heen grotendeels ondernemers in ruste zijn dit gedonder van de politiek spuugzat. Een oud militair, gevochten in o.a. Afghanistan is zelfs zo ver dat hij als Poetin de eerste bom gooit dat die bij hem op bed valt. Sjef dan is voor mij de aanstaande ellende snel achter de rug.

Laat die Atoombom maar in Venray vallen, de tweede op het Binnenhof. Lijkt me wel zo eerlijk voor Rutte, die smeekt erom.